web analytics
Fotbal intern

Suntem peste Belarus, să fie clar!

Dincolo de toate ștourile, meritate altfel, care vor înconjura acest meci al echipei naționale cred că trebuie să fim băieți mari și să încercăm să rămânem și cu ceva bun. Așa. Am învins Belarusul, o națională care n-are o cotă apropiată de a noastră, așa că nu e vreo surpriză ceea ce s-a întâmplat la Ploiești. De altfel, nimic n-a fost surpriză acolo, dar unele lucruri se califică măcar pentru notițe.

Spre exemplu, faptul că poate e momentul să renunțăm la Chiricheș și la Dragoș Grigore și pentru simplul fapt că Nedelcearu e titular și integralist la AEK Atena. Și nu mă refer neapărat la faptul că a dat două goluri – deși nu strică niciodată – ci la faptul că trebuie să ne uităm un pic spre viitor. Și spre fotbaliștii care joacă. Cristea și Mitrea sunt în cadă cu pământ peste ei. Adio, sper să nu îi mai văd, ca să nu ziceți că n-am și eu apucături de cioban.

Poate trebuie să terminăm și cu ștourile legate de Man. Mijlocașul trebuie să fie măcar în lotul naționalei indiferent de circumstanțe. Că el nu joacă bine de 2 săptămâni pentru FCSB. Ah, și dacă tot suntem în Berceni, mă bucură că a fost titularizat Florin Tănase. Să vadă și el că nici în meciurile internaționale nu primește pomeni, cum nu prea mai primește nici prin Liga 1.

Poate sunt eu nebun, dar încă am încredere în selecționerul Mirel Rădoi. Nu știu de ce, dar mi se pare că are un plan pe care nu vrea să îl împărtășească cu publicul, parcă știe mereu mai multe decât spune. Și pentru că nu jucăm plictisitor, nici măcar atunci când suntem slabi. Știu, rezultatele mă fac să par nebun când zic asta, dar…

Cât de românească e asta? ”Bicfalvi joacă în spatele vârfului la Ural, să vedem cum se va descurca aici unde va trebui să coboare, să muncească”. Asta a zis comentatorul. Adică îl aduci pe unul de la 3 ani lumină distanță pentru că ai văzut că dă randament acolo, dar îl aduci să joace altceva? De ce ai face asta? Ai fișele InStat de acum zece ani? Nu vezi ce joacă ăla acolo?

Lazar e portarul care a încasat 19 goluri în acest sezon din Liga 1 la Astra? Ok, întrebam și eu, că nu știam că s-au terminat portarii din România. Îi urez mult succes și cât mai multe convocări, n-are nicio vină, ba chiar s-a mișcat bine. Mă gândeam doar la firul logicii lui Rădoi. Încercam să îl găsesc.

În încheiere aș mai spune doar că pretențiile noastre sunt complet nerealiste. Nu vrem să acceptăm că nu prea mai reprezentăm mare lucru în fotbalul european, dar vrem să defilăm cu națiuni care mai au fotbaliști adevărați. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim nemulțumiți atunci când nu vedem atitudine, așa cum nu prea am văzut în ultimele partide. Azi am fost foarte bravo, cum spun moldovenii de peste Prut.

Din ce am văzut pe facebook, ați lovit-o la pariuri, a? Ați luat goluri multe?

fotografii: Echipa Națională de Fotbal a României

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.