web analytics
Fotbal intern

De ce Viitorul, FCSB și Dinamo nu merită titlul. Câte un motiv!

Și uite c-am ajuns la ultima etapă, etapă în care Viitorul, FCSB și Dinamo vor afla care dintre ele e noua campioană a României. Știți deja, Viitorul are prima șansă fiind singura care depinde doar de ea. O victorie cu CFR Cluj aduce titlul în premieră la Ovidiu, iar așa cum am zis de câteva ori până acum, mi-aș dori ca ei să obțină trofeul. FCSB joacă acasă cu CSU Craiova și trebuie să învingă și să spere, iar Dinamo are nevoie ca ambele să se încurce, să nu câștige.

Acum. V-am spus de o mie de ori de ce cred că Viitorul merită titlul. De ce FCSB are fotbaliști care merită să își pună medalia de campioni la gât, chiar și dece Dinamo are dreptul să reclame titlul. Însă nu v-am spus niciodată care sunt argumentele împotriva acestor idei. De ce, la o adică, fiecare dintre astea trei nu merită titlul. Câte un motiv:

Viitorul
Joacă un fotbal slab în acest final de sezon. Da, da, da, știu! Sunt tineri, au obosit, n-au lot ci doar un prim 11 și două-trei rezerve, dar parcă nu mă încântă gândul că viitoarea campioană a României merge în Europa fără niciun fel de experiență și fără lot. Dacă scoatem complet din calcule ce s-a întâmplat în sezonul regulat, impresia lăsată de Viitorul în playoff e una ștearsă, și n-aș vrea să văd asta în Europa.

FCSB
Risipa trebuie pedepsită! Și pentru că cei de acolo, începând cu A1 Becali și continuând cu A2 Reghecampf, și-au bătut joc de lotul net superior contracandidatelor și au ajuns să se târască pentru titlu, ei bine, aș spune că nici nu-l merită. Nu-l merită pentru că au fost aroganți prea devreme, pentru că au nedreptățit fotbaliști și pentru că au ajuns să joace execrabil, să se apere disperat pe final încercând să își atingă obiectivul.

Dinamo
Cred că nu merită titlul pentru că e beneficiara prostiilor adversarelor. Ei, în mod real, nu ar fi ajuns în situația asta dacă adversarele nu se încurcau în cele mai neașteptate momente. Da, Dinamo are o grămadă de puncte forte, merită lăudată, dar așa cum am auzit și de la dinamoviștii realiști, un playoff prins la limită și o serie bună de rezultate pe fondul scăderii altora nu sunt caracteristicile unei campioane. Nu mi-au transmis nici măcar o singură dată, spre deosebire de celelalte două, impresia de putere.

2 comentarii

 • Si cate un motiv de ce merita vreuna sa castige campionatul ?
  P.S. O sa mai scrii articole despre MotoGP dupa terminarea campionatului ?

  • Păi e simplu:
   FCSB – el e stelist la origini.
   Viitorul – Hagi e și el stelist și a stat capra cu echipa lui de suflet ani in sir
   Dinamo – pe proștii ăștia nu îi ia nimeni în calcul

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.