web analytics
Trans-Siberian 2016

Trans-Siberian 2016: episodul 7. Am fost leneș și am plătit lenea în ruble, multe mii de ruble

Mai țineți minte cum mă lăudam eu acum vreo două săptămâni că am rezervat toate cazările, avioanele și 1/2 din trenuri? Mai țineți, da? 1/2 din trenuri adică doar porțiunea Moscova – Irkutsk, pentru că Irkutsk – Vladivostok am zis c-o rezerv de pe acolo, că nu-i grabă, nu-i bai. Ei bine, mă trezesc ca omul duminică dimineață, îmi pun o cafea și intru fix din întâmplare să văd dacă s-au mai ieftinit biletele pentru a doua parte a Trans-Siberianului.

Ce să vezi? Nu doar că nu s-au ieftinit! Mai erau exact 9 (nouă) bilete în trenul ăla, niciunul la clasa a treia, toate la clasa a doua și pentru un preț de două ori și ceva mai mare decât îmi bugetasem eu. Evident, panică, călare pe site-ul căilor ferate, completat formulare, introdus date și canci, card respins! Cum, mă? Uite așa, card respins! Bagă din nou, și din nou, și din nou, tot degeaba!

Deja mă vedeam cu o călătorie compromisă din cauza faptului că mi-a fost lene dracului să rezerv biletele atunci când trebuia. Citesc rapid niște forumuri și aud de o agenție rusească ce poate face rezervări și are comision omenesc, nu ca restul care te ard cu 30-40%. Intru acolo și, din a doua încercare, cardul îmi e aprobat și plătesc un comision de ”numai” 70 RON.

Concluzia? Ultimele trei zile și ceva de călătorie cu trenul, de la Irkutsk la Vladivostok, le voi face la clasa a doua. Adică într-un vagon cu compartimente de câte patru paturi, lucru pe care nu mi-l doream. Mă cam îngrozește gândul că pot nimeri cu niște sforăitori într-un loc închis. Sigur, teoretic e mai confortabil, cred ca sunt și prize pe acolo, cică și aer condiționat, plus că pe undeva prin bilet scria că am și o masă pe zi inclusă în preț. Ah, buba principală e că mi-am dat peste cap bugetul, am plătit de trei ori mai mult decât am planificat pentru biletul ăsta.

trans

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.