web analytics
Fotbal extern

99,4% nu e suficient!

Acum câteva zile, Borussia Dortmund a anulat aproximativ 500 de abonamente de sezon. Potrivit clubului, cei care le-au cumpărat n-au participat la mai mult de 7 meciuri de pe teren propriu și țineau, astfel, scaune goale pe locurile pe care alții ar fi dorit să intre. Și vorbim despre Borussia, club care în sezonul 2018/2019, adică cel care tocmai s-a terminat, a avut o asistență medie de 80.889 spectatori pe un stadion cu o capacitate de 81.365. Adică un procentaj de 99,4%!

Însă 99,4% nu este suficient pentru nemți. Nu este suficient pentru că Bayern Munchen are 100%, dar și pentru că fotbalul e făcut pentru suporteri, iar cei care vor să vină pe stadion trebuie să poată să facă lucrul ăsta.

Vă imaginați asta? :)) Să ai funcție de conducere într-un club de fotbal și problema ta să fie cum să mulțumești oamenii care nu mai încap pe stadion. Pentru că ăștia 500 nu prea veneau, dar pe lângă ei există o listă de așteptare cu zeci de mii de oameni, oameni care vor fie abonamente, fie bilete. Și, cu toate că vor, cu toate că au banii, nu au cum să le obțină. Cât de tare?

Acum închideți articolul ăsta și gândiți-vă la felul în care arată România fotbalistică. La prezența pe stadioane, la condițiile de pe stadioane, la interesul oamenilor, la participarea activă a microbiștilor, nu doar aia declarată de un click pe facebook.

Suntem bine? Ne facem vreodată bine? 🙂

4 comentarii

  • …Desigur! Pt ca adevaratii performeri castiga ajustand in permanenta absolut toti parametrii. Si da, nu numai cand este vorba de 4-5 procente, se trage tare pt orice zecime de procent in plus, orice varf de ac care poate face diferenta.

  • Pai bine zici – pentru SUPORTERI. Nu pentru copii de 45 de ani care isi schimba mama si tata (MAMA SI TATA ATENTIE) dar nu schimba dragostea pentru CSA. =))))) Chiar – cine e somitatea, nu l-ati descoperit prin presa?

    Invatati odata – asa fotbal, asa suporteri. Diferenta intre Germania si Romania e identica si la economie si la infrastructura si la sanatate si la fotbal si la suporteri.

  • Ce pot să-ti spun sigur e că dacă aveau și ei un Mircea Sandu, Mitică Dragomir, Albanez Pușcăriaș, Nelu Becali, George Copos, Marian Iancu, Jean Pădureanu..etc aveau fix 42 de abonați pe sezon

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.