web analytics
Motorsport

VIDEO | Cu BMW S1000 XR pe Siriu și Cheia, filmat cu Sony AS200V

bmw s1000xr

foto: Mihai Birău

Înainte să ningă am făcut o ultimă tură cu motocicleta la a cărei lansare internațională participasem în mai 2015 la Barcelona. Se numește BMW S1000 XR și este în continuare cea mai mișto motocicletă pe care am mers eu vreodată. Din toate punctele de vedere, e singura motocicletă care mi-a dat siguranța necesară să merg foarte tare, e singura motocicletă pentru care m-aș arunca la un credit.

În fine, acum o lună (cred!) am mers pentru prima dată cu 1000XR și prin România în special pentru că am vrut să văd dacă sentimentul plăcut mi-l dăduse doar pentru că eram în Spania, la cald și la drumuri bune. Și am făcut vreo 500 de kilometri într-o zi pe traseul București – Ploiești – Siriu – Întorsura Buzăului – Săcele – Cheia – București. Ei bine, da. Voi continua să spun că S1000 XR este cea mai mișto motocicletă pe care am mers vreodată, un mix excelent între putere și manevrabilitate. Am mai vorbit cu băieți mai pricepuți în ale motocicletelor decât sunt eu și mulți spun că e prea puternică la 160 de cai pentru desenul pe care îl are. Eu n-am întâlnit nici măcar un singur moment în cei 800 de kilometri (Spania+România) în care să mi se întâmple asta. Quick Shifterul lucrează impecabil, sunetul motorului în modul Dynamic e demențial, consumul e decent dacă mergi încet (eu n-am mers), manevrabilitatea e remarcabilă. Nici măcar gropile din România nu m-au făcut să îmi schimb părerea și să merg mai încet (repet, ca ritm, nu ca viteză maximă) decât în Spania.

Camera video action Sony AS200V

A fost una dintre ocaziile cu care am folosit o cameră video action pe care o luam în considerare ca variantă pentru Drift Ghost-S sau GoPro Hero 3+ Silver. Se numește Sony AS200V și am făcut-o să nu filmeze cum trebuie pentru că m-a mâncat undeva să dau peste cap setările fix înainte de plecare. Nu știu ce i-am făcut (suspectez că am activat opțiunea ”vivid” la culoare), dar în zonele foarte luminoase nu se vedea mare lucru. Și am făcut asta tot din vina ei, cu ghilimele, pentru că e foarte ușor customizabilă din telefonul mobil, aproape că nici nu trebuie să o mai atingi după ce ai montat-o.

sony as200v

În fine, ideea e așa. E o cameră video foarte bună însă nu pentru motociclism, cel puțin nu cu prinderea pe care am avut-o eu. O recomand pentru ski, snowboard sau ciclism, sporturi la care se folosesc căști mai permisive cu monturile. Pentru că prinderile pe care le-am avut eu la dispoziție mi-au permis să o pun doar în poziția asta și unghiul nu mi-a permis să filmez și bordul motocicletei, vede doar în fața ei, ceea ce pentru mine nu e ok. Dar asta cu prinderile se rezolva, cel mai mare minus e faptul că nu îi pot pune microfon extern pe care să îl montez în cască pentru că a ei carcasă nu are găuri pentru așa ceva și nici spațiu pentru un cablu de microfon.

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.