web analytics
Fotbal intern

Textul despre Hagi și Șumudică mi-a confirmat bănuielile. Să ne distrăm

Am scris luni dimineață despre ultima manifestare sălbatică a lui Marius Șumudică, individ care de data asta l-a luat în malaxor pe Gică Hagi. Am scris că un nimeni în fotbal precum Șumudică nu are voie să vorbească public așa despre Hagi, nu ar trebui să aibă unde să vorbească. Am mai spus că unul care a pariat pe competiția în care joacă trebuie să vândă acum telefoane la BIG Berceni, nu să existe public. Cu toate astea, nu mă așteptam ca materialul să fie citit de zeci de mii de oameni. Iată câteva concluzii, la grămadă așa:

Cum îți dai seama că discuți în van? Atunci când, indiferent de IQ-ul pe care îl sesisezi la persoana cu care comunici, totul pleacă de la axioma ”Hagi=blatist”. Mie mi se părea înspăimântătoare ceritudinea asta a oamenilor, acum mi se pare doar amuzantă. Sigur, dacă îi întrebi de ce spun asta nu sunt în stare să aducă argumente concrete. Încep cu ”ăăăă, ăăăă… a fost un blat nenorocit la 2-5 ăla”, deși le-am explicat cum a stat treaba atunci. Dacă nu le merge cu ăla trec la ”ăăă, păi a stat mereu capră, capră a stat cu Steaua. Da!”, pentru că după mintea lor Viitorul putea bate Steaua pentru că, nu-i așa, Viitorul a avut mereu forța să spulbere echipa care a câștigat ultimele trei trofee. Ăia care trec de etapa asta se opresc la ”A fost blat în ultimul meci, a luat gol în minutul 2, a lua roșu, s-au lăsat învinși că avea Steaua nevoie de puncte”. La fel de pertinent, desigur. Mai ales în contextul în care Viitorul a câștigat tot în playofful ăsta, a rupt norii și s-a lăsat doar cu Steaua.

Din punctul meu de vedere principalii vinovați pentru situație sunt jurnalicii de radio, ziar și TV. Dacă eram în locul lui Hagi băgam niște procese să le iau mașinile second-hand din parcare, să-i mai liniștesc pe proștii care și-o mestecă cu blaturi deși nu sunt în stare să aducă nici cea mai mică probă. Vă reamintesc, sunt jurnaliști care au vorbit despre blat la un meci al Viitorului fără să fi văzut meciul respectiv! Totul pleacă de la frustrări acumulate cât încă meritau pâinea neagră pe care o câștigă, adică atunci când Hagi era jucător. Nu toți aveau acces la el, motiv pentru care acum se plătesc polițe. Repet, procesele sunt soluția! Asta nu e libertatea presei, e denigrare fără probe!

Cunosc câțiva rapidiști, oameni excelenți cu care se poate discuta, oameni ce pot să-și argumenteze punctul de vedere. Ei bine, cei mai mulți dintre rapidiștii care s-au trezit să comenteze la articolul meu sunt ultimele maimuțe. Nu știu cum s-au adunat toți proștii, dar s-au adunat. Pentru ei e simplu. Muie Hagi, Hagi e căcat, Hagi e zero. De ce? Așa, pentru că ne-a furat WCSB și pentru că blat și pentru că agâââ… și salivă-n colțu gurii. Ah, și toți mă bat, am uitat. Abia îi aștept! Să vină cu veste.

Mult de tot îmi place și de ăia care se dau importanți. Care vorbesc despre ce fel de om e Hagi de parcă au stat vreo 10-15 ani la cafele cu el. De ăia care îmi dau mie exemple de cum trebuie să se comporte un ziarist adevărat, îmi indică ”modele” din presă, la fel, de parcă i-ar cunoaște pe toți. Oameni buni, regret să vă informez că 90% dintre exemplele voastre sunt niște compromiși cărora le e frică să spună ceva din cauza a ceea ce ar putea ieși la suprafață din trecutul lor. Indiferent de pixul pe care îl au.

M-a bucurat foarte tare impactul pe care l-a avut textul în lumea fotbalului. Am primit mesaje directe de la jucători cu nume, de la antrenori și de la conducători care m-au felicitat. Le-am răspuns tuturor la fel și i-am acuzat că sunt complici la ceea ce se întâmplă. Mai puțin jucătorilor, ei chiar nu pot lua atitudine în fața unui asemenea individ.

