web analytics
Opinie

Tehnologie în fotbal – meciul tinerelor talente ale Academiei Hagi, privit din perspectiva fiecărui jucător în cea mai nouă campanie Pepsi

Meciul de antrenament dintre juniorii de la Academia Gheorghe Hagi este interesant și dincolo de scopul în care a fost făcut. Ideea de a observa, video și audio, un meci de fotbal din perspectiva fiecărui jucător ne duce cu gândul către jocurile pe consolă, imaginile sunt amuzant de privit, însă pot să fie o soluție reală și în observarea comportamentului fotbaliștilor la antrenamente, în corectarea greșelilor și nu numai.

M-am uitat pe video-ul cu meciul de antrenament de mai multe ori. L-am văzut complet din perspectiva fiecărui fotbalist. În formatul prezentat în campania Pepsi Next 11, poți schimba imaginea la orice jucător vrei, în orice moment al jocului. Și tocmai asta mi se pare util pentru antrenori. La o ședință de analiză de după antrenament, când ai imaginile astea scoase, le poți prezenta cu minimum de efort felul greșit sau corect în care au gestionat o fază. Pentru că pleci cu imaginea de pe pasator în momentul în care a dat drumul mingii, o muți către atacantul care așteaptă centrarea sau pasa, vezi cum se demarcă, muți imediat pe fundașul care îl marchează, apoi muți pe portar să vezi cum a gestionat ieșirea.

Și, cum ziceam, nu e vorba doar despre video. Filmul despre care vă vorbesc are și componentă audio, poți asculta în fiecare secundă tot ceea ce spun fotbaliștii. Poți auzi cum cer mingea, cum comunică în defensivă, cum anunță o pasă la întâlnire sau, în cazul portarilor, cum coordonează apărarea, cum comunică cu fundașii.

Recomand acest video antrenorilor, e foarte interesantă și dinamică schimbarea de perspectivă. În cazul în care n-ați făcut-o deja, puteți vedea meciul aici: www.pepsi.ro/next11/meci

Vor mai urma detalii faine, stați prin preajmă!

Un comentariu

  • Primul lucru ce sare în ochi e faptul că au automatisme în joc,multe faze cu poziționări relativ aceleași, multe lucruri care la unele echipe de prima ligă lipsesc.Am urmărit meciul cu doi jucători.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.