web analytics
Fotbal extern

Verișorii #2, aproape de faliment

Felicitări Japoniei! O echipă cinstită, băieți muncitori, fotbaliști, dar nu suficient de puternici ca să facă față Belgiei.

Courtois la Chelsea. Alderweireld la Tottenham. Kompany la City. Vertonghen la Tottenham. De Bruyne la City. Hazard la Chelsea. Lukaku la United. Verișorii, echipa a doua, practic. 😀 Adică n-au repere clare în ceea ce înseamnă performanță, la nivel european nu există, ei se bat între ei acolo, pe insula, în fotbalul ăla care e doar despre bani.

Belgia a jucat bine în primele două meciuri din grupă, însă a jucat cu Panama și cu Tunisia. Deci cu nimeni. Apoi, cu verișorii, au jucat cu rezervele. Ceea ce vreau să zic e că forța lor era dedusă, deloc certă. Nici măcar background nu au, că generația asta de la care se așteaptă atât de multe a luat-o-n mână de fiecare dată, nimic bun n-a făcut. A nu se înțelege că sunt slabi, că nu-s. Deloc.

De ce să vă mint. Mi-am dorit să bată Japonia după ce am văzut că nu joacă așa cum mă așteptam, adică apărare aglomerată. Au încercat și au reușit să joace fotbal, însă greșeli personale ușor penibile au făcut diferența. Inclusiv ultimul gol e de manual. Să vorbească și ei cu Dorinel Munteanu, să se lămurească.

E bine, sfert tare. Sper să îi bată Brazilia.

Un comentariu

  • Daca ai vazut ultimele 13 minute din Polonia 1-0 Japonia nu puteai sa tii cu pigmeii niponi. Conteaza mai putin spre deloc maniera in care s-au calificat in 8-imi, si aici ma refer strict la criteriul de departajare, cat timp s-a respectat regulamentul asumat de toate echipele de la Mondial.
    Desigur, unii dintre voi ati empatizat cu Japonia datorita “exotismului” pe care l-au conferit acestor 8-imi. Insa, pentru mascarada pe care au oferit-o in finalul meciului cu polacii, aseara au primit ce au meritat, asa cum trebuie, injunghiati in coaie la ultima faza.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.