web analytics
Turism

Vacanta ieftina la mare, in Italia. Cinci zile in Bari, de la 908 lei de persoana

Zilele trecute, la redacție, am auzit o discuție în care un coleg spunea că a cheltuit 800 de lei pentru un weekend la mare, la Mamaia. Pe cazare, transport și mâncare probabil. Starea de nervozitate pe care mi-o dă gândul că mă pot apropia la mai puțin de 50 de kilometri de ”marea” noastră este dincolo de puterea mea de a exprima prin cuvinte. Există sute de variante prin care îți poți organiza un city-break, un weekend prelungit sau un concediu la un preț mult mai mic decât cel presupus de mersul la mare la Constanța, însă românii nu prea vor să vadă asta. Așa că o să prezint pe acest blog, din când în când, variante ieftine.

Dezvoltarea uriașă din ultimii ani a companiilor aeriene low-cost oferă turistului o groază de variante. Asta pe lângă faptul că obligă companiile ”normale” să reducă prețurile. Dacă nu vă permiteți vacanțele exotice pe care le vedem promovate peste tot, aflați că puteți să vă construiți ușor propria vacanță low-cost în condițiile în care, firește, nu aveți nasul pe sus. Spre exemplu, în cinci minute am găsit o mini-vacanță de cinci zile în Bari, în sud-estul Italiei, la Marea Adriatică. Informații despre oraș și ceea ce puteți găsi acolo citiți aici.

Avion spre Bari: 358 de lei dus-întors sau 628 de lei cu bagaj de cală

În cazul de față vorbesc despre varianta Wizz Air pentru Bari, în Italia. Am găsit prețul de 358 de lei, dus-întors, în perioada 09 iulie – 13 iulie 2014. Prețul include toate taxele și este final doar dacă optați doar pentru a merge cu bagaj de mână mic (la Wizz Air asta înseamnă 42x32x25cm, adică un rucsac). Pentru bagajul de cală, deși în cele cinci nopți eu m-aș putea descurca doar cu hainele dintr-un rucsac, e vară până la urmă, ar trebui să mai scoateți din buzunare 270 de lei, câte 135 de lei pe segment. Orele de zbor la dus nu sunt cele mai misto, în sensul în care aterizați la ora 21:15 a Italiei, deci o să mai prindeți o cină până la somn.wizz

Cazare în Bari: 550 de lei de persoană, Hotel Majesty****

Suma asta înseamnă jumătate din prețul unei camere duble pe toată perioada, adică 250 de euro. După cum puteți sesiza, prețul este mult mai mic decât ceea ce puteți vedea în Mamaia, condițiile fiind excelente pentru banii dați. Hotelul este amplasat aproape de malul Mării Adriatice, are internet Wi-Fi gratis, piscină cu plată separată, iar în preț nu este inclus micul dejun. Sigur, este doar una dintre zecile de variante, iar opțiunile nu pot fi standard, de aia e bine să consultați Booking.com pentru o alegere potrivită.

Totalul este undeva la 908 lei de persoană în ceea ce privește drumul și cazarea, restul cheltuielilor depind de pretențiile fiecăruia. Mi se pare o sumă extrem de mică pentru ceea ce primim. O sumă cu care în mod sigur nu te descuri mai mult de un weekend la Mamaia.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.