web analytics
Opinie

Trebuie să ne calmăm un pic!

Eu înțeleg că situația e dificilă, că nu e de glumă, că nu știm ce se va întâmpla. Dar hai să ne calmăm un pic. Noi, românii. Că restul oamenilor par mult mai calmi decât noi.

  1. Fotbalul din Belarus.

Look a cumpărat drepturile TV pentru singurul fotbal european care nu s-a oprit. Ăla din Belarus. Am trecut peste faptul că la Digi nu văd LookSport HD și pot număra pixelii și m-am uitat, așteptând un comentariu pe măsură. Adică unul amuzant, că nu e ca și cum se uită cineva la Torpedo BelAZ cu Neman Grodno fiind real interesat de fotbalul de acolo. De unde, tată?

Comentariul e atât de serios încât mă face să închid televizorul. Azi, la Minsk cu BATE Borisov, cel care comenta meciul începuse să îmi spună că BATE e bună la faze fixe, că are nu știu ce procentaj de reușită astfel. Îmi spunea rezultatele partidelor directe din trecut, îmi povestea ce rezerve pe postul de fundaș stânga au ăia. WTF?! Eu înțeleg că e de comentat, dar nu îi pasă absolut nimănui de lucrurile astea, de statistica luată în două ore de documentare pe soccerway și pe transfermarkt.

Televizezi un campionat ”exotic”, lasă-i pe ăia să joace și amuză-te un pic. Spune-ne despre întâmplări cu Maradona la Brest, povestește-ne despre cum se joacă fotbal în zona de excluziune din sud-est, fă puțin mișto de crainicii care anunță schimbările la megafon de spui că vine personalul de Mărășești, povestește-ne despre salariile fotbaliștilor de acolo, despre ce variante de distracție are, să zicem, un brazilian care se transferă la Gorodeya, la Haradzeya, un oraș cam cât spațiul de la Mall Vitan până la Poșta Vitan. Lasă-te un pic pe ele, fă transmisiunea fun, că altfel nu se uită lumea și e păcat. Repet, nu îi pasă absolut nimănui și nici nu îi va păsa vreodată de numărul mare de cornere pe care le obține BATE Borisov și nici despre traiectoria profesională a secundului de la FC Minsk.

  1. MotoGP-ul pe PlayStation.

Și MotoGP-ul a fost afectat, cursele de până acum au fost amânate și se ia serios în discuție chiar și anularea sezonului. În perioada asta, ca să nu murim de plictiseală, oamenii de acolo au pus și au organizat curse pe PlayStation, dar curse în care se întrec piloții de MotoGP. Azi a fost a doua, una în care au jucat, printre alții, Valentino Rossi, Marc Marquez, Maverick Vinales sau Fabio Quartararo. A fost mișto rău, fiecare era la el acasă, cu un PlayStation în față, și se agita încercând să câștige. A fost cu căzături, cu glume între ei, mișto și pentru privitori. Căci MotoGP-ul dă live treaba asta și poți vedea absolut fiecare dintre piloți jucând.

Eu am urmărit, de la ora 16:00, cursa live pe site-ul MotoGP. Cu comentariul celor de acolo, un comentariu făcut în spirit de glumă. O caterincă despre cum Marc Marquez îl amenință pe frate-su și îi spune că e laș, un mișto despre cum Vinales o ia prin iarbă, o glumă despre cum Rossi are 40 de ani și are nevoie de timp ca să învețe butoanele de pe PlayStation. Mai mare dragul să te uiți. Căci, la fel, nu se uită nimeni în mod real pentru cursa propriu-zisă.

Bun, după ce s-a terminat mi-a atras cineva atenția că e cursa în reluare și pe DigiSport 2. În comentariu românesc. Băi, nene! Comentariu serios, sobru, n-am văzut în viața mea așa ceva. Începuse omul să ne spună numele virajelor de pe circuitul pe care se jucau ăia, începuse să ne spună zvonuri cu privire la viitorul unor piloți… Rossi căzuse, stătea cu controllerul în mână și râdea, iar al nostru comentator prezenta situația de parcă italianul își ratase cariera și ar trebui să își revizuiască comportamentul. WTF?!

Terbuie să ne calmăm un pic, să ne relaxăm!

Un comentariu

  • un comentariu gen banciu si stanescu la sport ro al campionatului bulgariei.
    sau al cupei africii, in general 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.