web analytics
Fotbal intern

Trei jucători care nu au ce căuta la Steaua. Sau la fotbal

Nu e neapărat de la meciul cu ”U” Cluj – o victorie mizerabilă după un joc infect al campioanei – ci o sumă de gânduri din ultimele luni.

1. Breeveld – fac eforturi mari să îmi aduc aminte ce l-a recomandat pe el pentru un transfer la Steaua și încerc să îmi alung gândurile care pun la îndoială legitimitatea prezenței lui în fotbal. Este complet pe lângă, așa cum a fost la 90% dintre meciurile pe care le-a jucat la Steaua. Nu are nici măcar o singură calitate clară, evidentă. Este un încâlcit fără dribling, fără forță, fără pasă. Nu recuperează, nu blochează. Serios, nu are ce căuta în fotbal.

2. Enceanu – eu am înțeles, în momentul în care o AM Prodan și Agoniseală au făcut de-o ciorbă aducându-l la Steaua, că e un tânăr talent al țării. Serios, am zis să trec peste faptul că nu mi-a sărit nicio prestație de la FC Brașov în ochi, am zis că poate nu m-am uitat eu cum trebuie. De unde, tată! E o pilă. Păi pe lângă alte talente lăudate din fotbalul românesc – Gabi Iancu, Ioniță sau Alibec – Enceanu e din lemn. Nu are nici măcar un dribling prost, să zici că are pe ce lucra. Ce pretenții poți avea de la un fotbalist care un arată niciodată ceva concret? Că ce? Că se va așeza Sfântul Duh asupra lui într-o noapte?

3. Cojocaru – o mai spun încă o dată. În octombrie 2011, pe când voi încă suspinați după Ritli, Martin Tudor și Gherasim, eu îl vedeam pe Cojocaru adus la echipa mare într-un cantonament obscur de pe Valea Prahovei. L-am văzut și la un meci amical cu Sportul și încă de atunci am spus că e lemn. Prestațiile ulterioare mi-au confirmat faptul că am avut dreptate, însă am fost șocat să constat că doar eu credeam asta. Lumea îl vedea drept un viitor super portar până de curând, atunci când a început să le comită tot mai vizibil și să iasă din poartă.

Dacă nu avea parte de o presă bună, și credeți-mă că a avut un PR uriaș, nu ar fi ajuns nici măcar la nivelul ăsta. Are probleme mari de comportament, face mofturi la antrenamente și e un portar slab. Că până la urmă asta e important, faptul că e cumplit de nesigur, că e înalt degeaba și că are clare carențe de poziționare. Stă în poartă la lovituri libere sau faze fixe de parcă ar vrea să o comită, de parcă e blatist.

sursa: FB FCSB

sursa: FB FCSB

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.