web analytics
Diverse

De ce mor televizoarele atunci când mor?

Mi-am cumpărat un televizor acum vreo 3 ani. Modelul Samsung 32F5500, un LED Smart. L-am băgat în priză în prima zi și a mers fără reproș până de curând, în ciuda faptului că alții se plângeau că se blochează meniul smart. Doar că acum câteva zile a decedat. De fapt, a început prin a porni doar cu sunet, fără imagine. Imaginea revenea dacă opream/porneam de mai multe ori, la noroc, fără o frecvență anume.

Am funcționat împreună așa timp de câteva zile, doar că ieri a sucombat. A pornit, cum ne era obiceiul, fără imagine, doar cu sunet. I-am dat oprirea, iar pornirea n-a mai venit. Nici sunet, nimic. Beculește el acolo, semn că primește ce transmit din telecomandă, dar atât.

Acum întrebările mele. Doar trei ani rezistă un televizor în ziua de azi? Gata? Schimbăm și televizoarele ca pe hârtia igienică? Se poate repara un televizor? Chiar dacă a suferit moarte subită, așa, ca ăsta al meu?

Ăsta e mic, e de 80, și a costat 1600. Să înțeleg că e prea ieftin, de aia a murit? Dacă îmi iau altul, ce ar trebui să îmi iau? Să fac credit? Prima casă? Ipotecar? Să dau măcar 5-6000 de euro?

*Nu începeți cu ”cine se mai uită la TV în 2017?” Trebuie să mă uit, e munca mea.

7 comentarii

  • 1600 de lei nu e o avere, nici azi, și nu a fost nici acum 3 ani, cel puțin nu când telefonul costa dublu, pai ce telefonul îl schimbi mai rar? Pe dracu

  • Nu esti singurul, stai linistit. Samsung inseamna doar marketing, ei investesc mai mult in reclama decat in produse.
    Sony, e mult peste. Oamenii nu stiu asta, pentru ca vad peste tot Samsung, Samsung, Samsung.
    Ia-ti Sony si nu vei regreta.. e pentru cunoscatori.

  • asa sunt facute cam la 3 4 ani caput si eu am avut un led toshiba duoa 3 ani gata si am gasit sa il repar cu 400 de lei pretul de nou fiind de 700 d lei… deci in concluzie nu se merita sa repari altul nou la 2 3 4 ani le schimbam n avem ce face!

  • Cred ca ai dat tu de un exemplar mai defect, se poate intampla. Eu am (avut) experiente bune cu televizoarele Samsung. Sper sa il poti repara, de banii aia e cam nasol s-o mierleasca dupa 3 ani.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.