web analytics
Diverse

Vrei tricou cu Steaua? Cu Oaidă sau Man? :)

Update: Am fost sunat de un reprezentant al magazinului FCSB. Mi-a precizat faptul că tot ce conține ”Steaua” în site este rezidual pentru că același site a funcționat ca magazin al clubului și pe vremea când instanța nu se pronunțase, iar FCSB putea vinde numele și marca Steaua. A mai precizat faptul că se ocupă activ de ștergerea numelui ”Steaua” de unde apare în site și că, dacă se mai poate vedea undeva, va acționa și va modifica.

Lupul își schimbă părul, dar apetitul pentru tot ceea ce înseamnă oaie, ba! Nu știu cât de mult sens are ceea ce tocmai am scris, însă e de remarcat faptul că ruperea de bendix pentru orice înseamnă decizie a instanțelor e lege (wink!) la SC FC FCSB SA. După ce au pierdut orice proces ce le-a fost intentat în ultimii ani, după ce au pierdut orice drept de a se asocia cu numele și cu marca Steaua, după ce judecătorii le-au explicat faptul că au folosit-o fraudulos ani de zile și în timp ce așteaptă verdictul în procesul despăgubirilor… după toate astea ei continuă să fie manglitori.

Un cititor al blogului mi-a atras atenția asupra unor lucruri care se întâmplă cu magazinul, cu recent lansatul magazin FCSB. În bucătăria site-ului, acolo unde nu ajunge ochiul utilizatorului normal, FCSB folosește cuvântul cheie ”Steaua”. După cum se poate vedea mai jos.

Practic, ei atrag la ei pe site căutările în Google după numele Stelei. Dacă tu vrei să îți cumperi un tricou cu Steaua și tastezi asta în Google ai șanse să ajungi să alegi între Gnohere și Oaidă, deși tu voiai tricou cu Steaua. Și e doar un exemplu. Au o întragă înșiruire acolo, iar FCSB apare o singură dată. În rest, Steaua. Căni Steaua, carcasă telefon Steaua, portofel Steaua, produse personalizate Steaua. Și tot așa.

Cititorul mi-a semnalat faptul că i-a sunat pe cei de la magazin, iar discuția e fenomenală. O puteți asculta mai jos, e dovada vie a faptului că în România merge în continuare pe șmen, pe maradone.

Omul de la telefon spune, fără nicio emoție, că are dreptul să păcălească suporterii care caută produse cu Steaua. Mi se pare normal. Și Nike e de acord să îți faci un site pe care să folosești keywords ”hanorac Nike” și tu să vinzi bluze Didibao. Cu siguranță nu vor acționa împotriva ta, e perfect legal, perfect acceptabil.

Ce nu înțelege el e faptul că e o diferență uriașă între a folosi numele ”Steaua București” atunci când scrii despre club sau când informezi și a folosi numele pentru a vinde. Ori ei asta fac, se folosesc de nume pentru a încasa bani, pentru a comercializa produse. Nu e nicio diferență între a folosi ”Steaua” în descrierea produselor și a folosi ”Steaua” în keywords atunci când scopul tău e unul comercial.

Sunt curios dacă cei de la Steaua vor acționa în vreun fel pentru a proteja suporterii, pentru a-și apăra numele.

14 comentarii

  • lasa-ma pe mine…florineeeeeee, si tu elek…aducetin-ne si noua cel mai frumos dar dupa lumea asta.
   asta e parerea lor 🙂

 • Se pare ca nu prea le mai arde de procese si scandal, am urmarit si eu problema astazi, chiar am sunat la club si magazin si se pare ca deja persoana care a raspuns nervoasa a ramas fara job si s-a lucrat intens pentru a se curata orice urma a vechiului site!

 • si acum sa ne uitam si la magazin oficial steaua…poate le scrie cineva IT-izdilor de la armata sa revina si ei din 1986 in 2019 si sa optimizeze siteul ala pentru mobil. poate si sa schimbe designul ala patratos.

 • si acum sa ne uitam si la magazin oficial steaua…poate le scrie cineva IT-izdilor de la armata sa revine si ei din 1986 in 2019 si sa optimizeze siteul ala pentru mobil. poate si sa schimbe designul ala patratos.

 • Este de apreciat promtitudinea cu care au rezolvat toate chestiile . Atat keywordurile cat si descrierea.

  • Pai e cam ilegal sa folosesti in meta numele altor branduri, de aia au sters rapid. Era tare in gura nenea ala la telefon, dar daca dai cautare pe gugu afli in 2 min ca nu e ok.
   Pe de alta parte, FCSB – Steaua este un exemplu perfect pentru prostia romaneasca. Iei un brand si ai grija sa l distrugi complet. Nici armata nu e mai breaza in conflictul asta, se vede ce expertiza au in astia 3 ani. Probabil nici n au fost lasati, am mai citit articole pe aici pe blog, insa nu e o scuza. Ideal era sa se gaseasca o cale sa ramana o singura echipa, dar e greeeeuuu cu Becali…sunt curios prin alte campionate tot asa sunt discutiile astea cine are palmaresul, cine nu l are. Parca la Poli TM au fost primele discutii de palmares cu italianul Zambon…cum dracu arata palmaresul asta?! e un document? ai cupele intr un sac negru de gunoi? exista fizic?

   • s-a rezolvat doar ptr pagina principala. pe echipamente nu au schimbat nimic . nu va imbatati cu apa rece

 • Ba idiotule emag a fost dat in judecata fix pt ca utiliza keywords de la alte situri si aia cand scriau iphone îi trimitea instant la emag

 • Astia care tin cu CSA toti au vocea ca si Talpan ?:)))) Jesus…totul e legal…sunt niste fraieri daca se iau dupa voi si sterg cuvintele target…ei nu vand nimic sub marca Steaua, e doar un target word…dar nah e greu pentru un somer sa inteleaga aceste aspecte..

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.