web analytics
Fotbal intern

Viitorul – Astra 1-0. E plin Centrul Vechi de parcagii care aveau tehnică

Ofensiv, Viitorul contează în 90% din cazuri pe dreapta, acolo unde Benzar trece printr-o formă sportivă de excepție. Nu zic că-i rău, însă pe mine nu mă entuziasmează Țîru așa cum văd că-i pe alții. La fel cum nici Răzvan Marin nu e jucătorul descris prin presă, dar uite că trăiește din șuturi.

Astra rezistă pentru că are niște jucători experimentați care încă mai compensează lipsa unui tactician. Mi-a dat sms în timpul meciului un amic de la Ovidiu. Zice: ”Scutariule, păcat că nu ai venit la meci. Mi-am notat ce a zis Șumudică până în minutul 30: ”Băăăăă!”, ”Nuuuu!”, ”Calm, pasă calm!”, ”Aiiiiii”, ”Băăăăăăă, dă bă în eaaaa”.

Dacă nu avea CV-ul atât de bogat, Budescu nu juca la ora asta nici la Metalul Reșița, nici la ACS Berceni. Omul pare terminat pentru fotbal, dincolo de faptul că din trei pase el dă două la adversar, e nepăsător, lent, egoist, e înfiorător. Sigur, are tehnică și execuție, pe asta o va avea și la 45 de ani, dar e plin Centrul Vechi de parcagii care aveau tehnică în curtea școlii.

Ioniță, cel care și-a tatuat ”Rapid” pe piele exact după transferul la Astra, ne-a arătat de ce n-are viitor în fotbal. Pentru că talentul de a ridiculiza un fundaș e anulat de execuția proastă. Talent au mulți, dar execuțiile cu piciorul slab se rafinează prin antrenament, prin repetiție. Ori când tabloul de lămâi, bar bar bar-ul e mai important decât rămânerea după antrenament…

Așa cum am apreciat, la timpul ăla, efortul prin care Ioan Niculae și-a construit de la zero stadion, așa nu încetez să apreciez efortul lui Hagi pentru terenul ăsta. Omul a făcut totul de la zero, în zona aia erau boscheți, pășteau oile și vacile. În plus, Academia lui promovează în continuare oameni în prima ligă, ceea ce e foarte tare. Bravo!

Pe 1X2 îl dă cineva afară? Are cine la clubul ăla? Că antrenorul reușește performanța să omoare sportiv un club care părea că va dispărea din cauza administrării defectuoase.

budescu

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.