web analytics
Fotbal intern

”Luați-vă numele înapoi, ne…”

Oficial, e cam gata cu Steaua și cu ce reprezenta clubul ăsta până când să se împută treaba din cauza unui funcționar zelos fără un plan clar. Ce s-a întâmplat miercuri seară în meciul cu Poli Iași e doar prima parte dintr-o serie de deziluzii care vor deveni normalitate și care vor trimite clubul ăsta în paginile de istorie. Probabil că activitatea nu va înceta imediat, mai ales că sunt produși bani buni, însă va fi un produs artificial fără suportul fanilor și fără cel al galeriilor.

Pentru că da, fără galerii se mai descurcau ei cumva, târâș, dar fără spectatori nu se pot descurca. Și dacă galeriile au făcut clar motivul pentru care nu se mai apropie de stadion, suporterii de rând nu l-au făcut. Ei n-au reprezentant, ei veneau mânați de hei-rupul galeriilor care anunțau spectacol la un meci cu Dinamo sau Rapid, veneau tații cu ăia mici să le arate un ”Ghencea” plin, să le arate nume mari pe teren și stema aia clasică de pe pereți. Acum nu mai au la ce să vină. E drept, nu mă așteptam ca suporterii de rând să abandoneze clubul așa repede, însă…

În ceea ce-l privește pe Talpan, să nu creadă că a scăpat. Sau că va scăpa fără să șterg cu el pe jos, așa cum nici Becali nu va scăpa. Mă aștept să se ducă la Becali acum și să-i zică, precum Sișu, ”luați-vă numele înapoi, ne pi*ăm pe voi, că oricum am făcut totul praf”. Dintr-o intenție bună, acest nea Caisă a nenorocit un brand major. Pentru că da, era ok dacă rezolva ceva, însă el a distrus fără să mai poată construi ceva. Situația actuală e tot mai departe de a putea fi remediată, baza din Ghencea se deteriorează într-un ritm alarmant și vă garantez eu că nu mai durează mult până se va micșora sub presiunea imobiliară. Echipă pentru fani în liga a cincea nu a apărut nici anul ăsta pentru simplul motiv că Talpan nu are putere de decizie și șefii lui nu vor asta. Vina lui Talpan e că știa că nu are susținere și că a distrus ce era știind că șansele să facă ceva erau spre zero.

Asta apropo de faptul că îl idolatrizează băieții prin galerii. Ce a făcut bun Talpan ăsta? Concret! A scăpat Steaua de Gigi Becali? Ha,ha! Păi Becali are club de fotbal cu care încasează 20-30 de milioane pe an. Are palmares recunoscut de UEFA și de FIFA, în ciuda discursului cretin de pe forumuri. Ce a făcut Talpan exact?

magica steaua

32 comentarii

  • Becali are palmares incepand din 2003, asta e recunoscut de FIFA/UEFA. Avand culorile oficiale galben-albastru, neavand majoritatea trofeelor si avand o sigla pe care nu are voie legal sa puna steaua cu 5 colturi nu putem vorbi de steaua din 47.

  • o sa vina baietii de la “steaua libera” si-or sa-ti lase niste mesaje (bineinteles sub anonimatul unor conturi false) … sa nu mire pe nimeni daca dupa acest articol , vei face un altu’ “mesaje de la cititori….#20,#21…etc” , pe langa asta sunt sigur ca vor aparea niste “dâng-dâng” care or sa zicã ca nu se respecta decizia ICCJ si Becali e hot,iar aia de la FIFA si UEFA sunt pacaliti.

  • Ce-a făcut Talpan?!? V-a făcut pe voi, galeriile, sa stați ca idioții acasă in loc sa fiți lângă echipa!

  • PARAPLEGICUL MUIST talpan nu a facut ltceva decat sa bage raca intre baietii din nord si sa i disperseze,sa strice niste prietenii care nu credeam ca se vor strica.
    Toata lumea stie ca STEAUA de acum este STEAUA din 1947,STEAUA care a castigat Cupa Campionilor Europeni…….
    Alta STEAUA daca se va face va fi CLONA cu adevarat!

  • Dezamăgitor articol ! Mai așteaptă o săptămana ca o sa vezi schimbări ! Se pare ca gândirea asta pro becaliana de milogeala la pomana lui da roade ! Fcsb va dispărea in maxim doi ani !

    • Iar vin expertii anonimi care stiu ei chestii. :)) de ce nu ti asumi, cu nume si prenume, acuzele cum ca sunt milog la pomana lui? 🙂

  • Fcsb exista si are suporteri de rezultat. Suporterii stelisti + galeriile exista dar nu au echipa. Degeaba ai fani daca cineva nu vine cu initiativa sa faca ceva.

  • Nu cred ca exemplul cu Iasi e cel mai bun pentru a arata ca fanii au abandonat FCSB-ul. Stim foarte bine ca majoritatea dintre ei sunt fani de rezultat, de adversar, etc. Iasiul nu reprezenta interes. La City a fost plin, nu? La Dinamo au fost multi. Si au avut si o coregrafie de zile mari. 😀
    Asta e fanul stelist.

