web analytics
Fotbal intern

Trei episoade neștiute ale conflictului Toșca – Reghecampf. Cine îi e impresar, mesajul de pe WhatsApp și interviul de pe ”Eu sunt 12”

Pentru că sunt atât de multe interese încât e aproape imposibil ca voi să aflați adevărul. Pentru că Alin Toșca face parte dintr-un club în care comunicarea nu există, din care e posibil să auziți că ies mai multe minciuni decât fapte reale. Pentru că se minte în continuare, cu complicitatea presei, în ceea ce privește impresarul lui Alin Toșca. Pentru că se neagă faptul că există un conflict între fotbalist și Reghecampf, în ciuda evidențelor. Iată:

1. August 2016. Impresarul lui Toșca este italianul Pietro Chiodi. El i-a adus lui Becali oferta de 2.2 milioane de euro de la Pescara, una pe care Becali a refuzat-o și pentru că așa i-a cerut Reghecampf. Totul se întâmpla într-o perioadă în care soția lui Reghecampf făcea marcaj strâns pentru ca Toșca să semneze cu ea, deci ea să primească comision de pe urma unui eventual transfer. Alin a refuzat în repetate rânduri, a picat transferul, iar fotbalistul a început să simtă cine-i sunt inamicii. În următoarele luni fotbalistul a fost bombardat cu mesaje de tipul ”haide să ne înțelegem, să semnăm!” sau ”îl trimit acum pe șofer la tine cu contractul, trebuie doar să pui semnătura”.

2. Septembrie 2016. Steaua pleacă de la Ankara la Timișoara. Adică de la meciul cu Osmanlispor la cel cu Poli. Toșca e în avion, iar pe contul său de Facebook apare un mesaj în care fotbalistul îl face praf pe Ioan Andone. Nimeni nu crede că mesajul e scris de Toșca, mai ales că omul era în aer la ora aia. Sursele mele povestesc astfel: ”Anamaria Prodan i-a scris pe WhatsApp acel text soției lui Toșca, iar aceasta a fost convinsă să îl posteze pe contul fotbalistului Stelei. Toșca a aflat când a aterizat, a făcut o criză de nervi, dar nu a putut repara ceea ce era deja stricat”. Nervii s-au amplificat, starea de tensiune era vizibilă. La câteva zile după, paranghelia de ziua lui Reghecampf. Toșca stă retras, își petrece timpul cu Onțel, Chitoșcă sau Dan Popescu. Nu se amestecă în ”familie” decât atunci când Bourceanu vine la el, observându-l apatic și supărat, și îl roagă să se relaxeze.

3. Octombrie 2016. Reghecampf a luat decizia să nu-l mai folosească pe Toșca după 19 octombrie! Uitați-vă pe minutele jucate de fundaș, până pe 19 era titular și intergralist, după 19 a fost folosit rar. Iar când a fost titular asta s-a întâmplat pentru că nu exista o altă soluție. Ce s-a întâmplat pe 19? Toșca a dat un interviu pentru ”Eu sunt 12” în care mărturisea că antrenorul cu care ar vrea să iasă la o cafea e… Cosmin Olăroiu. Adică inamicul din ochii lui Reghecampf, aliatul lui Mirel Rădoi, acesta din urmă fiind unul dintre cei care l-au admirat și susținut pe Toșca. Lui Reghecampf i s-a părut că declarația aia a umplut paharul și, după refuzul de a semna cu Anamaria Prodan, după felul în care s-a purtat la paranghelia de ziua lui, Toșca îl sfidează. Deci Toșca out!

Sigur, vor urma dezmințiri, nu m-ar mira să îl și forțeze pe Toșca să dezmintă mai ales pentru că am scris pe larg despre asta în ProSport. Dar urmăriți faptele, chiar dacă nu aveți surse în interior. Uitați-vă la cifre, la date, la declarațiile lui Becali cu privire la situația jucătorului, la nemulțumirile lui și la cine îi este impresar de fapt. Nu mai îngurgitați pe negândite ceea ce vi se servește din presa controlată. Apropo, sunt la o sursă distanță de a putea vorbi public despre un jurnalici aflat pe un stat de plată. Adică am două surse. 🙂

foto: Fb Alin Toșca

foto: Fb Alin Toșca

19 comentarii

   • Chiar m-ai facut curios pt. ca eu nu cunosc cazuri de asa ceva in presa de azi, mai ales dintre astia tineri. Suspiciunile bazate strict pe speculatii m-ar duce cu gandul la A.C. dar nu vad in stare sa-l duca mintea la asa ceva, desi treaba cu ochelarii da de gandit.

 • Nu stiu cine e jurnalistul de care zici,dar ce stiu sigur e ca joaca la juniori in comparatie cu h.ivanovici.

 • Se merge pe burta ca le este frica de ea, oricum știu k da banii la multe site-uri de sport sa Vb frumos de “soarele ei”

 • Se vede clar ca vagaboanta aia ii face echipa lu pămpălăul asta, dar nu înțeleg ce face becali, dc accepta toate astea, poate ia făcut vrăji…:)). Oricum se vede clar k bagă doar gloabele lui, k face doar ce transferuri vrea vagaboanta asta, un pampalau… Reghe secund si acasă si la echipa

 • Imi imaginam ca n-ai descoperit insulina, dar vezi tu, sa publici un adevarat ce va deranja “Famiglia”, asta’i chiar un mare fas, in conditile actuale in care se prezinta presa Romana..

  • Degeaba. Audienta blogului meu e limitata. Sigur, foarte mare pentru un blog, dar mica in comparatie cu cea a siteurilor de sport. Am avantajul ca a aparut si pe ProSport, insa uita-te la absolut toate celelalte siteuri din romania. Nimeni n-a preluat o litera, un cuvant, se merge pe burta, Ana domneste.

   • Ana Maria Prodan sau Pauker? Ca daca o tinem asa, in 2-3 ani singura diferenta dintre ele o sa fie doar de nume. Sa o punem de un Cenaclu Fotbalistic, cu mesaje secrete de subminare a puterii Prodancai, ca in afara de tine si poate inca cativa, nu o mai da nimeni direct la sentiment. Zic si eu acu,na..

 • Ed Snowden-ul presei sportive din Romania. Vezi sa nu te “asasineze mediatic” toti bulangii astia ce atarna pe lângă conducătorii Fcsb-ului. Keep going!

  • Nu ma umfla, ca nu e cazul. Eu n-am facut cine stie ce descoperiri, trist e ca lucrurile astea sunt la indemana, le poate publica oricine. Dar nu o face nimeni, nu e in interesul familiei. ProSportul e printre singurele publicatii la care familia nu are influenta decisiva. Asta-i tot, nu e vreun mare fas. 🙂

 • wow, ma bucur ca exista cineva care vorbeste fara nicio problema despre asta. faza asta cu mesajul de pe facebook ma socheaza… incredibil ce se intampla la cel ce se vrea cel mai profesionist club din Romania, ma mir ca Becali inca mai tolereaza prostiile astea. cumva ma asteptam ca impresarul lui Tosca sa fie Pietro Chiodi pentru ca el e impresarul cu care lucreaza Hagi la Viitorul pentru mai toti jucatorii.

  • Pai tu crezi ca Becali e interesat de discutiile astea? Nu ii pasa. In plus, dacă presa reactioneaza la comenzi si propovaduieste vorbele doamnei Prodan, e normal ca atunci cand apari cu adevarul sa te priveasca publicul ca pe un nebun.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.