N-am stat să număr, să scot date concrete. Dar ochiometric, 60% dintre cei care îl înjură pe Hagi aici sau pe Facebook sunt rapidiști. Sunt și mulți dinamoviști, dar ăia nu îl înjură, doar îl acuză că e blat cu Steaua. Sigur, și foarte mulți steliști. Media de vârstă e mică, 17-18 ani. Și, din câte am văzut, majoritatea adulților sunt angajați pe la baruri/hoteluri în Italia și Spania și faultează limba română ca Gabi Mureșan adversarii.

13 comentarii

 • Apropos de presa si rapidisti: in ultimele zile am tot vazut cum si-au adus aminte unii de acum 10 ani cum a pierdut Steaua la Middlesbrough, si ce rau ca nu a mers rapedul, care Steaua i-a furat toata viata. Daca nu stii cine, eu nu zic nimic de decebal radulescu!

 • E corect să-l aperi pe Hagi. Totuși întreabă în fenomen dacă a cumpărat vreun meci când a promovat.

 • Cum naiba ai facut statistica aia cu varstele, ocupatiile si echipele simpatizate de catre cei care au comentat? 🙂

  Nu mai bine puneai un chestionar? Nu de alta, dar si eu sunt rapidist, numai ca in rest nu ma incadrez in descrierea de mai sus.

 • astept cu interes un articol despre presul de la palatul ciobanului, ca si el are performante ca jucator, chiar mai mari decat Hagi, ca am si de ala ce sa zic.

 • Pentru a-mi confirma faptul ca nu ma incadrez in vreo categorie descrisa mi-am recitit toate mesajele referitoare la Hagi, desi stiam ca nu am abordat subiecte jenante ca blaturile Viitorului si ca nu am ceva cu el pentru ca a fost stelist sau ca as fi rapidist sau dinamovist, m-am gandit ca era posibil sa-i fi tras vreo injuratura.
  Eu chiar cred ca am abordat subiecte pertinente, imi pare rau ca n-am abordat bulibaselile lui Gica cu machedonii Becali. Sa recapitulam: ucide limba romana, apara hoti si e in cardasie cu clanul Becali, eu le consider motive pertinente sa nu-mi placa de Gica, ca nu era Sumudica omul potrivit sa-i dea peste bot asta e altceva, din pacate aia care ar avea background-ul moral sa o faca sunt prea ocupati sa-l pupe in fund. Amin!

  • “[…] din pacate aia care ar avea background-ul moral sa o faca sunt prea ocupati sa-l pupe in fund.”
   Bun de tot!

 • Ai zis acum putin timp, ca iti place sudul de la steaua, dar iti displace ca in loc sa se ocupe de alte chestii ( vexi ex tau cu majearu ), aveau banere cu “muie presa”. Practic, prin ce ai scris tu acum, ti-ai raspuns poate la intrebarea, “de ce muie presa”. Fiz d’asta… Presa de tot rahatu’ din romania ( nu generalizez dar majoritatea ) promoveaza voluntar sau involuntar, non-valori se genu… Sumudica, Gigi, samd… In loc sa se ocupe de lucruri mai interesante ( ca sa merg pe ideea ta ), gen meciul de caritate organizat in mai pt Nesu, stam si dezbatem ce a zis un avorton, care … pana una alta e 0 cam peste tot in comparatie cu Hagi. Te salut cu respecr

  • Am spus ca sudul stelei striga muie presa, dar vrea sa colaboreze cu presa atunci cand are interes. Si ca apela la presa cand il abuzau gorilele lui Becali. E o diferenta.

   Si asta e un subiect pe care trebuia sa il abordeze si sudul stelei. Ca echipa nu mai au, acum permit sa le fie terfelite gloriile… succes cu actele de caritate. Pot sa se inregistreze ca ONG si se vor duce toti in rai.

   • pai si de ce sa nu strige muie presa ? acum pe bune… hai sa luam doar cazul de fata… Nu au motiv sa strige asta ? Asta cu terfelitul… Cred ca ai vazut si tu … orice ai face si orice ai spune la adresa lu gigi … e redundant … ca el oricum nu va intelege… e prea limitat.. la fel ca sumudica. Oricum, foarte bine scrise ultimele 2 postari ! Ai pastrat si ai scos in evidenta fix esentialul !

 • La acel 2-5 trebuia sa bage si regele tau echipa a 2-a si atunci nu il mai acuza nimeni de blat, tu chiar crezi ca lui Hagi ia parut rau ca a bagat ciobanu rezervele?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.