web analytics
Fotbal extern

Vă simțiți mai protejați cu noile reguli?

M-am uitat aseară, între niște pepene roșu din Turcia cu gust de apă de la robinet și niște planuri pentru BAM, la finala Europa League. De ce să vă mint, mă interesa meciul cât mă interesa dacă are Știința Miroslava lotul valid pentru următoarea etapă. Dar am dat drumul televizorului pentru că văzusem, pe fel de fel de site-uri, că OM a deplasat galerie măricică la Lyon și mă așteptam să văd ceva frumos în peluză.

Și televizorul mergea, pe mute ca să mă feresc de proști, și eu balotam pepene fake și căutam drumuri pe hartă, doar că imagini nema. Pe la final de primă repriză am început să mă gândesc că mă uit la alt meci, așa că am intrat pe Instagram (apropo, ne vedem pe Instagram aici dacă e) și am căutat imagini de la meci.

Ce să vezi? Spectacol, nene! Show cu torțe înainte de fluier, steaguri, coregrafie, frumos de tot. Poate am ratat eu, fiind cu nasul în fructele false, zic.

Și stau și a doua repriză, de data asta cu sunet. Bă, și se aud bombe, se aud scandări, mai scapă comentatorul câte ceva despre spectacolul din peluze. Doar că pe imagini, nimic! 🙂 Nimic, nimic. Nici măcar după golul de 3-0, atunci când meciul a fost oprit un pic din cauza agitației din peluza lui OM, n-am văzut ceva. Îl vedeam pe Torres cum își face freza și pe prietenul Pamelei cum își ține capul între urechi.

Acum, eu nu mă pricep. Dar i se pare cuiva normală atitudinea asta? Că până la urmă nu ne dă nimeni meciurile moca. Ele sunt televizate și se plătesc bani pentru ele, bani care tot de la telespectatori vin. Deci UEFA a luat decizia asta spre binele nostru, nu?

Vă simțiți mai protejați că nu vedeți torțe în tribune? Că nu vedeți incidente, dacă sunt? Că nu vedeți dacă doi jucători se iau de guler sau dacă e o încăierare între fotbaliștii celor două echipe? E ok să ne zică UEFA ce e bine pentru noi? Că poate mâine-poimâine UEFA decide că nu e safe să vedem nici când greșește arbitrul, când dă un ofsaid deși jucătorul e 2 metri în spatele liniei, că dă gol deși mingea nu intră în poartă. Nu e același lucru, știu, dar dacă tot iau decizii cu privire la ceea ce am eu dreptul să văd, ce mă face să cred că se vor limita la asta?

5 comentarii

  • Aveau aia de la Marseille mesaj cu uefa-Mafia si bineinteles ca au cenzurat.de fapt astia cenzureaza orice.ii intereseaza doar marketu pwlii si fair playul simulatorilor.Da chiar daca simulezi nu se considera ca trisezi? Sa-I baneze ca la casinouri.

  • Cred ca initial a fost ca o masura la aia care intrau pe stadion sa devina celebri/sa faca publicitate la diferite….. Dar in principal e bine sa nu se promoveze violenta de orice fel. E ca si cum ai da necenzurat o crima la tv( exemplu e fortat stiu).
    Intrebarea e de ce ar vrea cineva sa vada cum se bat galeriile in tribună, cum isi ia pumni in cap Galamaz etc. Si daca exista un raspuns, e trist…

  • Banuiesc ca argumentul lor e ca vor ca acest comportament (fff nociv) sa nu fie observat si, ulterior, imitat si de altii. Dar cum dracu sa traiesti in 2018 si sa ai impresia ca oamenii vad ce se intampla pe stadion doar la TV? Sa cenzureze UEFA si Facebookul si Twitterul si Instagramul. Singurul lucru pe care il obtin e crearea disconfortului si a sentimentului de frustrare pt telespectator, care stie ca se intampla lucruri dar nu le poate observa.

  • Mda, o porcărie! Mai bine ar păstra pe ecran mesajul “Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional”, dar ar da tot ce se petrece în teren sau tribune

  • UEFA face ce vrea din noi si bine face. De ce? Simplu! Pentru ca noi o validam cu fiecare meci la care ne uitam. Desi vedem cum PSG e furata ca-n codru an de an, noi tot la Real si la Barca avem bucurii. Desi Bayern e talharita an de an, noi tot cu Real tinem in finala. Desi Cristiano nu e in stare sa tina doua pe picior, noi tot fanii lui suntem. Desi antrenori precum Diego Simeone si Mourinho ar trebui interzisi in fotbal, noi tot vrem Atletico si Man Utd in cupele europene ca sunt “disciplinate”. Desi an de an suntem martorii unor blaturi ordinare in favoarea caselor de pariuri, noi tot in UCL si UEL pariem. Desi conducatorii UEFA si FIFA sunt aproape in permanenta “victimele” unor dezvaluiri despre fraude astronomice, noua ne place fair-play-ul promovat de organizatiile pe care le conduc si sustinem lupta acerba impotriva rasismului. Asa suntem noi, oamenii secolului 21: cerem cacat si cand ni se da ipocrizia – noua trasatura marcanta a oamenilor – ne face sa fim socati si indignati…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.