web analytics
Fotbal intern

Christoph Daum. E genial sau e rupt de realitate?

Mărturisesc încă din start că nu am o părere conturată asupra ”prestației” lui Christoph Daum de aseară, de la meciul cu Muntenegru. Adică nu sunt încă lămurit asupra a ceea ce a vrut să facă. Sunt încă în momentul în care îi dau credit, deși dacă Pițurcă și Iordănescu făceau ce a făcut el ar fi fost crucificați la Universitate în văzul lumii. Pentru că are un CV bun, pentru că e normal să nu demolezi un selecționer după primul meci și pentru că referințele încă-i sunt bune nu am să spun că sunt tâmpite deciziile lui, deși recunosc c-aș fi spus asta dacă era altul. Deci cum e? E genial și vede el în Bicfalvi un om care să joace în dreapta sau în Săpunaru un închizător de nivel european? Sau doar e rupt de realitate și, pentru a nu părea că merge pe echipa lui Tata Puiu, a zis să facă rahatul praf?

Cu Săpunaru să spunem că înțeleg, a jucat foarte bine pe postul ăla la Pandurii cu Edi Iordănescu. Însă a jucat în Liga 1, cu tot respectul, nu în fotbalul mare. Dar cu Bicfalvi? Nu există nici măcar un singur indiciu logic pentru care să zici că Bicfalvi poate fi jucător de bandă dreaptă. Sigur, o să spuneți că n-a fost bandă ca Popa, de acord, însă Bicfalvi e un tun, un stâlp puternic, cu șut din poziție centrală, fără viteză, dar cu posibilitate de pasă finală. Cine l-a urmărit în ultimii ani, fie doar și-n rezumate pe YouTube, știe asta. Și de ce aștepți atât de mult până să schimbi ceva ce se vede că e defect?

Până la urmă, întrebarea care trebuie pusă este: aveam nevoie de improvizațiile astea? Adică ce avea Chipciu pe dreapta? Dar Maxim pe stânga? Erau prea mainstream? Suntem hipsteri? Dar Stanciu lângă Hoban, mijlocaș central cum a mai jucat foarte bine la Steaua de 36 de ori în ultimii ani? Nu cred că soluția naționalei României este ieșirea din normal, nu cred că noi nu dădeam rezultatele așteptate pentru că eram prea previzibili. Dar na, sper să mă înșel, deocamdată sunt pro-Daum.

foto: FRF

foto: FRF

11 comentarii

  • nu-i rupt de realitate, jucatorii nostri datorita carentelor de interpretare a sistemului (cea ce era si normal) si a limitelor tehnice nu au reusit sa puna in practica ce a vrut daum de la ei. pozitia lui sapunaru a fost corecta, in raport cu dinamica de joc ceruta pe faza ofensiva a fost corecta

        • Dacă discutăm despre asta, mai bine nu vorbim. A corespuns la antrenamente cum? Cele 3 antrenamente pre-meci au fost suficiente pentru a reprofila socant un fotbalist cu nicio calitate pentru pozitia aia?

  • Plin de slughite in presa asta.
    Problema nu e ca ca am jucat prost, problema e ca nu a fost nici un miel in primul 11.
    Nationala a jucat ok tinand cont de faptul ca Muntenegru are nume mult mai grele ca ale noastre.
    Echipa a avut 1-0 in min 85.. daum e de vina ca popica pierde mingea la mijloc euforic fiind dupa 30 sec de la gol?
    Ai penalty scos de kheseru …la ultima faza, antrenotul e de vina ca ..se rateaza?
    Echipa a jucat ok.Noi avem valoare de urna 4 si visam cai verzi pe peretii Moscovei

  • visu’ umed al romanilor e sa nu joace in 2 inchizatori. ma, cam toate echipele mari joaca-n 2 inchizatori (mai putin barcuta ca aia joaca doar cu busq) doar ca ei au un kroos, koke, vidal, castro, pogba care desi fac deposedari mai bine ca un fundas cenral din romania dau si pase, goluri, centrari … noi nu avem asa ceva in Romania asa ca logic ar fi sa incercam sa jucam si noi mai atletic. Stanciu mijlocas central = sapunaru mijlocas central, amandoi au jucat doar prin liga 1 asta.

    daum vine dintr-o lume in care jucatorii stiu bazele fotbalului. jucatorii i-au spus omului ca ei la fazele defensive nu stiu sa se apere om la om…adica, serios, ce sa-i ceri?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.