web analytics
Fotbal intern

Viitorul – Dinamo 0-0. Coman le-a încheiat carierele lui Romera, Hanca și lui Nistor

Vreau să ținem un moment de reculegere pentru Romera, Hanca și pentru Nistor, trei fotbaliști care în minutul 72 al meciului Viitorul – Dinamo au fost agresați energetic printr-o serie de driblinguri năucitoare de Florinel Coman. Serios acum, a driblat Coman cum dribla Ronaldo (cel real) pe vremuri. Păcat de finalizarea slabă.

Umbla vorba că Ioan Andone avea o slăbiciune pentru niște carne de vită care se găsește doar în Spania. Și pentru că nu putea ajunge des acolo și-a angajat un locuitor din provincie, de pe lângă Madrid, să îi aducă lunar cu mașina câte 10 kile. La un moment dat, vara trecută, Dinamo a rămas fără fundaș dreapta și Andone i-a propus șoferului spaniol, cărăușului, postul. Așa a fost transferat Romera.

Spuneam că Daum n-a greșit deloc selecția de data asta. M-am răzgândit, a greșit-o, Nistor trebuia să fie la echipa națională. E unul dintre cei mai importanți, dacă nu cel mai important, fotbalist pe care îl are Dinamo în acest moment.

Mereu am apreciat la antrenorul Hagi ochiul pe care l-a avut pentru fotbaliști pe care lumea îi știe, dar cărora nimeni nu le găsea cheia. Purece e cel mai bun exemplu în sensul ăsta, dintr-un om de pluton la Chiajna a devenit unul dintre cei mai buni jucători de la Viitorul. La 25 de ani, nu în tinerețe!

Sunt curios care e modul în care fanii lui Dinamo îl văd pe Stelu Filip, acest băiat cu nevoi speciale care face doar meciuri proaste. Mi-a plăcut modul în care a reușit, ca un fundaș adevărat, să respingă atât de prost o minge încât era pe cale să îl facă pe Nedelcearu autor de autogol. Doar pe asta n-o mai făcuse.

Hanca a avut un meci mai slab, dar e o excepție, Palic nu e la sută la sută din ce poate, iar la Viitorul am simțit nevoia unui Cernat, unui Sânmărtean, înțelegeți voi.

Gabi Iancu definește în feluri noi cuvantul penibil. Wow!

A fost echilibrat, cu un plus parcă pentru Dinamo. Parcă! Bun meci, mi-a plăcut!

foto: Academia Gheorghe Hagi

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.