web analytics
Opinie

Una dintre problemele lui Ianis

Mă uitam la clipul cu conferința de presă a lui Ianis Hagi de la Rangers, conferința care a precedat meciul cu Standard din Europa League, și mi-am dat seama care e una dintre problemele lui. Mă rog, spun ”problemă” pentru că asta cauzează cele mai multe dintre reacțiile negative la adresa mijlocașului de 22 de ani. Eu nu o consider problemă, pentru mine e un mare plus. Dar să mergem cu ”problemă”.

Ianis spune chestii, asta e faza. Spre deosebire de majoritatea fotbaliștilor din România, atunci când are microfonul în față Ianis vorbește despre lucrurile delicate. Nu se ferește de ele, nu spune ”pas cu pas”, nu spune ”nu e treaba mea să comentez”. Și, pentru că are un vocabular mai dezvoltat decât mulți din breaslă, e inevitabil să nu apară și lucruri discutabile, de comentat.

Așa s-a întâmplat și la echipa națională, atunci când a avut acel discurs care părea că îi atinge deciziile lui Mirel Rădoi. O greșeală din punctul meu de vedere, am văzut că și Gică Hagi l-a criticat pentru asta, dar se pare că Ianis așa e construit. Și pot înțelege asta, știu cum e să vrei să îți expui punctul de vedere atunci când ești chestionat pe un subiect. Chiar dacă asta îți va aduce, ulterior, critica. Când ești Zero Popescu și spui doar ”vă dați seama” și ”a fost un meci greu contra unei echipe bune cu un antrenor foarte bun” e limpede că nu vei provoca niciun fel de reacție.

În altă ordine de idei, ia vedeți cum se vorbește în limba engleză. Nu neapărat accentul, ci și vocabularul. Eu nu cred că am flow-ul ăsta. 😀

5 comentarii

   • Ah…si inca ceva. Poate ca nu are sens comparatie, dar o sa o fac oricum.
    Ianis se exprima mai bine in limba engleza decat Guardiola, care e antrenor la City de ani de zile.

    • Da, nu stiu cat de relevant e. Ianis e alta generatie, generatia care a crescut cu limba engleza, vine dintr-o tara in care trebuie sa inveti o limba de circulatie internationala, altfel esti mort. Guardiola vorbea deja o limba de circulatie internationala, iar engleza e un bonus. Un plus.

    • In cazul in care nu ai intalnit spanioli, ei sunt incapabili sa vorbeasca in engleza.
     Poate il cauti pe Guardiola sa vezi si cum a invatat germana intr un an, la aproape 50 de ani, dupa o cariera impresionanta ca jucator si antrenor, omul s a pregatit sa preia pe Bayern si sa le vorbeasca jucatorilor in germana.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.