web analytics
Fotbal extern

Un fotbalist, despre fotbalul fără suporteri

Trebuie să fiu sincer, nu m-am mai uitat la fotbalul german după acea primă duminică. Borussia Dortmund şi Bayern Munchen au luptat pentru titlu. Vorbim de două din Top 10 echipe în Europa, cu unii dintre cei mai talentaţi jucători din lume. N-am avut nici cel mai mic interes.

Stadioanele goale, ţipetele cu ecou, lipsa intensităţii, a atmosferei şi a pasiunii. Pur şi simplu nu este fotbal. Pentru mine, fotbalul a fost mereu despre suporteri, mai ales fotbalul scoţian. Când elimini fanii, nu rămâi cu foarte multe lucruri de care să te bucuri. Da, înţeleg că asta trebuie să se întâmple ca să putem continua cu confruntările cât mai repede posibil.

Există contracte importante pentru televizarea meciurilor, care trebuie luate în calcul, şi evident că ei aşteaptă să obţină nişte meciuri pentru banii daţi. Aşa că fotbal cu uşile închise va trebui să fie. Chiar dacă nu este o bucurie, nici pentru suporteri, nici pentru jucători.

Întregul articol e în Gazeta Sporturilor. E o opinie din Daily Record a lui Barry Ferguson, fost fotbalist la Glasgow Rangers, între altele. Despre compromisul actual.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.