web analytics
Fotbal intern

În tribune sunt băieți, să vedem unde altundeva mai sunt ei băieți. Steaua – Dinamo, de data asta e pe fotbal!

S-a schimbat lumea, acum nu mai cităm din scriitorii mari, cităm din Tudor Sișu. Azi e Steaua – Dinamo (dau un block pentru fiecare ins care se trezește a 14.231 oară să îmi spună că FCSB nu e Steaua, știu și eu) și de data asta nu mai e pe păcăleli cu coregrafia, e pe fotbal. Sigur, mi-a plăcut și mie ce s-a întâmplat la Steaua – City, doar un jurnalist extraordinar de slab, un jurnalici aș spune, nu apreciază rolul galeriilor în totul care se numește fotbal. Pentru că așa cum le spunem fotbaliștilor că ei sunt doar o mică parte a fenomenului (mai ușor cu impresiile deci), așa trebuie să înțeleagă și jurnalicii că nu doar 4-4-2 și tranziția pozitivă înseamnă fotbal, ci și publicul, ultrasul și tot ce-i pe lângă. Deci acțiunile galeriilor fac parte din fenomen, să le dai la o parte doar pentru că ești tu tâmpit și incapabil să le înțelegi, well, nu e ok.

Spuneam că de data asta e pe fotbal, nu mai e pe șmecheria din tribună, PCH nu va avea rival pentru că galeriile Stelei lipsesc și vor tot lipsi. Iar la fotbal, la sport, avantajul nu mai e la Dinamo. Cel puțin pe foaie, desigur, că surprize se pot petrece. Din ce am putut vedea sezonul ăsta, mai mult la Steaua și mai puțin la Dinamo, avantajul e la vicecampioană. Sigur, incomparabil mai subțiri decât sezoanele trecute, însă cu un prim ”11” fără rival în Liga 1 în clipa de față. Nu știu aici, la Brno, care-i situația accidentărilor și a suspendărilor, m-am rupt de câteva zile, dar mă gândesc că Reghecampf n-o să mai fie în pom cu Muniru al lui și îl bagă pe Bourceanu lângă Achim. Asta dacă nu-i cu schimbare de sistem după ce Golubovic a ieșit KO, dar cred că Tănase va intra acolo. Mă aștept la jocuri bune de la Nicușor, Hamroun și de la Niță, că-i pe val. Dincolo, Gnohere e pericolul principal, evident. Palic nu mi se mai pare strălucitor precum sezonul trecut, însă acum văd plusuri mari la Hanca și la Filip. Da, am zis la Filip!

O victorie a Stelei certifică faptul că echipa e favorită la titlul sezonul ăsta, ceea ce până la urmă contează mai mult decât ce se petrece în tribună. Pentru Dinamo e o provocare, au nevoie să se ridice la nivelul galeriei care face lucruri incredibile pentru echipă și o victorie ar fi o surpriză, însă nu una foarte mare. În tribune au fost băieți, să vedem unde altundeva mai sunt ei băieți.

steaua dinamo

20 comentarii

 • Cred ca va fi un meci echilibrat ca in ultimii 2 ani… adica un egal e cel mai posibil… dar fcsb are echipa mai buna iar dinamo are galeria… si poate intampla orice, dar va fi un meci echilibrat… chiar daca va fi victorie pentru una din cele doua, nu va fi la mai mult de un gol. cristi, asteptam Brno ziua 2, mai mult decat meciul !! 😀

 • Lovitura sub centura pentru Mironica. L-ai cam facut praf in articolul asta fara sa ii dai numele. :))
  In alta ordine de idei, bate Steaua (aceeasi din 2006,2001, 1986,1947) cu 3-0 si e cea mai buna revansa.

  • Nu stiu la ce te referi. 🙂 Eu nu citesc ce scrie Mironica, am citit poate 2 texte de cand scrie in ProSport.

   • A fost acum vreo 2 zile la Ioana in emisiune si a zis cam opusul la tot ce ai spus tu in articol. In orice caz, poate neintentionat( cu toate ca se vede clar ca esti jurnalist si te pricepi la cuvinte si la meseria ta), dar dupa parerea mea i-ai dat o palma morala.
    P.s. Salutari pentru Mark si pentru Vale 😀

   • “Nu voiam să vă spun ce am discutat cu Reghe, când s-a pus problema concretă să luăm ultimii jucători, dar uite că o să dau din casă. L-am rugat frumos să joace într-un sistem 4-6, deci o să jucăm așa: 4 fundași – 6 atacanți.

    Singurul închizător e Boldrin, dar el, la Astra, era număr 10, juca tot în față, deci tot atacant. În rest, vor juca și De Amorim, și Hamroun, și Popa, și Stanciu. Cu toți atacanții vom juca.

    Na, că am divulgat și strategia, ca să afle și Andone, și toată lumea, că mi-e simpatic Andone

 • ‘Palic nu mi se mai pare strălucitor precum sezonul trecut, însă acum văd plusuri mari la Hanca și la Filip. Da, am zis la Hanca*!’

  De departe printre cei mai slabi jucatori de anul trecut, speram ca inceputul de sezon sa-l gaseasca dus pe malurile Bosforului, sau prin Orient, dar n-a fost sa fie.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.