web analytics
Turism

”Ce tare e airbnb.com!!!” Aaaand it’s gone!

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Cred că inventivitatea tip infractor de care dau dovadă popoarele de lumea a treia, între care și noi, ar putea să distrugă și cea mai fină urmă de bine de pe pământ. Așa e și cu Airbnb, una dintre cele mai mișto invenții pro-turist din ultimii ani. Știți ce e, e serviciul ăla mișto prin care poți închiria în totalitate sau în parte casele localnicilor în orașul pe care vrei să îl vizitezi. Adică să nu mai dau 250 de dolari pe noapte pe o cameră la un hotel modest din New York, ci să plătesc 60 de dolari pe noapte pentru un apartament aproape de Times Square. Ei bine, Airbnb a funcționat mișto o periodă lungă de timp, lumea era mulțumită, până când s-au trezit viermii din zona asta a lumii să profite.

Ce s-a întâmplat? Zeci de agenți imobiliari s-au întregistrat pe Airbnb și și-au băgat acolo apartamentele pe care le aveau spre închiriat. Evident, prețurile sunt mult mai mari, condițiile de închiriere sunt dure, iar veridicitatea informațiilor oferite este… well, așa cum sunt toate informațiile oferite de agenții imobiliari.

Din acest motiv, spre exemplu, nu am fost în stare să găsesc un apartament la un preț decent în Kiev la începutul lui octombrie, când am fost la Dinamo Kiev-Steaua. Foarte puține apartamente, împărțite între 5-6 agenți imobiliari, cu prețuri curios de similare. Oamenii se țin în spate unul pe celălalt și conlucrează în a ține prețurile sus. Culmea e că astfel se distruge ideea principală din spatele Airbnb: în Kiev am găsit hoteluri de 4 stele mai ieftine decât apartamentele de pe Airbnb!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.