web analytics
Fotbal intern

FCSB se mișcă bine în social media. E frică sau trezirea la realitate?

Am observat mișcări pe frontul FCSB în ultima perioadă. Evident, în stilul lor, fără niciun anunț, de parcă o fac doar ca să mulțumească vreun șef intern. Însă în ultima perioadă am început să văd că se mișcă lucrurile în social media. Începând de la completarea ”portofoliului” de conturi pe rețelele de socializare, cu Facebook, Instagram sau Twitter (deși toate folosesc în mod fraudulos numele altei echipe, echipă din Liga 4), trecând prin producția de conținut video de la antrenamente, evenimente sau alte ipostaze notabile și terminând cu transmiterea live video pe YouTube a meciurilor amicale pentru FCSB, dar și a meciurilor amicale jucate de FCSB 2 în liga a treia. Plus că au început să bage conținut editorial pe site, văd că dau informații despre jucătorii pe care i-au avut la naționale, bagă declarațiile lor, e cum se face prin străinătate.

E foarte bine că se întâmplă lucrurile astea, deși sunt lucuri basic ce ar fi trebuit să fie puse în practică încă de acum foarte mulți ani. În orice caz, e bine, au un fond de suporteri mare și trebuie să ajungă la el, să își speculeze capitalul de imagine.

Ce mă interesează pe mine este să aflu care sunt motivele acestei schimbări de macaz. Că nu o să cred vreodată că MM Stoica, între două pastile de Naposim, o gură de bere la 0.33 și două episoade din telenovela preferată, a decis că FCSB are nevoie de prezență online. Și nici Argăseală nu e capabil de așa ceva, sunt aproape convins că nu știe ce înseamna Instagram. Despre Becali nu mai vorbim, știm toți că internetul e diavolul. Deci?

E posibil însă ca cineva de pe acolo să își fi dat seama că altă soluție n-au. Că există varianta să piardă procesele cu Armata, spre exemplu, și să își asume definitiv și irevocabil, chiar dacă forțat, identitatea nouă. Adică FCSB care să însemne FCSB și atât. Și, în cazul ăsta, se vor trezi cu ceva care e zero, pe care nu s-a muncit deloc, ceva ce n-au dezvoltat. Așa că, după cum am mai sugerat pe aici de vreo 242 de ori, au luat decizia de a specula situația în care sunt. Bine, mă. Suntem FCSB, hai să creștem puțin FCSB-ul ăsta, că nu trebuie să fie toată lumea Steaua ca sa atragă lucruri, mai există și alte cluburi în România!

În fine, repet, e bine că o fac indiferent care le sunt motivele. Deocamdată o fac slăbuț, nivelul e foarte jos, dar sunt convins că vor crește tot mai tare pentru că, slavă-Domnului, au resurse de își pot face canal TV, ziar, site plus revistă lunară.

8 comentarii

  • Odata cu acceptarea lui Zenit St. Petersburg in cupele europene, echipa patrona de Gazprom, UEFA a modificat legislatia inapoi ca echipele departamentale sa poata evolua in cupele europene (Gazprom este si sponsor al UEFA Champions League). Deci FRF decat isi va armoniza legislatia cu cea de la UEFA, ceea a si declarat Lupescu. Deci CSA Steaua patronata de armata va putea evolua in Liga 1 si in cupele europene fara probleme. Sa vedem de unde isi va gasi finantarea, aceasta este singura intrebare.

  • Problema razboiului CSA Steaua – FCSB are o singura miza importanta cu adevarat, pe problema continuitatii sportive al cui este palmaresul, acolo va fi adevarata miza a razboiului. Poate sa castige tot CSA, daca nu ia plamaresul toate demersurile si toti pasii facuti pana acuma au fost in zadar.

    • De acord. Ce nu are nici o noima si nicio miza este raca dintre suporteri. Mai ales ca nu exista motive reale pt conflict in afara de anumite frustrari care nu au legatura cu fotbalul. Fiecare viseaza sa fie “mai superior” ☺. CSA insa are un drum extrem de greu catre ce spera (amarnic) bietii suporteri. Eu ma gandeam ca vor fi probleme de ordin financiar insa deocamdata ei nici macar nu se descurca in chestiuni elementare. Conducerea e defectoasa. Cine ar fi crezut ca un club cu un suflu atat de proaspat care dobandise baritamai numele sa nu poata profita la maxim de avantajele optinute. Ar fi o sansa daca ar reusi sa aduca un conducator priceput. Nu ma pricep dar palmaresul e o problema incurcata, fiind implicata UEFA. Aici sunt niste pasi de parcurs care vor dura. In cazul in care Steaua reuseste sa stea pe linie la ce si-a propus ramane intrebarea : cum vor trece la profesionism, cine va prelua echipa pt liga 1? Ma gandesc ca in mod normal nu l-ar putea opri pe Becali sa cumpere echipa (tot el). Fiind “de stat” vor fi obligati pt vanzare sa organizeze o licitatie. Cine va avea mai multi bani decat Picurar?

  • Eu nu cred ca si-ar lua Becali marja asta… nu cred ca ar permite cuiva din interior sa creada ca lupta e pierduta definitiv. Pur si simplu fac ce vad si ei in alte parti folosind numele asta sa nu-si ia amenzi. In rest tot Steaua pronunta toti, de la Gigi pana la jucatori. Pana si adversarii se scapa. Va mai dura mult pana sa iasa din obisnuinta… Cel mult oamenii vor zice Steaua lui Becali si Steaua-Steaua (pe genul “vopsea-vopsea” ca in spotul de la Spor/Policolor). Nu te pune cu creierii romanului, o masluiesc ei cumva incat sa le fie pe plac. Si nu e folosire”frauduloasa” decat poate in sens metaforic pt ca verdictul justitiei are valabilitate doar pt persoanele cu calitate oficiala.

  • E frica Cristiane, tot mai multi suporteri si-au dat seama ca asta e doar un samsar de jucatori. Procesul cu prejudiciul nu are cum sa-l castige, pai tu instanta ne spui printr-o decizie definitiva si irevocabila ca asta a folosit ilegal numele si renumele Stelei timp de 10 ani si dup-aia nu-l pui la plata? De curiozitate, el are documentul prin care Steaua Bucuresti i-a cesionat locul in Liga 1? Cand Stadionul Steaua va fi gata, majoritatea suporterilor se vor intoarce acasa, in templul fotbalului romanesc, nici nu-mi fac probleme.

  • Cred ca un exemplu de urmat este ASU Poli Timisoara. Baietii aia fac lucruri de calitate pe social media si in online in general. Nici la noi la SSC Farul lucrurile nu se misca rau.

    Dar da, FCSB, cu resursele pe care le are, trebuia sa fie de mult in fata cu treaba asta. Totusi, cand te uiti pe numele din conducerea lor…

  • Daca vor pierde si procesul cu prejudiciul, ceea ce este fosrte probabil, nu se vor mai numi nici Fcsb ca doar nu va plati oierul prejudiciul.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.