web analytics
Fotbal intern

Uite-l cum moare…

Și-n Lupu ne doare…

Fotbalul românesc e construit pe pile, șpăgi și nepotisme. Și, evident, așa e și ecosistemul în care trăiește fotbalul. Mă refer aici și la presă, evident. Presa de la noi s-a obișnuit să fie un soi de luț, un accesoriu care trăiește pe lângă fotbal și, ca să poată trăi bine, și-a dezvoltat obiceiul de a fi comodă. De ce să pun prea multe întrebări? Dacă pun, se supără cutare și nu mai am subiecte. De ce să îi deranjez în conferințele de presă? Se supără pe mine și-mi trimit doar rezerve la interviurile de după meci. Și tot așa. Presa e, așadar, un luț, un breloc, un instrument prin care aflăm doar că ”ne-am dorit victoria”, ”trebuie să avem multă muncă și dăruire” și ”mergem înainte și lucrăm la antrenamente”.

În tot acest context, observ un soi de zid care se face în jurul unui om care dă rateu după rateu. Nimeni din toată presa asta penibilă de sport, dar absolut nimeni nu dezvoltă subiectul măcelăriei pe care o administrează Marian Lupu la FCSB. Marian Lupu, adică preparatorul fizic al vicecampioanei. Omul ăsta nu vorbește, nimeni din club nu vorbește, presa nu întreabă, însă rezultatele lui sunt horror. Dincolo de faptul că jucătorii se accidentează, de un an și ceva, îngrozitor și accidentările sunt de tip muscular. Dincolo de asta. Iată ultimul caz.

Marko Momcilovic suferă acum câteva zile o ruptură musculară. O recidivă practic a rupturii pe care a suferit-o la mijlocul lui august, în turul cu Hajduk. Momcilovic a fost trimis la antrenamente și, pentru că nu era recuperat, s-a rupt din nou.

Ce ne aduce în memorie treaba asta? Păi uite.

Romario Benzar suferă o ruptură musculară în turul cu Hapoel Beer Sheva. E scos la antrenamente după o lună, deși trebuia să stea două. La primul antrenament se rupe iar, recidivă.

Frumos? Frumos! Marian Lupu, unicul preparator fizic din istoria fotbalului care a reușit să aibă, într-un an calendaristic, peste 15 fotbaliști cu rupturi musculare, continuă să facă șaibe și piulițe la FCSB. Pentru că un preparator fizic nu are cum să comită asemenea erori. Și, din câte știu eu, preparatorul Lupu și antrenorul Dică sunt cei care iau deciziile astea cretine. Sau poate că nu e vina lui (știu sigur că e, l-au luat jucătorii la ochi încă de anul trecut), dar oamenii nu discută despre asta. Tot ce fac e să se străduiască să ascundă de Gigi Becali faptul că distrug mușchii fotbaliștilor.

Un comentariu

  • Nu doctorul își dă ok-ul ca un jucător accidentat sa revina la antrenamente?Lupu nu cred ca e asa rau, mai degrabă Dica face ce-l taie capul, asa cum fac 90% din antrenorii români.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.