web analytics
Fotbal intern

Ce vrea FCSB de la viață? Fără Alibec, Momcilovic și Nedelcu cu Lugano

Ca să vă dați seama că la clubul de fotbal FC FCSB SA contează fix ceea ce finanțatorul vede bănos puteți lua exemplul Europa League. Competițiile europene contează pentru Gigi Becali după următoarea logică:

Liga Campionilor – toate eforturile pentru atingerea playoff-ului. Se deblochează vreo 2,2 milioane de euro de la UEFA, mai ciupești un milion dacă ai adversar cu nume, te asiguri că ești în grupele UEFA, ți-ai făcut bugetul și nu trebuie să mai scoți un euro din buzunar.

Europa League – dacă adversarii nu au nume, vezi cazul actualului sezon, nu ne pasă. Ce glorie sportivă, ce calificare în primăvară? Pentru un om care gândește doar în termeni de încasări, neglijarea competiției se justifică ușor. Bani din bilete nu faci, nimeni nu e atras de Plzen, Lugano și Be’er Sheva. Nici dacă-i bați nu e mare șmecherie, UEFA dă 360.000 de euro la victorie, iar un egal, Doamne-feri!, face 120.000 de coco. Adică nimic, banii ăștia sunt spați pe deplasare, pe cazări, pe organizare. Nu contează. Dar să te bați pentru primăvara europeană, domnule! Că și așa aveam un fotbal de doi bani la nivel european, mai facem și noi o impresie. Păi ce impresie să faceți, bă, pe baaaaaaniiiiiii meeeeeeeeei și la feeeeeeeteleeeeeeeee meleeeeeeee? Calificarea în primăvară de pe locul secund e răsplătită cu 300.000. Nimic. Aia de pe primul loc cu 600.000. Nimic. Premiile pentru primul tur din februarie sunt de 500.000. Ha-ha! Abia dacă ajungi în sferturi încasezi ceva, adică 1 milion. Tot e puțin. De fapt, puțin e și premiul UEFA pentru semifinală, 1,6 milioane de europeni. Combinație e doar dacă joci finala și o câștigi, că iei 6.5 milioane. Dacă o pierzi iei 3.5 milioane, nu-i cea mai mare brânză din lume.

Ei bine, așa vedem și noi de ce FCSB face deplasarea la Lugano fără Alibec, Momcilovic și fără Nedelcu. Jucători de bază altfel, ei au fost lăsați acasă sub pretextul că sunt odihniți. Odihniți pentru ce? Următoarele două meciuri ale FCSB-ului sunt cu Sepsi și cu Voluntari. Adică meciuri ușoare în care băieții ăștia oricum n-ar fi jucat.

Păi sunt odihniți sau nu? Eu zic că nu. Ei sunt lăsați acasă pentru că finanțatorul îi vrea menajați, poate. Nu știu, să nu se întrebuințeze prea tare într-o competiție pe care el, Gigi Becali, nu dă doi bani. Nu dă pentru că nici competiția nu îi dă lui.

7 comentarii

  • Deci faci 10 puncte si calificare mai departe inseamna 1,5mil + ce mai iei din bilete.
    Daca faci 12 + calificare pe primul loc inseamna 2 mil + bilete. Nu stiu cum e marketpool-ul ala…
    Nu mai vorbim de meciul din primăvară, unde daca întâlneste adversar slab poate sa se califice (alti bani), daca întâlneste adversar cu nume castiga din bilete.
    La toate astea se adaugă faptul ca daca joci bine in cupe europene ii tii pe suporteri aproape, altfel se duc pe p%#$.
    Deci oieru e un dobitoc ca intotdeauna, dar nu e cam si cum nu am fi stiut. Ia bate tu le tine in cap, se aude ca la Gigi?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.