web analytics
Fotbal extern Fotbal intern

Vreau să ținem un moment de reculegere…

…pentru ”eșecul bunului simț”. Pentru ”înfrângerea chipului blând”. Și nu în ultimul rând, un moment de reculegere pentru presa din Românica, aia de sport, care e vai morții dumneaei. La subiecte servite, la urechisme și la 2 mui zvonul sunteți primii, e mai greu când trebuie să înțelegeți și, eventual, să explicați sportul despre care scrieți. Iar la fotbal sunteți foarte, foarte slabi! Toți!

Înainte să fie ”înfrângerea bunului simț”, ce a făcut Gâlcă în Spania pentru mine e o victorie. Aia a valorii asupra pilelor. E dovada că nu merge în viață doar pe pile și relații, așa cum a avansat nenea ăsta în carieră. Și că școala de antrenori și studiul contează, dar nu se termină totul acolo. Și că orice suporter nepriceput poate veni să spună că ”Gâlcă e tare, are 3 trofee cu Steaua într-un an”, dar e nevoie de cineva care să și priceapă lucruri să explice că cele trei trofee au fost ”bani pe jos”, iar Gâlcă era să-l rateze pe cel mai important. Că a avut cel mai bun lot din ultimii zece ani în Liga 1 și a luat titlul după ce n-a reușit să bată la CSMS Iași, dar a beneficiat de surpriza mileniului, victoria Oțelului la ASA Tg. Mureș.

Cum te poți numi jurnalist de sport când pui trecerea lui Gâlcă la Espanyol pe seama valorii descoperite de spanioli, când realitatea e că omul e zero în meseria asta? E real, demonstrat, există declarații publice în care se spune cum a ajuns la Steaua, recomandat de Hagi și de Panduru. Îți zic eu de atâtea ori că în Spania a ajuns după ce a dat telefoane și după ce a făcut marcaj la prieteni. A încasat o favoare, cum s-ar spune. A făcut exact ce face un român murdar care ajunge într-o funcție de conducere la stat. Pe el îl înjurăm, dar pe Gâlcă l-am lăudat pentru asta.

Nu vă dați seama încă, dar eșecul lui Gâlcă este o foarte mare victorie!

galca12

4 comentarii

  • Nu sunt fan Galca, nu mi-a placut mai nimic la el, nici macar bunul simt de care se tot vorbeste, dar cel mai bun lot din ultimii zece ani?Sa fim seriosi…In tur a avut un lot bun cu care a dat chix in cea mai usoara grupa de UEL, dar in retur lotul a fost modest.Binenteles,asta nu scuza parcursul penibil din campionat.Mi se pare net superior lotul din acest play-off fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut…

    • In tur a avut cel mai bun lot. Pune-o in context, compara si cu ce a fost in restul campionatului. Si s-a facut de ras in ultimul hal in Europa. Apoi, in retur a pierdut trei piese importante fara care Steaua avea in continuare cel mai bun lot, doar ca nu mai era asa mare distanta. Si a castigat campionatul pierdut de ASA…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.