web analytics
Opinie

Ce trebuie să învățăm de pe urma tragediei de la clubul Colectiv

1 Că e cazul să nu mai acceptăm mersul pe șpăgi și prietenii. De asta urăsc eu Centrul Vechi, pentru că majoritatea cluburilor/barurilor de acolo sunt capcane în caz de incendiu. Nu mai vorbesc despre un cutremur, caz în care e totul la pâmânt. Trebuie să fim mai exigenți cu locurile pe care le vizităm, cu locurile în care ne distrăm. Să nu acceptăm să mergem într-o fabrică abandonată, așa cum e Colectiv.

Nu vreau să văd ani de pușcărie doar pentru patronii clubului, ci și pentru ăia care au dat autorizațiile și pentru ăia care au făcut inspecții și au plecat cu buzunarele pline, ignorând faptul că toată hala era căptușită cu burete!

2 Că suntem mâncați în caz de o calamitate. Au fost 26 de morți și peste 100 de răniți, dar spitalele din București au fost supraaglomerate, nu au făcut față fluxului mare de victime. Dacă ele nu au făcut față la 100-150 de răniți, dacă ne lovește un cutremur și avem zeci de mii de victime ce ne facem? Unde ne reparăm?

Spitalul Floreasca nu făcea față pacienților într-o zi normală de vară, atunci când eram și eu internat acolo la Chirurgie, și erau paturi și pe hol.

3. Că românul e prost până moare. El sau cel de lângă el. Vreți să vă zic care era principala problemă a multor dobitoci pe Facebook azi-noapte? Faptul că vorbea Gabriel Oprea lângă Arafat…

Doamne-ajută! și donați sânge dacă puteți.

12191149_507373886096192_4723752773847739938_o

5 comentarii

  • Inca putin si aveam victime cat pe Heysel in 1985.
    In rest, nu avem spitale si medici indeajuns, ambulantele nu au loc pe strazi dar avem pretentii. Si daca am sti ca vine un cutremur mare peste exact X zile, nu am fi in stare sa punem totul la punct. In conditiile astea, ma intreb cum de nu le crapa obrazul popilor cand vin la autoritati sa ceara pentru pentru alte si alte si alte biserici. Pentru ca “donatiile” vor continua.

  • Total de acord cu punctele 1 si 2, desi eu n-am facebook si abia m-am informat cu privire la accident si nu l-am vazut pe dobitocul de Oprea, cred ca il injuram si eu, trebuie sa ne descarcam si noi frustrarea pe cineva si acest dobitoc e specimenul perfect.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.