web analytics
Fotbal intern

Vrem o Românie de ratați! Asta vrem la EURO!

De asta e frumoasă România de după comunism, nu? E frumoasă pentru că ne putem susține părerile și putem să nu fim de acord cu ce scrie Mihai Mironică despre Budescu. Ce scrie el e ceea ce tot aud de o vreme, iar gândul că s-ar putea materializa mă înfioară. Ei bine, Mironică e susținut de popor în ideea că Budescu trebuie chemat la națională pentru EURO 2016! Constantin Budescu, băiatul despre care se spune că ”are forța mentală de a rosti adevăruri” atunci când îl înfruntă pe Anghel Iordănescu și asta îl va face să nu tremure după ce i-o dă Griezmann prima dată printre picioare.

Dacă e voie, îmi permit să nu fiu de acord cu ideea asta. Pentru că eu sunt sătul de ratați ca Alina Plugaru de DP-uri. Sunt sătul de eșuați, de oameni care au abandonat lupta cu viața, cu cariera. De forțați, de oameni care nu vor susținere. Oameni din categoria Constantin Budescu, băieți care recunosc zâmbind că au ales maidanul din China doar pentru că au primit mulți bani. Singurul argument! Bani mulți, ăsta este Budescu despre care Mihai Mironică scrie că ”avem nevoie stringentă la EURO”. Avem nevoie stringentă de ce? De un băiat care joacă de jumătate de an între amatori? De un băiat care nu poate fi urmărit în China pentru că, oh well!, cui îi pasă suficient de mult încât să televizeze în Europa meciurile de acolo? De un băiat care îi spunea unui coleg acum vreo 2-3 ani că ”mă doare în p@#a, stau pe 5000 la Astra și nu mă deranjează nimeni, de ce să mă stresez?” De unde plecăciunile astea? De la meciul cu Feroe, serios? Hai că râd!

Eu sunt sătul de ratați, categorie în care îl bag pe Budescu. Și sunt sătul de trendul ăsta tembel care mi-l transformă pe un băiat admirabil, luptător, într-un super-atacant. Pentru că Florin Andone are o poveste mișto, a reușit în viață, a muncit și pare serios. Doar că JOACĂ ÎN LIGA A DOUA DIN SPANIA! Vizualizați asta, oameni buni! Începe EURO, 0,5 miliarde de plasme sunt deschise în întreaga lume pe intrarea în teren a celor două echipe. Franța cu Greizmann, cu Pogba, cu Giroud și Varane așteptând momentul imnurilor cu capul sus în frumoasele tricouri Nike. În tribune ne sunt prezentați niște ofițeri ai minunatei Gendarmerii franceze, înarmați până-n dinți, asigurând paza. Apoi camerele mutându-se pe ai noștri pentru ”Deșteaptă-te, române!”. Cu Florin Andone, în paranteză Spania L2, cu Dragoș Grigore, în paranteză Qatar L1. Vrem și cu Constantin Budescu, în paranteză China L2, nu?

Pot înțelege faptul că suntem nemulțumiți că ne apărăm cu toți, indiferent de nume. Dar asta nu se va rezolva cu Budescu în lot sau în prima echipă. Dacă tot suntem în căutare de fantezie, de ce nu mă susține NIMENI din presă în discursul prin care încerc să subliniez anomalia dată de neconvocarea lui Florentin Matei? Pentru că nu aduce like-uri precum Budescu? Că altfel, Matei e fotbalist în Europa. E marcator și super-pasator în prima ligă a Ucrainei, e decar, pasator și marcator imediat după ce ajunge în Croația, la locul 2. Lui nu i-a trebuit perioada aia de acomodare, a început să dea pase de gol din prima. Pe ăsta nu-l susține nimeni în editoriale, în discursuri TV, băiatul nu există!

budescu

Budescu, rivalizând cu veverița din Ice Age 2

10 comentarii

 • Liga a 2-a spaniola e superioare marii Ligi 1 din Romania. De fapt toate ligile secunde ale campionatelor tari sunt peste noi 🙂
  Ne uitam la De Lucas de la Viitorul care in Secunda era un jucator banal, iar la noi e in categoria celor buni.
  Il avem pe Cristian Lopez de la CFR, care in Spania a fost jucator de liga 3, avand doar 8 prezente pasagere la liga 2. Care si-a incercat norocul si in liga 2 in Anglia si, de ce accesibila e championship, a fost imprumutat la liga 3 si a 4-a. Iar la noi are deja peste 10 goluri marcate.
  Il avem si pe Damien Boudjema care la noi e piesa, iar in Franta nu a urcat mai sus de liga 5.
  Walter Fernandes de asemenea, in 2 ani de Secunda a strans doar 44 de meciuri, iar la Petrolul era piesa de baza in echipa care se batea la primele locuri.
  Realistic vorbind, cu exceptia primelor 2 echipe de la noi, restul n-ar promova din nici o liga secunda din vest.

  • Nu stiu ce sa zic. 🙂 Nu-s tocmai de acord, insa dezvoltam cu alta ocazie, promit

   • Uite nume si de romani.
    Andrei Cristea- jucator mai mult decat decent in Liga 1 nu a reusit sa se impuna in Serie C
    Sabrin Sburlea-jucator de Liga 1, are si o selectie la nationala mare, nu a reusit sa se impuna in liga a 3-a din Germania, iar acum joaca la o nou promovata in liga 4 care acum e pe locul 17.
    Sergiu Bus- vreo 20 de goluri adunate prin liga 1, alte 10 prin Bulgaria, nu a reusit sa se impuna in Championship, acum imprumutat la o nou-promovata in Serie B
    Constantin Nica- ceva selectii la nationala, candva titular la Dinamo, nu se impune nici in Serie B
    “Marele” Alexandru Mitrita de la Viitorul- Serie B, 12 meciuri, 25 minute/meci
    Adrian Patulea-2 ani titular la Liga 1 la Vaslui si Iasi, nu a reusit sa joace in Anglia la liga 3

 • Dar omul asta ce joaca in china? Nu am gasit nici un articol despre ce joaca. A dat goluri? E titular? Pe ce loc e echipa lui?

 • Budescu file de poveste … Chiar nu inteleg de ce trebuie sa vorbim de budescu… E FOARTE CLAR singuri oameni care il va aduce la nationala e presa. Stai sa dea un gol sau o pasa de gol sa vezi stiri…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.