web analytics
Fotbal extern

Trișorilor le-a mers. Greu, dar le-a mers!

Vedeți, fraierilor, că nu e musai să câștigi? Uneori e mai bine să pierzi intenționat! Să de doară la Jaguar și la Maserati de spectatori și de telespectatori, să trântești meciul. Evident, nu îi spui așa. Îi spui ”strategie”! Domnule, strategia asta e. ”Scopul scuză mijloacele!”. ”Cine râde la urmă, râde mai bine”. Și alte mizerii de tipul ăsta.

Scopul e atins, lumea uită. Fraierii ăia care au căutat să câștige se bat cu Brazilia după ce au tremurat cu Japonia. Și dacă bat Brazilia, urmează Franța și Uruguay. Noi, deștepții care pierdem intenționat, batem Columbia cu chinurile nașterii, probabil spulberăm cu 1-0 și Suedia, vedem ce facem și cu Croația. Oricum, incomparabil mai ușor! Păi? Nu e bine? Biletele la pariuri să iasă, în rest cui îi pasă? Îți dai seama dacă, Doamne-feri!, câștigam cu Belgia?

N-a fost cel mai clar penalty din lume. Adică nu cred că discutam prea mult dacă nu-l dădea, însă nu pare chiar hoție pe față pentru că l-a dat, e un penalty provocat de ”jucătorul atacant”, vorba lui Balaj Cristi. Bine, columbienii nu se pot plânge, individul ăla nici măcar n-a fost subtil, l-a ținut pe Kane de parcă era taică-su și trebuia să plece, cu arma pe umăr, să caute talibani prin peșteri în Afghanistan.

Tot sunteți experți pe EPL, îmi explicați și mie care e rolul în fotbal al faimosului Raheem Sterling? Și nu veniți cu argumentul că a dat o groază de goluri sezonul trecut. Nu că n-ar fi valabil, însă e mort acum. A fost mort cu Tunisia, slăbuț și cu Panama. Nu vă oferă EPL nicio altă variantă?

Am o problemă cu doi columbieni. Cuadrado mi se pare un arogant fără bază, joacă doar din no look pass-uri, încearcă doar oboseli de execuții și, în toate meciurile, e pilaf. Neam nu îmi place de el, deloc. Al doilea e Mojica. Jucător cinstit, nah, doar că de fiecare dată când îl văd mă duc cu gândul la Narcos. Pare băiat din garda cuiva, ăla care împușcă și cară droguri pentru șeful lui.

Atât. Mi-e scârbă de Anglia. Anglia fotbalistică, nu altfel.

6 comentarii

  • Nu e nici prima si nici ultima echipa care “triseaza”. Sa incep cu Camerunul in 1990 cand s-a dat din fata URSS sa le dea rusii 4-0, poate poate prind si ei optimile… sau cu celebrul 1-0 intre RFG si Austria de prin 1982.
    Olanda in 2008 s-a dat din calea noastra pana cand simtul penibilului le-a zis ca ajunge… sau Danemarca, cu Franta acum la 0-0 sau la 2-2 din 2004 cu Suedia. Sa nu zic de samuraii Japonezi care in ultimele 20 de min cu Polonia au facut anti-joc, condusi fiind cu 1-0.
    Scopul e sa castigi mondialul, e fotbal nu e “jucam doua echipe, a treia sta pe bara iar castigatorul nu paraseste terenul”.
    Si in incheiere, peste 16 ani nimeni nu-si va mai aminti daca bateau cu 4-0 Belgia si-i scotea Japonia in optimi…insa toti isi vor aminti ca au prins finala in 2016. Asa cum nimeni nu mai tine minte cum SudCoreenii au furat in 2002 dar toti remarca – semifinalista din 2002. :)))

  • De acord cu tine 99%! Singurul lucru ar fi Mojica, omul e bunicel doar ca ieri a fost slab și nu voit. Cuadrado si mie mi se pare un fel de Neymar ca aroganță, dar Cuadrado nu are nici macar 50% din valoarea lui Neymar, calități are dar nu stie sa le pună in valoare… are viteză bună cu mingea la picior si e tehnic.

  • Pfff, am pierdut o favorita. Se pare ca s-a terminat cu norocul meu de prezicator. Alesesem si Columbia tocmai ca imi place James R. care din pacate nu a putut juca. Iata cat de mult conteaza un jucator. (Ma gandesc la Dica si la Gigi, cum i-au tinut ei pe banca ,cand pe Alibec, cand pe Budescu, de parca au vrut sa piarda campionatul, intentionat!) Mai raman cu Croatia si Uruguay. Si io am boala pe “engleji”, sper sa se opreasca meciul urmator. Niciodata nu mi-au placut, mi se pare un fotbal slab ca si conceptie.

  • Dar mi se pare corect, de ce sa nu alegi calea usoara, daca ajungi tot acolo? ce rost are sa faci pe hercule, cand nu e cazul :). Important e sa castigi, nu conteaza cum ! Chiar ar fi frumos sa castige anglia, ca restul ma enerveaza toate mai putin croatia.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.