web analytics
Fotbal intern

Realități și gâjâit de orc

Unirea Slobozia n-are individualități și nici nu le cunosc recenta istorie fotbalistică. Însă pare o echipă foarte bine închegată, extrem de muncitoare și foarte bine așezată în teren de Mihalcea. A fost ajutată și de gazon, unul prost, dar unul pe care îl cunoaște. Și lucrurile astea contează. Oricum, la ce am văzut până acum, Unirea Slobozia e una dintre echipele care pot să spere la playoff, la lupta pentru promovare. Dacă lucrurile rămân așa, că depind de finanțarea publică, așa cum depinde 98% din fotbalul românesc. Șocant!

E important de ținut minte că în acest sezon din Liga 2 Steaua e nou promovată. Sigur, știu discursul cu numele care obligă, însă realitatea este că e nou promovată, iar așteptările ar trebui să fie în conformitate cu ideea asta. De asta am spus că mi se părea extrem de importantă Cupa României. Nu pentru că băusem gaz și visam să o câștige Steaua, ci pentru că era ocazia să joci meciuri cu echipe din Liga 1, un derby real cu Dinamo sau Rapid, sau confruntări care ar fi adus spectatori. Cu CFR Cluj, cu Farul, cu Popești-Leordeni.

Partea proastă e că rezultatele cresc așteptările și așteptările au fost mari de tot. Probabil o să fie mari și de acum încolo. E foarte greu, foarte, foarte greu să rămâi cerebral și să cântărești, în permanență, situația.

Lumea trebuie să înțeleagă că nu e nimeni ajutat de laude nemeritate. Și, la fel, nimeni nu e ajutat dacă neglijăm prestațiile proaste. Darius Oroian joacă incredibil de slab. Da, e foarte tânăr. Da, probabil că are potențial de creștere. Dar acum realitatea este că nu e de nivelul Stelei. E destul de simplu. Asta nu înseamnă că trebuie să se lase, că trebuie dat afară din țară sau că trebuie biciuit la marginea cetății.

Peluza Sud s-a mobilizat și au fost peste 500 de suporteri ai Stelei în deplasarea de la Slobozia. Lucrul ăsta nu ajută doar la asigurarea unui fond sonor mișto pentru transmisiile TV, prezența suporterilor pe stadion atrage și publicul gazdă. Iar la Slobozia, din ce înțeleg, stadionul a fost cam plin. Plin pentru condițiile actuale, condiții de pandemie.

Eșuez în a pricepe de ce Steaua nu își aduce un om lângă echipă care să joace rol de voce. Să fie vocea în relația cu suporterii, cu televiziunile, să ia apărarea clubului când e cazul, să explice cum stau lucrurile atunci când clubul o comite. E nevoie urgentă de așa ceva. Oare ei nu își dau seama? Sau… Greșesc eu? Că poate mănânc eu rahat aici degeaba.

Când ați văzut ultimul meci pe net la cea mai mică rezoluție posibilă? Eu am văzut meciul de azi pe Digionline, că am abonament, la 180p. Crunt e, dar măcar l-am văzut. Ciudat e sentimentul, avem impresia că internetul de mare viteză ni se cuvine, cumva. M-am mai întâlnit cu treaba asta prin Columbia, e sărbătoare când dai de net oarecum comparabil cu ce avem noi în România în zonele mai puțin acoperite de antene.

Să-mi aduceți aminte zilele astea să vă arăt ce mesaje am primit de la turma orcilor. Tolkien, altfel un geniu, n-ar fi putut să inventeze așa ceva. E un alt limbaj, nu se exprimă în limba română. Aici nu e vorba despre lipsă de educație, aia e evidentă. E lipsă de civilizație, sunt oameni ai grotelor, ăia care se duc să facă schimbul de ulei pe malul râurilor, ăia care se cacă pe marginea drumului când îi apucă și își violează nepoatele după o beție cu Mona. Eu nu generalizez, și vorbesc serios aici, dar încă n-am întâlnit discurs articulat la orcii ăștia. Mi se pare că toți cei cu care interacționez sunt de o prostie soră cu prima treaptă a scării evoluției.

4 comentarii

  • Domnul Scutariu, nu mai serviti blog?! Tot dau refresh, pleaca Mirel, ne calificam la mondial, ianis la roma, atatea subiecte ofertante 😀
    Sper ca esti bine!

    • Sunt foarte bine, deocamdata nu, dar planuiesc sa servesc din nou in curand. Mai ales ca plec iar si o sa am nevoie de o platforma pe care sa ma exprim.

  • Si Rapid a avut meciuri foarte chinuite in primul sezon din liga 2, jucand din postura de nou promovata. Imi aduc aminte ca au suferit enorm de mult in cateva meciuri si au fost aproape sa nu prinda play-off-ul. Rapid, care se presupune ca au un nume si ei. Sa nu fim duri cu baietii nostri si sa ne aducem aminte ca cei mai multi dintre ei sunt cu Steaua inca din liga 4 iar unii nu mai sunt la prima tinerete. Chiar daca in spatiul on-line sunt multi care comenteaza si critica echipa, sunt fericit ca baietii din Peluza Sud inca scandeaza “SUNTEM MANDRI DE VOI!”

    Nici gazoanele acestor echipe nu ne sunt prea prietenoase, eu chiar nu inteleg cum unele echipe inca mai au astfel de terenuri, echipe din liga 2 nu din liga satelor; ma depaseste acest aspect. Pana si campul bunicii mele de la tara, de pe care pasc oile, este mai lipsit de denivelari decat acest asa zis teren de fotbal de la Slobozia.

    Intr-un final, un rezultat bun scos de Steaua! Parerea mea este ca suntem pe drumul cel bun.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.