web analytics
Fotbal intern

Mi-e greu, dar… 5 lucruri de bine despre fotbalul din Liga 1

liga1

1. Dinamo are o siguranță la nivel de declarații care m-ar înspăimânta dacă le-aș fi adversar în playoff. Serios, Mircea Rednic chiar e antrenor bun, chiar dacă pe termen scurt, și sunt convins că vor merge bine de tot și în primăvară, chiar dacă n-au șanse la titlu. Întrebarea e cât îi mai ține, cât rezistă Rednic până face totul praf ca de obicei.

2. Pandurii și-a făcut echipă bună de tot. Ok, l-au dat pe Momcilovic, dar au primit 250.000 de euro și au luat scule. Acsinte e cel puțin la fel de bun, Antal și Ropotan sunt titulari fără discuție, jucători de top. Dacă îl iau și pe Bălgrădean îi văd să se bată la titlu. Poftim prim 11:

  • Bălgrădean – Ungurușan, Săpunaru, Vasco, Acsinte – Droppa, Ropotan – Antal, Nistor, Răduț – Hora

3. Deși finanțatorul are probleme cu miliția, CSU Craiova văd că rezistă. Au adoptat strategia firească, deșteaptă, adică adio jucătorii cu salarii mari care nu puteau fi valorificați (Bălgrădean, Ferfelea, Curelea, Bawab), își conservă energiile pentru playout și construiesc strategia pentru anul viitor. În caz că miroase treaba, ai bani în viu: Andrei Ivan pleacă oricând pe minimum 2 milioane, Mateiu, Bancu sau Vătăjelu fac și ei câteva bețe. Nu e rău!

4. Hagi continuă să facă transferuri și investiții pe care nu-l credeam capabil financiar să le poată susține. Chiar sunt curios ce surse de finanțare are Viitorul și câți bani înghite echipa. Anyway, puștii sunt forță, plombați bine se pot bate la titlu. Iar pentru Hagi banii dintr-un titlu ar fi fix mină de aur, mai ales că e încăpățânat și îi va reinvesti în fotbal. Sezonul ăsta țin cu Hagi!

5. Sunt foarte, foarte fericit că CSMS Iași se ține bine deși sunt probleme cu finanțarea. Ei sunt dependenți de primărie, dar nu de primar, pare-se. Moldova are nevoie mare de tot de Iași în prima ligă, iar după cum arată echipa sunt motive să credem că îi vedem și la anul. Tot aici îi bag și pe cei de la Botoșani, un proiect mișto finanțat mai mult cu bani privați decât publici, care respectă rețeta și se menține.

7 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.