web analytics
Opinie

Unul dintre cei mai subapreciați jucători de la națională

Eu nu mă prea înșel atunci când apreciez calitățile fotbalistice ale jucătorilor. Au fost o grămadă de exemple în sensul ăsta, mi-a ieșit aproape de fiecare dată, nu-mi vine în cap un exemplu când am dat-o în bară. Ei bine, eu am tot avut nelămuriri serioase legate de George Florescu și de felul în care e văzut el în România.

Impresia românilor despre el s-a stricat atunci când a fost convocat la națională de Răzvan Lucescu și i-a fost dat tricoul cu numărul 10. Evident că pretențiile românului au fost brusc ridicate, era tricoul lui Hagi, tricoul lui Mutu, se așteptau ca Florescu să fie la fel. Doar că Florescu nu a fost niciodată un mijlocaș ofensiv, mijlocaș de creație. Și lipsa de educație fotbalistică a românului l-a transformat pe Florescu în țintă.

În fine, el a jucat pe la Dinamo Moscova, a jucat la Astra în două rânduri, a jucat în Cipru la Omonia Nikosia, și a cam făcut-o bine. La Moscova avea mega echipă, echipă construită cu milioane, și tot s-a descurcat admirabil. La Astra era cel mai bun pe postul lui din campionat, eu așa îl vedeam. Dar, na. Dacă scoteam mai mult de două-trei vorbe despre el, săreau deștepții cu numărul 10 de la națională.

Ce voiam eu să spun este că Florescu s-a întors de un sezon în România și a fost unul dintre cei mai buni jucători cu care U Cluj a promovat în liga a doua. Și văd că domnul Cornel Dinu îl vede acum soluție pentru Dinamo, acum la 33 de ani. În mod normal m-aș fi bucurat, însă domnul Dinu își schimbă foarte ușor părerea, probabil și dumnealui era influențat de acel număr 10 de la națională, pentru că spunea ”Lucescu l-a trimis în teren şi pe acest Florescu, dar din asin nu poţi să faci un pur-sânge. Se vede că e jucător de valoare medie”. Repet, prostia lui Răzvan Lucescu, dacă el a luat decizia, a făcut ca Florescu să fie judecat complet aiurea. El fiind mai repede un Pintilii decât un Mutu.

Și da, îl vedeam și eu o soluție pentru echipele de top din Liga 1 dacă mă întrebai în vară. Acum nu știu, nivelul de la liga a treia e scăzut, nu știu ce formă fizică are Florescu, ce antrenamente a făcut. Însă mă bucur să văd că nu mă înșel deloc atunci când apreciez fotbaliști.

5 comentarii

  • e draci scuti…daca si florescu e fotbalist… atunci lucian filip e un fel de pirlo :)) ce mama naibii. scuti. lasa-ma cu florescu ca imi aduc aminte meciul cu franta 0-0 ala, a fost avion, ca a dat o bara… dar in rest avion!

  • Primele rânduri sunt demențiale. Am crezut că l-ai citat pe MM. Ziarist, ultras si mai nou scout.

  • Am zis intotdeauna, problema la nationala era strict de numarul 10. Daca Florescu juca cu 6 pe spate era ok… Asa acum tinta e Grozav…

    Nu inteleg, uni jucatori nu au creier… pt ce sa porti 10 pe spate? Doar sa ai o presiune in plus? Nu ai voie sa joci fara decar pe teren?

    • E o diferenta uriasa. Grozav e numar 10, nu e un inchizator, el daca ia numarul 10 trebuie sa arate ca il merita. Ca aia e pozitia lui. La Florescu nu era asa.

  • Pai cred ca Dinu il vede ca solutie la Dinamo din cauza nivelului f scazut in care se scalda Liga 1. Si mie mi-a placut Florescu, tactic este peste multi si il duce si capu’ dar faptul ca a jucat cu U in liga a 3-a denota parca un dor de a-si agata ghetele-n cui. Orice jucator simte cand nu prea mai duce un ritm de profesionist. Dar, cine stie?, poate cu un preparator fizic f bun il readuce in forma. Se poare insa sa-si doreasca sa ramana la Cluj pt inca o promovare. E “acasa” si presiunea e mult mai scazuta decat in iuresul din prima divizie. Mi-ar placea sa-l revad, mi se pare mai creativ un pic decat Pintilii care este mai mult un distrugator, un recordman in caronase galbene si chiar si rosii.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.