web analytics
Fotbal intern

Titlul în L1 se câștigă ușor

Chiar dacă Dinamo a băut benzină de 100 și aruncă cu salarii de 20.000 pe lună, chiar dacă CSU Craiova pare și mai solidă, chiar dacă CFR și-a păstrat antrenorul și majoritatea fotbaliștilor, e posibil ca anul ăsta lucrurile să stea diferit. Iar FCSB să nu mai fie epava din sezonul trecut.

Spun ”e posibil” pentru că vorbim despre cel mai puțin profesionist club din România, club care în scurta lui istorie a stabilit noi recorduri de lipsă de seriozitate, totul din vina finanțatorului. Chiar și așa, în Liga 1 e extrem, dar extrem de simplu. Și pe asta mă bazez atunci când spun că FCSB are o șansă reală în acest campionat.

Șansa lor se numește Neubert. Și, deși nu e o știre nouă, revenirea neamțului mi se pare deja sesizabilă. Într-un campionat care și în 2020 este format din echipe cu staff improvizat, un om care știe ce face e extrem de valoros. În special unul pe o poziție precum cea a lui Neubert, pregătirea fizică, un capitol cu o pondere tot mai mare în fotbalul modern. Am văzut, în istoria recentă a fotbalului nostru, cum jucători fără calități tehnice extraordinare pot fi aduși la un nivel mai mult decât competitiv, chiar și pe plan european, de o ”disciplină” fizică serioasă.

Cât timp nu ai un Klopp pe banca rivalelor, cât timp niciuna dintre contracandidate nu îl are pe Benzema în atac sau o ofensivă precum cea a lui Bayern, un plus considerabil la capitolul pregătire fizică e suficient pentru a face diferența. Iar în cazul FCSB vorbeam până acum de ”brânză bună în burduf de câine”. Adică nu exista microbist care să nege cu adevărat potențialul unor fotbaliști precum Man, Coman, chiar și Olaru. Doar că antrenorii slabi, preparatorii de duzină sau depășiți de vremuri și intervențiile anormale ale creditorului au sabotat marja de creștere.

Sunt curios dacă o să fie cazul, însă Toni Petrea (adevăratul principal și pe vremea lui Reghecampf) și Neubert pot fi argumentul suficient în lupta FCSB-ului la titlu. Nu știu ce număr ar avea, depășesc Rapidul la trofee?

foto: fb FCSB

3 comentarii

  • Paradoxal, creditorul chiar are incredere maxima in cuplul Tony Petrea – Thomas Neubert, deja i-a promis lui Neubert noi investitii masive in baza de pregatire… Thomas Neubert se ocupa si de programele de pregatire ale copiilor din academia FCSB, ceea ce va conta enorm in viitor…

  • FC fcsb nu are nici un titlu în palmares. Titlurile câștigate după 2003 au rămas ,,în aer”, nu sunt nici la Steaua nici FC fcsb.

  • nah scuti, nici pe departe. anul asta e anul nostru, e timpul sa renastem! Batem barsana mioritica in etapa a 6 la 2 goluri diferenta, retine pontul pt pariuri. Te pup scuti

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.