web analytics
Diverse

A venit căldura. Poți ieși afară (P)

Ieri, 7 aprilie 2016, trebuie să fi fost cea mai călduroasă zi a anului. De departe, zic eu. Au fost la un moment dat pesste 33 de grade la soare, cel puțin asta arăta termometrul motocicletei. 33!! A fost motivul pentru care parcurile Bucureștiului au fost pline ochi și este prilejul cu care vă invit să vă uitați la jucării pentru copii. Da, pentru că e păcat să nu îi puneți ”la treabă” acum, că a venit căldura. Și prin ”la treabă” mă refer la joacă, joacă ce presupune efortul fizic. Pentru că trebuie să învățăm să facem mai mult sport într-o lume care ne oferă alimentație din ce în ce mai proastă și obiceiuri de muncă/studiu tot mai nocive.

În acest context, permiteți-mi să vă indic ramura de jucării a site-ului Noriel, iar de acolo să vă îndrum către jucăriile de exterior, gama care răspunde cerințelor unui părinte care vrea să ofere celui mic posibilitatea de a face mișcare. Veți găsit acolo tot soiul de biciclete, începând de la cele fără pedale care sunt ideale pentru a deprinde echilibrul și pentru a stimula ambiția copilului, trecând prin simplele triciclete și terminând cu bicicletele cu sau fără roți ajutătoare care oferă sentimentul de libertate ce, mai târziu, se va transforma în dorința de a merge pe motocicletă. 🙂 Nu uităm nici de triciclete, un mijloc de transport tot mai uzitat în aglomerația urbană, dar care poate fi funny pentru cei mici. Nu uităm nici de clasicele role care pot fi un mijloc cum nu se poate mai potrivit pentru a face mișcare. Tot pentru un efort fizic garantat recomand și un go kart cu pedale care va stimula imaginația celui mic. Sunt multe variante pe site-ul Noriel, check them out!

Și pentru că v-ați obișnuit să îmbinăm informațiile în acest tip de articole, vă prezint o statistică în ton cu ceea ce am scris mai sus. Potrivit unui raport eliberat anul trecut de Organizația Mondială a Sănătății, sunt 22 de milioane de copii cu vârsta sub cinci ani în lume care suferă de obezitate. Iar România nu e ferită de fenomen, ba dimpotrivă. Țara noastră e pe un nedorit loc patru în Europa la acest capitol, iar medicii spun că principala cauză este mâncarea proastă combinată cu lipsa unei culturi a mișcării, a sportului. Și, înainte să ne păcălim singuri ignorând statistica, să ne gândim câți dintre noi am văzut scutiri medicale în timpul școlii generale sau în timpul liceului la ora de educație fizică și sport.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.