web analytics
Fotbal intern

Transferurile pe care nu le înțeleg

În general, echipele din partea de sus a Ligii 1 au făcut transferuri ok-ish iarna asta. Chiar dacă nu sunt bani, ce a mișcat până acum mi se pare util sau foarte util.

Exemple: FCSB l-a luat pe Florentin Matei, fotbalist de care avea extrem de mare nevoie pentru a depăși situația aia idioată în care se afla, v-am mai zis. Singura echipă din Liga 1 cu joc previzibil, incapabilă să reacționeze atunci când adversarii se apără aglomerat. CSU Craiova și-a luat atacant pe care, deși nu-l mai consider de top pentru Liga 1, îl pot vedea justificat pentru nevoile actuale ale echipei lui Mangia. Astra a adus un fundaș, pe Dima, pe care-l vedeam foarte bun într-o vreme, pentru că echipa lui Enache nu stătea excelent în zona aia. Și tot așa.

Ce nu pot să înțeleg și, acceptând că nici în sezoanele trecute n-am înțeles, sunt transferurile făcute de Viitorul. De acord, Hagi a avut de multe ori o strategie diferită atunci când a adus jucători. Nu transferă la grămadă, nu transferă pentru lot. Dar și iarna asta s-au mișcat super ciudat. Târcoveanu și Eric, acum văd că și… Rivaldinho. N-am pretenția să înțeleg vreodată fotbalul așa cum îl înțelege Hagi, e imposibil, dar… Rivaldinho? Care e ideea? Ok, pe Eric l-aș fi adus aproape la orice echipă din Liga 1, dar băiatul lui Rivaldo n-a făcut o mare brânză pe nicăieri, nici nu pare potențial neșlefuit, sunt într-o beznă totală.

Și pun pariu că până la începutul lui februarie, adică până începe din nou Liga 1, Viitorul va mai aduce fotbaliști pe care îi știm, dar față de care avem rezerve mari. Și le voi judeca de fiecare dată cu exemplul Țucudean în minte. Fotbalist a cărui venire la Viitorul o consideram mai puțin utilă decât ploaia în Londra, dar care s-a dovedit extraordinar de important.

7 comentarii

 • Cred ca aduce jucatori gratis – pe principiul daca iese ceva bine, daca nu iese pierd cateva zeci de mii de euro. De tinut ii tine doar 6 luni si daca nu se impun ii lasa liberi.
  – Tarcoveanu de exemplu – pus pe liber de Dinamo, tanar si cat de cat bunicel (cand a jucat tot sezonul la Medias nu a fost chiar petarda). Probabil ii da 2.000 euro salariu lunar – il tine 6 luni. Daca explodeaza bvo lui. Daca nu – e o suma mica.
  – Dima, nu i-a iesit combinatia si l-a dat mai departe.
  Aminteste-ti doar de Ramniceanu si de Nelut Rosu. Cazul Rosu – venit in iarna gratis, jucat in retur, participat activ la castigarea campionatului si vandut apoi la Levski pe 100.000 euro (asa se sustine cel putin ce am citit).
  Au riscat vreo 20.000-30.000 euro, cat cred eu ca luat pe 6 luni, au benficiat de un titular cu care au luat campionatul si la final bonus 100.000 euro de la bulgari.
  Asta cred ca face Hagi.

 • Cred ca Hagi fix pe modelul Tucudean (si altii) mizeaza. Adica sa reinventeze fotbalisti, sau sa scoata ce e mai bun din ei. Probabil el vede potential acolo unde noi vedem lemne.

  Anyway, sper sa mai transfere vreo 28 de jucatori Viitorul in iarna asta, ca sa fie mai multi tineri buni de dat imprumut la Farul.

  • De acord, dar asta mi se pare caz de targa, n-a aratat niciodata absolut nimic, ce sa reinventezi la el? Sigur, sunt sanse mari sa ma insel, dar…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.