web analytics
Opinie

Edi la Fcsb, Raikkonen la STB și Rossi la Glovo

Toată presa de sport din România dă ca și făcută trecerea lui Edi Iordănescu în funcția de antrenor al celor de la Fcsb. Se fac scenarii, deja se știe salariul, se știu clauzele, se știe tot. Samuilă, acest pionier al mizeriilor televizate din România, merge mai departe și spune că plecarea lui Edi la Fcsb va fi atât de importantă încât va redeschide subiectul ”care e Steaua adevărată”. Pentru că atât poate creierul lui Samuilă, partenerul de mizerii al lui Gigi Becali din perioada horror numită GSP TV, probabil cel mai mare deserviciu adus de cineva Gazetei Sporturilor, deși televiziunea și ziarul nu aveau vreo legătură.

Dar nu despre astea voiam să scriu. Eu nu cred, în ciuda a ceea ce se scrie, că Edi Iordănescu se va duce la Fcsb. Și asta nu pentru că știu ceva. N-am nicio informație. E antrenor, antrenează. Și tocmai pentru că Edi e antrenor, pentru că a studiat, pentru că bagă bani în perfecționare, tocmai pentru lucrurile astea eu nu văd cum s-ar putea duce la echipa care face schimbările după ce Becali îl sună pe Mache, pe bancă. E ca și cum l-ai aduce pe Kimi Raikkonen să șofeze pe linia lui 301, ca și cum l-ai pune pe Valentino Rossi să livreze crispy strips pe scuter la Glovo. Pentru postul ăsta sunt buni pionii, oamenii care n-au niciun fel de aspirații, oamenii fără viitor în meserie sau oamenii care au nevoie de bani. Vezi Vintilă, Todoran, Dică și alte astfel de personaje.

Vă puteți imagina că unul care stătea cu carnețelul să ia notițe pe la Milano și pe la Madrid de la antrenamentele făcute de marii antrenori ai lumii ar putea să antreneze în locul în care fotbaliștii sunt aleși după numărul de cruci tatuate sau în locul în care schimbările sunt făcute, în număr mare, începând cu minutul 25? Este oaza de mizerie a fotbalului românesc, exemplu de lipsă de profesionalism, club populat de foști pușcăriași și condus fără nicio noimă, după nicio regulă normală. N-au de niciunele în afară de bani, bani cu care își cumpără haine frumoase și suporteri dubioși.

De ce, mai precis, s-ar duce Edi Iordănescu acolo? Că de bani n-are nevoie, spre deosebire de unii dintre cei mai devreme menționați. Dacă avea nevoie de bani atunci da. Dar așa? Ca să ia titlul? Păi are un titlu deja. Ca să ce? E posibil să mă înșel, dar eșuez lamentabil în a vedea care sunt motivele pentru care orice om la cap s-ar duce acolo. Căci poate sunt și nu le văd eu, nu neg asta.

În fine, eu nu cred că Edi Iordănescu semnează cu Fcsb până nu-l văd în treningul cu stema aia cu Maggie Simpson pe piept. N-ar avea nicio logică!

9 comentarii

 • “IEDI” ca “IEDI”… Pana la urma FCSB are cele mai bune conditii din toata Liga 1 si cel mai talentat lot din toata Liga 1 (NU AM ZIS CEL MAI BUN)… S-a dus sa isi faca meseria pe bune…. Vom vedea cum va iesi…

  Dar ce parere ai despre declaratiile lui Anghel Iordanescu ???

  • Nu pot sa spun ca nu ma asteptam. Insa am invatat ca nu declaratiile fac diferenta si nu declaratiile ne spun ce e adevarat si ce nu. Uite, declaratiile se schimba in functie de interese desi lucrurile au ramas la fel.

 • Singurul motiv pt care ar semna e pt ca nu are alte oferte. Ori deloc ori care sa ii convină. Pana la urma după ce ai luat titlul in țara poți antrena tot pe acolo ca șanse la titlu. Și dacă nu antrenezi lumea uita de tine și ai șanse tot mai mici sa prinzi ceva pe afara al cărui nume sa nu înceapă cu Al

  • Nu cred ca se aplica asta. Adica da, e posibil sa nu aiba alte oferte, dar la ce stiu eu despre el mai bine ar sta pe bara decat sa mearga intr-un mediu nociv.

   • Uite ca s-a dus la FCSB..Desi e o aiureala, cred ca are legatura ceva cu becali sa ajunga nas in familia Iordanescu..Ceva promisiuni.. naiba sa-i cocose.De vazut totusi cat ramane, cand se baga marele antrenor peste el…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.