web analytics
Fotbal intern

Ultima șansă pentru Rusia 2018. Ce face România cu Danemarca?

Duminică jucăm ultima șansă de a prinde un loc care să ne dea speranțe că vom putea ajunge la un Campionat Mondial. La cel din Rusia din vara anului următor, mai exact. Vom juca la Cluj contra Danemarcei, un meci pe care suntem obligați să îl câștigăm pentru a spera la locul doi. Am văzut în ultimele zile o groază de comentarii ale microbiștilor și sunt complet surprins să aflu că lumea este pesimistă. Nu văd de ce. Iată câteva idei aruncate așa la repezeală.

Avem avantajul dat de faptul că, spre deosebire de trecutul nu foarte îndepărtat, de data asta avem mulți dintre fotbaliștii de bază care joacă, care au meciuri în picioare la echipele lor de club. Prefer oricând niște titulari în Belgia, Bulgaria, Turcia sau România unor rezerve din Anglia, Italia sau Spania.

Danemarca nu doar că nu e de speriat, ba chiar are o grămadă de puncte slabe. Depinde foarte mult de felul în care Daum înțelege să abordeze meciul, depinde foarte mult dacă s-a culcat pe o ureche de la desele asigurări primite de la Burleanu cum că postul nu îi este în pericol indiferent de rezultat.

Sunt convins că meciul disputat la Cluj va transmite, prin spectatori, o energie mai mare fotbaliștilor decât dacă partida s-ar fi disputat în București, pe Național Arena. Dat fiind faptul că avem un fotbal intern părăsit de spectatori am început să pierdem și noi din abilitatea de a aprecia la adevărata lui valoare un public activ, un public care poate avea contribuții în felul în care se desfășoară jocul.

Nu sunt cel mai mare fan al antrenorului Daum, am avut o problemă cu felul în care a făcut selecția de cele mai multe ori, dar și cu felul în care a abordat unele partide. Totul în contextul în care, la instalare, promitea că naționala României nu va mai fi acea națională fricoasă, defensivă, pe care toți ajunsesem să o detestăm. Nu s-a ținut de cuvând.

Chiar și așa, Daum are acum șansa să demonstreze că e un selecționer mai bun decât am fi putut găsi intern. Are șansa să ne facă să susținem din nou frenetic echipa națională și poate face asta prezentând la Cluj o echipă deșteaptă, o echipă care să își urmărească scopul de a câștiga jocul.

Mi se pare o tâmpenie să schimbi ceva drastic în exprimarea tactică acum. Nu văd c-ar fi momentul potrivit să încerci cu experimente în așezare, cu reprofilări. Sigur, poate că îi iese și devine erou. Dar dacă nu îi iese, mai ales după ce a mai experimentat eșuat cu Bicfalvi și Săpunaru contra celor din Muntenegru, abia atunci cred că Daum trebuie să capituleze, să ne lase. Repet, poate e geniu și se scoate.

Golgheter în Bulgaria și într-o formă de zile mari, Keșeru are șansa să confirme în sfârșit și la echipa națională. A mai avut perioade bune la echipele de club în trecut însă nu s-a văzut lucrul ăsta la națională, deci e cazul! Mai ales pentru că are un boost de moral bun dat de faptul că a fost erou în acel România – Danemarca 2-0 de pe Național Arena. Apropo, revedeți meciul și uitați-vă la ce pasă a primit Keșeru pentru primul gol. Wow!

O calificare la Campionatul Mondial este mult mai importantă decât ne putem imagina. Este probabil gura de oxigen care poate face diferența între decesul unui fotbal românesc din ce în ce mai alb și revenirea între cei care se bat pentru intrarea în lumea bună.

Deci? Ce facem cu Danemarca și, mai ales, cum și de ce?

foto: FRF.RO

12 comentarii

 • Batem 4-0. Cand ai jucatori ca Keseru nu are cum sa mai pierzi vreun meci vreodata in istorie. Tine-l Doamne pe Keseru sanatos sa castigam si nou Campionatul Mondial!

 • Calificare la mondial!?
  In 2-3 ani salariile jucatorilor vor fi 2-3 mii pe luna, cu cateva exceptii. Drepturi tv cam 10 mil pe sezon, si asta optimist, calificari in EL mai rarut(numai zic UCL ca nu are rost). Sa vezi atunci ce invata jucatorii pretul abonamentelor la metrou!

 • Eu sunt complet surprins sa vad optimismul asta bazat pe nimic. Hai ca pe voi, presa, va inteleg, incercati sa va vindeti produsul, unii oti mai fi prieteni cu fotbalistii sau antrenorii. Dar suporterul ‘de rand’, de unde si pana unde sperante / asteptari de campionat mondial?

  Romania e acum de nivelul Finlandei sau Lituaniei, adica suntem acolo sa iasa la numar. Doar noi avem impresia ca avem sanse. Nu ai un singur jucator de fotbal bun in toata tara, ce cupa mondiala? Parca vad ca fac vreun 0-0 sau 1-0 si iar se isterizeaza lumea ca se califica nuj unde.

 • In ceea ce priveste fotbalistii care joaca evolueaza in campionate straine, avem avantajul fata de Romania de acum un an. Dar fata de danezi nu e niciun avantaj. Ei au jucatori titulari in Anglia, Germania, Spania sau Franta. Ei au un jucator de nivel mondial in Eriksen, noi, din pacate, nu. Sunt progrese evidente ale jucatorilor romani, dar suntem sub danezi. Singurul avantaj, destul de important, este cel al terenului propriu. Eu n-as face un capat de tara din ratarea calificarii. Sigur ca as vrea sa vad din nou Romania la un Mondial, dar mai mult mi-as dori sa vad Romania la un Mondial cu sanse de a realiza ceva. Iar asta, obiectiv vorbind, este mult mai posibil in 2022. Oricum, hai Romania.

 • Batem Danemarca! De ce? Ai adus tu cateva argumente bune pentru care putem spera ca-i batem. Cum? KESERU KESERU KESERU. La mondial nu cred ca ne calificam insa, desi nu am mai fost de cand eram unii dintre noi micuti, avem mare nevoie, nu cred ca mergem insa; Polonia prima, sa zicem ca venim pe 2 si mergem la frumoasele baraje unde avem o istorie foarte buna! Pur si simplu nu cred…
  In rest, Florinel Coman in locul lui Ivan cel Groaznic! Numai bine !

 • cred ca a invatat si Daum din experienta cu muntenegru si ca va incepe partida tot cu 2 inchizatori dar sa fie Sapunaru si Razvan Marin , unul mai defensiv si unul care poate ajuta mai mult pe faza de atac. tot la 4-2-3-1 cred ca va ramane. Chipciu-Stanciu-Popa tridentul din spatele lui Keseru

 • Salut,

  Eu zic un 3-1 pentru noi, cu doua goluri marcate dupa min 70.

  Dupa meci ne umflam in pene si la urmatoarele jocuri iar facem meciuri foarte proaste cu egaluri chinuite in Muntenegru si Danemarca, si acasa cu Kazakhstan, batem Armenia si ne distruge Polonia.

  Sunt increzator ca batem Duminica, dar nu cred ca o sa ne calificam.

  Bogdan

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.