web analytics
Fotbal intern

Unica mea discuție cu Didi Prodan: ”Băiete, mă uit la carnețelul tău și îmi vine să plâng!”

Nu reacționez la tragedii de tipul ăsta, mi-e groază de reacții, de ce pot spune cei apropiați, însă am avut o experiență care m-a marcat încă de atunci, de acum vreo 4-5 ani cred, care l-a implicat pe Didi Prodan. Și vreau s-o spun. Eram destul de proaspăt venit la ProSport și, nu știu cu ce prilej, m-au trimis șefii la o conferință ceva. Am ajuns cu o oră mai devreme decât trebuia și stăteam pe lângă mașină, de frică să nu scap chestii. Și atunci a apărut Didi Prodan.

Era îmbrăcat cu un palton negru și avea chef de vorbă. A vorbit el, că eu n-am prea făcut-o. ”Ai venit să iei interviuri hoților?”, și a început să râdă. ”Nu”, zic. ”Am carnețelul pentru că uit, îmi mai notez lucruri”. ”Băiete”, zice. ”Mă uit la carnețelul tău și îmi vine să plâng. Știi de ce? E uimitor cât de repede te uită lumea, cât de mare e prăpastia între cariera de fotbalist și ce ajungi după ce te lași. La tine e mai bine, tu ești jurnalist și dacă rămâi în meserie o poți duce până la pensie. Eu am încetat să mai exist când m-am retras! Sunt un nimeni, vezi, nici tu n-ai notat ce am vorbit”.

Și a intrat în sediu după ce mi-a dat o palmă peste spate. Am memorie proastă, dar pe asta n-am uitat-o!

Dumnezeu să te ierte, Didi!

prodan-2016

2 comentarii

  • Trecand peste moartea timpurie a lui Prodan, tragica doar pentru prietenii si familia lui, nu pot sa nu ma intreb citindu-ti relatarea: ce asteptari au oamenii astia de la viata? De ce crede el ca trebuia sa ramana in lumina reflectoarelor si dupa retragere? Stie el ca exista meserii, infinit mai prost platite desigur, care chiar misca societatea asta spre evolutie, iar marea masa a practicantilor sunt niste nimeni pe viata (in acceptiunea gandirii lui bolnave)?
    Nu voi intelege niciodata de ce suporta lumea prostia, incultura si tupeul lui Hagi sau al lui Becali, ca marii microbisti nu vor sa ii puna in aceeasi oala nu inseamna ca ei nu sunt identici in principalele lor caracteriatici enumerate mai sus, ce ma frapeaza cu adevarat este modul diametral opus in care sunt priviti cei doi de catre societate doar pentru ca Hagi a fost un bun fotbalist. Asemanarile nu se opresc aici insa, ei mai au un mare punct comun: nu au muncit banii pe care ii au.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.