web analytics
Trans-Siberian 2016 Turism

Trans-Siberian 2016: episodul 2

Am renunțat de două ori și am revenit tot de atâtea ori asupra ideii de a pleca vara asta. Bine, între timp mi-am revenit și profit de ocazie să vă spun ultimele idei, ultimele descoperiri de prețuri, ultimele variante de traseu. Zilele astea vreau să îmi pun actele pentru viza, sper să se întâmple săptămâna viitoare totul.

Ideea e să plec după EURO, deci în a doua parte a lunii iulie. Asta ar însemna o zi pentru București – Moscova cu avionul, plecare din Moscova cu trenul în ziua a doua și de aici intervine necunoscutul. Întrerup la Irkutsk, după 4 zile de mers, pentru o vizită la Baikal? Asta ar însemna prelungirea călătoriei cu cel puțin 3 zile, lucru care poate fi problematic. Asta pentru că de la Irkutsk la Vladivostok mai sunt 4 zile de mers cu trenul. În Vladivostok e o pauză de minimum două zile. Avion Vladivostok – Moscova o altă zi, o altă zi de pauză în Moscova, apoi avion spre București. Asta duce totul spre 14 zile, ceea ce e mult. Fără pauză la Lacul Baikal ar rămâne 10 zile, ceea ce e ok.

Banii. Banii nu mai sunt atât de puțini pe cât îmi imaginam la primele calcule. Prețul biletului de tren încă e o dilemă pentru că nu știu exact ce opțiune voi alege. Avionul București – Moscova – București mă va costa undeva la 1000 de lei sper, apoi Vladivostok – Moscova undeva la 800 de lei. Cel puțin așa sper. Iar trenul… clasa a doua începe să devină complet inaccesibilă pe măsură ce se încălzește afară, nu că mi-aș dori să merg cu ”luxul” de la a doua. Clasa a treia cred că va costa peste 1000 de lei în iulie. Și asta e enorm.

Revin cu detalii după ce îmi fac viza, mai ales că procedurile pentru obținerea vizei de Rusia s-au schimbat de ultima dată când am fost eu acolo.

trans siberian train

4 comentarii

  • Daca iei viza si totsi nu iti iese, eu merg sa vad noptile albe la Sankt Petersburg in aceeasi perioada, hai acolo :))

  • Daca nu tii foarte mult la comoditate, atunci poti gasi dus-intors Bucuresti-Moscova cu ~160 dolari dus-intors (deci sub 700 lei), escala la Belgrad de aproape 12h. Cat despre Vladivostok gasesti cu vreo 175 dolari, non-stop sau escala la Novosibirsk.

    • Am vazut varianta Air Serbia. Nu e vorba de comoditate, ci de faptul ca pentru 200 de lei in plus prefer sa ajung mai repede la Moscova. 11 ore intr-un aeroport precum cel din Belgrad sunt…wow. Plus ca as cheltui probabil pe mancare, bautura, net si cafele mai mult decat as economisi alegand Air Serbia in locul Aeroflot.

      Zborurile de la Vladivostok la Moscova sunt 700-800 de lei, direct cu Aeroflot, cam tot timpul anului. Aici n-am emotii. 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.