    • Nu e asta. Doar Mache si cu verisorii lui au mai multe meciuri pe stadion in ultimii 5 ani decat mine. Crede-ma, e din ce in ce mai rau. La meciul cu Iasi au fost 700 de insi, cu tot cu invitati. La meciul cu Dinamo a fost pustiu.

  • Activitatea nu o sa inceteze imediat, asa cum spui si tu. Probabil in momentul in care fcsb nu o sa se mai califice in cupele europene, si gigica nu o sa mai incaseze sumele uriase de la uefa si din bilete, atunci o sa se duca pe pustiu. Intre timp situatia cu armata este de domeniul dosarelor X. Si-au batut joc de un simbol al acestei tari si de milioanele de suporteri. Au vrut Steaua ca sa ce? Parca asistam la o emisiune de-a lui Diaconescu la Otv in care episoadele se tot aduna si nu se intampla absolut nimic concret. O gasesc astia pe Elodia si armata tot nu face nimic cu steaua. Trist

        • Salut,
          @Cristian Scutariu Nu sunt rau intentionat, dar sincer, nu stiu care istorie iti confirma ca un club exista fara patroni. Exista in lume 2-3 cluburi (care imi vin in minte pe loc: Benfica, Barcelona si River Plate) care intradevar au socios, dar nu datorita lor respira fotbalul la cel mai inalt nivel, ci datorita unui patronat transparent (aproximativ) – pentru ca si ei au problemele lor. Ma uit la un AC Milan, sau Inter Milano, care inca mai au “tifosi”, sau ultrasi, sau cum vrei sa le spui si joaca an de an in… Europa League ? Nicimacar. Intradevar chiar ii ajuta suporterii. Nu ma intelege gresit, nu iau apararea ciobanului, sau echipei clonate, sub nicio forma. Solutia nu este sa pleci de langa echipa (ca suporter), cum solutia nu este nici sa iti faci tu o echipa clona (ca GG). Sa zicem ca se va face o noua echipa, crezi ca va ajunge sa performeze in Romania (ca in Europa nu se va pune problema sa ajunga vreodata) ? ma indoiesc ! Se vrea o echipa competitiva din partea galeriilor ? atunci sa isi faca o echipa si sa o inscrie in Liga a 5-a de capul lor. Oricine poate sa faca lucrul asta. Este un razboi de interese care pe fiecare dintre noi ne depaseste, chiar si pe acest infect Talpan.

          • Salut!

            Ce ai vazut tu e doar o parte din parerea mea. Eu am spus in repetate randuri ca asa cum nici FCSB nu e solutia, asa nu e nici o Steaua in liga a cincea. Ultima varianta hraneste timpul liber al galeriilor, dar doar atat. Nu poate exista la nivel inalt.

  • PS: Nu-s de acord cand spui ca Talpinica ar fi avut intentii bune.
    Care era diferenta daca ii reusea planul retard?
    Nu mai exista Steaua in Romania.

    • Pentru multi, un club in liga a 5-a ar fi fost o victorie. Vezi sloganul nou al galeriilor, cel cu un club curat inainte de toate.

      • Pentru cei cu interese ar fi fost o victorie.
        Pentru binele echipei NU!

        Simplul fapt ca s-au distantat de echipa DOAR (da, DOAR) ca nu le place patronul … e incalificabil. Noi stelistii, fie ca suntem doar cetateni, nu-i mai consideram pe cei din fostele galerii stelisti. Au tradat si s-au dat la fund cu talpan.

  • A dovedit ca Becali nu deține jegul comunist, e de ajuns ca s-a luptat pentru adevăr. Muie Steaua! Muie Becali! Muie peluza sud! Muie peluza nord! Muie tuturor ultrasilor!

      • Vrei ,bagi ?! Lasand asta , ai mare dreptate si imi place ce faci si ce scrii , te respect pentru asta . In legatura cu talpan , boroi , mapn , generalii …muie lor ! Nu il idolatrizeaza nimeni in galerie , nu ne putem declara niciunul admiratia fata de el . A avut credit din partea noastra datorita faptului ca , in aparenta , ne doream acelasi lucru : Un club curat mai presus de toate . E pacat la ce s-a ajuns , foarte pacat , ne-a fost luata o parte din viata . Poate ca si noi in nevrednicia noastra si in necunostintaa de cauza ne-am lasat dusi de val si ne-am avantat cu capul inainte in mirajul ca o sa fie totul bine , mult mai bine !
        P.s becali si cu boroi , o mizerie si un gunoi !

    • Lumea (inclusiv tu) uita niste lucruri. Si pe vremea cand galeriile erau prezente, in meciurile cu echipe anonime tot era mai mult gol stadionul. Din vreo 7000 (cati se recomandau ultrasi steaua) veneau ~200 (aia era toata atmosfera) si restul completare de cetateni pana la un 2000, 3000. Numai ca un 3000 pe ghencea arara altfel decat un 3000 pe NA.
      Buba pe care doresti s-o arati nu-i de la talpinizare ci asta-i nivelul fotbalului romanesc.
      Numarul de spectatori este la fel ca si inainte, atmosfera lipseste.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.