web analytics
Diverse

VIDEO | Kaufland fură la cântar? Am primit un clip interesant

Un cititor al blogului tocmai mi-a atras atenția asupra a ceea ce pare un furt. Clipul de mai jos este filmat recent în Kaufland în Drumul Taberei și în el se poate vedea cum produsul cântărit în primă fază are 0,354 kg, iar după ce e îndepărtat plasticul pus de angajații Kaufland pe cântar același produs cântărește 0,226 kg. Înțeleg că diferența vine de la faptul că marginile acelui înveliș de plastic întră pe lângă tava cântarului și o ridică, împiedicând astfel cântarul să îi afișeze greutatea, adică cele 0,128 kg. Însă în momentul în care se așează un produs peste, muchiile nu mai pot susține greutatea și se ia în calcul produsul plus plasticul.

Problema nu e nouă. Kaufland spune că de fapt cântarul este calibrat să arate greutatea produsului fără să ia în calcul și acel plastic și că dacă dai plasticul la o parte îi furi pe ei la cântar. Sigur, poate să fie adevărat. Dar la fel poate să fie adevărată și explicația de mai sus. Chiar nu poate fi îndepărtată mizeria aia de învelitoare? Întreb, nu omor pe nimeni. Poate mă înșel eu.

2 comentarii

  • Din cate vad eu cu plasticul pus scrie 0 iar cu el scos dupa ce ia fructul de pe cantar nu apare 0 ci un scris…probabil zice ca trebuie sa pui plasticul ca asa e calibrat sa plece de la 0 cu el pus…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.