web analytics
Opinie

Fără spectatori, noul normal

A început noul sezon în Liga 1, un fotbal la fel de bun ca întotdeauna. Ne delectăm cu meciuri speciale pe stadioanele din Botoșani, Mediaș sau Giurgiu, ne delectăm cu comentariile unor afectați de insolație, ne bucurăm la știrea că Gigi Becali a mai criticat public un jucător. Deja nu ni se mai pare nimic în neregulă.

Faptul că România ține în continuare stadioanele închise e o dovadă a incompetenței uriașe care ține încă țara asta legată cu frânghii de casa de chirpici. Și, mai mult, dovada faptului că șefii fotbalului, de la Burleanu la stafia aia de Iorgulescu, au preocupări în alte zone. Sau sunt de o incompetență ce rivalizează cu recordul.

E plin peste tot. În spații pe care autoritățile nu le pot controla. La mare stau românii bot în bot. E atât de aglomerat încât mi-aș face griji și pentru transmiterea STD-urilor, nu doar a COVID-19. Se stă claie peste grămadă la terase, în parcuri, se fac petreceri, nunți, nu se ține cont de nimic. Pentru că nu pot fi controlate, pentru că avem niște autorități incompetente.

Însă unde lucrurile pot fi controlate, adică în interiorul arenelor sportive, accesul e interzis. Adică de ce să permitem oamenilor să intre, cu măști, și să stea la 3 scaune distanță om de om? Nu e, e periculos! Mai bine să îi lăsăm să își înghită saliva unul altuia la coadă la hamsii expirate în stațiunile obosite ale unui litoral deprimant.

Nimic n-are logică, suntem conduși de imbecili și așa va rămâne treaba mereu. Generațiile care vin din spate sunt astea care fac școală de la distanță și care dau share articolelor despre cum 5G-ul dezvoltă viruși în fiecare dintre noi.

Și, ca să glumim un pic, nu e corect ce se întâmplă în Liga 1. FCSB e singura echipă clar avantajată de situație, pentru clubul lui Becali nu s-a modificat, practic, nimic.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.