web analytics
Sînzi scrie

Ia de vezi Mustang, omule!

Ce poți să faci cu 10 lei în Bucureşti? Teoretic, mai nimic. Practic, poți să vezi una dintre propunerile străine pentru Oscar la Cinema Union. Eu am fost la Mustang şi mi-a făcut weekendul.

Nu vă dau spoilere, că eu nu mă uit nici măcar la trailer înainte să văd un film. Îmi place să mă las pe mâna prietenilor, prietenii mei fac alegeri mişto (drept dovada, mi-s prieteni). Cel mult mă uit pe rotten tomatoes (sunt de-aia, da), dar la asta nici măcar atât n-am făcut. Mi-a fost de-ajuns titlul şi nu mi-a înşelat aşteptările.

Aşa că o să vi-l descriu şi vouă tot fără să spun ceva despre el. Subiect? Actual, din păcate, actual şi dureros. Cast genial, i-aş lua acasă pe toți. Drama? Checked. Emoții? Am trecut de la hăhăială intensă şi aproape nepoliticos de zgomotoasă la ochi cât cepele. Ce-i drept, sunt recunoscută că piş ochii la filme. Doar că la ăsta mi-a crescut şi pulsul, am empatizat cu personajele mai ceva decât o fac în real life şi vă spun că nu-i de colo.

N-am văzut încă celelalte propuneri, dar vă spun că ăsta e de departe cel mai mişto film “străin” de după Ida. Şi Ida a fost de 10, am zis!

mustang 2015

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.