web analytics
Diverse

Mai țineți minte meciul de pe ”Farul”, cu Cehia?

Am anunțat câștigătorii din campania Gillette – Ce e mai bun, pentru cel mai bun tată! Am înțeles că și-au primit și premiile promise, acum să vedem textul câștigătorului ”cel mare”. Este scris de Cristian:

Primul meu meci la stadion a fost pe 26 aprilie 2000, Romania – Cipru, pe stadionul Farul. Au urmat apoi sute de meciuri la care am fost prezent pentru Farul si pentru echipa nationala. Intamplarea povestita este de la un meci cu Cehia.

Pe 3 septembrie 2005 jucam cu Cehia la Constanta pentru CM2006. Tata cumparase doua bilete pentru meci si, pentru ca orasul era foarte aglomerat, am decis sa mergem de la noi din cartier spre stadion pe jos. Tata se operase cu un an inainte la picior, i-au pus o tija metalica, si ii era destul de greu sa mearga distante mari pe jos. Desi plecasem destul de devreme, pe la jumatatea drumului tata mergea destul de greu si ii era teama ca vom pierde meciul. Nu o sa uit niciodata gestul lui de atunci. Mi-a spus sa iau eu biletele si sa merg singur pe jos la stadion, nu cumva sa ratez meciul, si mai gasesc pe cineva pe langa sa ii dau un bilet. I-am spus ca avem suficient timp si ca nu o sa pierdem meciul si am continuat sa mergem.

Pana la urma am ajuns amandoi la stadion cu vreo 20 de minute inainte de imn si a urmat un meci foarte frumos. Aveam 12 ani atunci si nu prea am dat importanta gestului pe care voia tata sa il faca, pentru ca ii era greu sa mai mearga pe jos. Cand am crescut am inteles. Romania a castigat meciul cu 2-0, ambele goluri Mutu intr-un meci foarte bun facut de echipa noastra. Si apropo de Mutu, meciul de mai sus impotriva Ciprului a fost meciul lui de debut la echipa nationala. A urmat apoi pentru ei CE 2000.

Intre timp s-a construit National Arena, echipa nationala nu a mai trecut pe la Constanta, Farul s-a desfiintat si stadionul meu iubit Farul e in paragina.

Nu prea ma mai ating meciurile de fotbal cum ma emotionam pe vremuri la Constanta. Imi amintesc meciuri cu Ceahlaul sau FC Arges cand stadionul era plin, se faceau valuri, iar gazonul era biliard, tuns in model cu cercuri.

Fiecare dintre trei cinci a primit câte un premiu constând în 2 pachete speciale. Cine mai vrea să își surprindă tatăl găsește pachetele în magazine. Spor!

Un comentariu

  • Te asteptam pe 24 iunie la meciul de baraj pentru promovarea in liga 3 pe acelasi stadion. Impreuna putem duce mai departe spiritul farist !

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.