web analytics
Turism

Zborul Tarom 241 Bucureşti Otopeni – Moscova Sheremetyevo. Condiții

20140331_133411_resizedUn moment în care merită să dețin un Samsung Galaxy Note 2 este ăsta. Sunt deasupra Kievului, în zbor spre Moscova şi-mi ocup timpul postând pe blog. Zborul efectuat de Tarom pe recent lansata rută Bucureşti Otopeni – Moscova Sheremetyevo s-a făcut azi cu un Boeing 737-700 Winglets, aeronava “Brăila” în livery Skyteam. Din câte am citit înainte să mă îmbarc, avionul e fabricat undeva prin 2000 şi e printre cele mai noi din flota Tarom. După câteva zeci de zboruri cu Turkish, Austrian, Swiss sau Lufthansa în ultimii ani, impactul cu aeronava Tarom nu e tocmai plăcut. Scaune confortabile, dar cu tapițerie veche, uzată pe alocuri. Am făcut checkin-ul online devreme și mi-am ales primele locuri de la economy, 5A şi 5B, alegere foarte fericită datorită spațiului extra de la picioare.

20140331_140035_resized

Din păcate, noua rută nu este (încă?) foarte populară, în avionul cu care zbor eu sunt ocupate cel mult 40% dintre locuri (foto jos). Citisem undeva că pentru zborurile scurt-curier e nevoie de minimum 70% pentru ca ruta să fie profitabilă.  Combinată și cu faptul că la întoarcere au renunțat complet la zbor și ne-au pasat către Aeroflot, e evident ca momentan nu e o idee strălucită pentru Tarom. Bine, numai compania asta putea sa aibă ghinionul reintroducerii rutei spre Moscova fix în perioada în care rușii sunt aproape în război. E posibil să contribuie și faptul ca la Moscova e încă frig și nu se înghesuie lumea, nu știu.

20140331_135732_resized

Un capitol la care Tarom a stat mereu bine în comparație cu marile companii aeriene din Europa este cel al mâncării oferite pasagerilor la clasa economy. Chiar dacă nu variază foarte mult (am mâncat același lucru la Tarom și acum vreo doi ani), meniul a fost foarte ok. Oricum, mult mai bine decât mizeria de sandviș de la Lufthansa sau melcul cu nucă tare ca piatra pe care ți-l aruncă în față fetele de la Austrian. Deși nu se poate compara cu ceea ce oferă Turkish, ai noștri rămân în top pe undeva la capitolul ăsta. Am avut un fel de pui cu smântână și ciuperci, piure de cartofi, morcovi…baby?!? și mazare. Pâine proaspătă, unt și o brioșă cu ciocolată. De băut cola și cafea solubilă Jacobs, acest ultim amănunt fiind un minus uriaș.

image_1

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.