web analytics
Opinie

Vreți șosele mai sigure? Iată soluția: femeile nu mai au voie să conducă, bărbații doar până la 60 de ani!

accident piata romana

Știți că azi la prânz a fost un accident grav la Piața Romană, da? Un Logan, un Fiat Bravo și un Peugeot 207 cred, toate făcute praf, șoferul și pasagerul Loganului morți. Și la ei vreau să mă refer aici: șoferul Loganului, cel care din câte mi-am dat seama a provocat dezastrul, era un bătrân. Un bătrân care a reușit să provoace o nenorocire într-o intersecție uriașă, clar semaforizată, unde accidentele grave sunt extraordinar de rare.

Sigur, pe jos era destul de alunecos, dar asta nu face decât să îmi întărească următorul punct de vedere: bărbații trecuți de 60 de ani ar trebui deposedați de permisul de conducere! Fără discuții, fără reexaminare, fără excepții! Ai împlinit 60? La mulți ani, adu-ne permisul! Nu mai vezi bine, reflexele nu mai corespund. În momentul în care ai nevoie de 2 perechi de ochelari pentru a trece de la văzut știrile la citit ziarul e clar: predai permisul! Dincolo de văz și reflexe, gândiți-vă că bătrânii ăștia au obținut permisul într-un moment în care erau 30 de mașini în tot Bucureștiul, viteza maximă era 110 km/h la vale, iar volanul și frânele erau acționate exclusiv de puterea mușchiului. Nu știu de ABS, EPS, SRS, EBD, KKK, MTV și alte mizerii care ne ajută să păstrăm mașina pe șosea.

O să spuneți că statistic bătrânii fac cele mai puține accidente, iar cerința mea e absurdă. Da, fac cele mai puține accidente dintr-un cumul de factori: sunt mai puțini la volan, de cele mai multe ori merg prea încet și provoacă accidente în care sunt implicați alții. O altă măsură, complementară, este aceea de a obliga fiecare șofer trecut de 40 de ani să facă, din 5 în 5 ani, o reexaminare pentru a-și mai păstra permisul.

A doua măsură pentru reducerea accidentelor este interzicerea dreptului femeii de a conduce. Serios acum, era să mor de vreo 4 ori pe motocicletă, iar dincolo de momentul în care am căzut din cauza ploii, restul de trei s-au petrecut fie când o femeie a ieșit perpendicular pe drumul meu, fie când una era în depășire, pe banda mea, într-o curbă cu vizibilitate zero. Ultima, cea mai recentă, a tras de volan stânga în clipa în care eu o depășeam și eram fix în dreptul geamului ei. Prima dată am crezut că o face intenționat.

Nu sunt singurul care are astfel de istorisiri, femeile sunt un coșmar în trafic, ne dăm seama de sexul șoferului de la 2 km distanță, fără să fie nevoie să o vedem pe făptură la volan, doar din felul în care, să zicem, ia o curbă sau face o depășire. Sigur, cunosc femei care conduc ireproșabil, asta e. Să își facă schimbare de sex. 🙂 Sunt și pitbuli cuminți, dar pentru că majoritatea sfâșie trebuie ținuți cu botniță toți.

PS: acest articol este un pamflet. Sigur că toată lumea are drepturi egale, e normal să fie așa, și depinde de fiecare să demonstreze că nu se încadrează în descrierile de mai sus.

4 comentarii

  • By the way, primul gand care mi-a venit in cap a fost cum dracu’ sa faci un accident in centrul orasului in care sa moara oameni…. Si aici e vorba de viteza. Si sunt multe vite care conduc cu viteza mult prea mare, indiferent ca sunt femei, barbati sau batrani.

  • Sigur, articolul e un pamflet, hai sa ne amuzam si sa nu ne inflamam de faptul ca ai scris un rahat. Disclaimer-ul contracareaza orice reactie negativa.
    Sunt femeie, am carnet, dar nu imi place sa conduc. Deci nu ma simt neaparat atacata. Dar ma enerveaza la culme tampenia pe care ai scris-o. Prefer un batran/o proasta la volan, dar care sa mearga incet, in loc de barbati/baietei teribilisti. Mie de astia imi e frica pe sosele, nu de proaste la volan, care sunt destule. Pentru ca prima categorie cauzeaza infinit mai multe accidente si mai grave. Poti sa comentezi cat vrei, ca asa e.

    • Sunt foarte multe cazurile in care viteza nejustificat de mica provoaca accidente foarte grave. Si daca nu ai vazut tu femei care sa mearga si prost, si cu viteza asta nu inseamna ca nu exista. Eu numai din astea vad si sunt terifiat.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.