web analytics
Diverse

Telefonul pentru care am renunțat la Note 8

Pentru performanțe asemănătoare și pentru o diagonală mai mică. Am obținut-o doar pe a doua, pe prima nu, probabil că era dificil să obțin așa ceva, Note 8 rămâne cel mai bun telefon de pe Pământ chiar și acum, la mai bine de 9 luni de la lansare. Așadar, mi-am cumpărat un Samsung S9. S9, nu S9+, pentru că în cazul al doilea aș fi ajuns exact înapoi la problema dimensiunilor.

Au trecut două săptămâni de când am înlocuit Note 8 cu S9, iată concluziile pe scurt.

camera – îmi lipsește a doua cameră cu zoom de la Note 8, eu chiar eram unul dintre cei care foloseau treaba aia, mai ales pe stadioane. Altfel, camera de la S9 e absolut suberbă, pozele sunt geniale, iar super-slow motion-ul e util pentru mine. Dacă nu știați, trage 960 fps la 720p, motiv pentru care m-am jucat un pic cu ea la raliul la care am fost zilele trecute. Ah, iar pozele făcute seara, noaptea, sunt tâmpit de bune.

bateria – meh, tot pe acolo, cam ca la Note. Oricum, mi se pare un subiect forțat, depășit. Am fast wireless charging, am fast charging, am baterii externe cu fast charging, chiar nu îmi pasă că nu mă ține două zile.

ecranul – e chiar mai mișto decât cel de la Note 8. Serios, dacă aveți prieteni cu S8, S9 sau Note 8, faceți o probă. Vă garantez că orice ați avea, ecranul vă va sparge capul. E superb, mai ales pentru cine se uită la video, la poze.

audio – acum e sunet stereo, au adaptat cumva nu știu ce naiba și, well… sunetul e din două părți și e mai mișto de circa 3000 de ori decât la orice a scos Samsung până acum.

amprenta – abia când mă obișnuisem cu amplasarea proastă de la S8 și Note 8, Samsung și-a revenit și a pus citiorul de amprente sub cameră, pe spate. Ah, și am face scanner și iris scanner care funcționează simultan, dar nu sunt încântat de viteză.

Mai pe românește. Telefonul e, fără îndoială, cel mai frumos telefon pe care am pus mâna vreodată. Calitatea materialelor e ridicată și felul în care se îmbină aluminiul cu sticla e operă de artă. Performanțele sunt sub cele ale lui Note 8, eu pe Note 8 n-am avut o fracțiune de secundă de lag vreodată, acum mai am când am multe aplicați grele deschise simultan. Oricum, diferența nu e deranjantă, motiv pentru  care nu mă văd schimbând telefonul prea curând.

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.