web analytics
Opinie

Nu-s talpanist, nici fecesebist. Sunt doar realist!

E ultimul exercițiu de genul ăsta pe care îl mai fac, asta pentru că nu mai am răbdare să dau explicații fiecărui om care se trezește să întrebe. Sau mai rău, să înjure. După ce am tot scris despre Steaua în ultima perioadă, demers justificat de faptul că a jucat în cel mai tare meci din România în această lună, am mai primit o serie de reproșuri (mă exprim delicat) pe ideea ”păi da, că acum te-ai dat cu Steaua, până acum erai FCSB-ist și îl ridicai în slăvi pe Becali”.

Nimic mai tare decât asta, așa că hai s-o lămuresc. Ridicatul în slavi la adresa lui Becali e o tâmpenie pe care nimeni nu o poate susține cu ceva concret. Mă refer aici la articole, la pasaje. Ba dimpotrivă, din calitatea mea de redactor ”pe Steaua/FCSB” la ProSport am scris o serie lungă de articole care nu l-au avantajat deloc. Asta din 2011 încoace, că mai devreme n-am avut unde. Din 2011 încoace ați aflat despre manevre, despre comportamentul deplasat, despre cum jignește gloriile, despre cum (an de an, apropo!) singurii bani pe care îi încasează sunt ăia din club, celelalte afaceri ale lui înregistrare la Ministerul de Finanțe fiind adevărate găuri negre.

Iată câteva doar de pe blog. Pe ProSport puteți să le căutați singuri:

Ghid practic pentru îndepărtarea lui Gigi Becali de la FCSB, spre binele Stelei

Becali vrea să respecte legea îndemnând la încălcarea ei. Ce nu îi explică avocații finanțatorului FCSB

Gigi Becali nu a ”băgat” niciodată bani în Steaua. Clubul a fost împrumutat și de atunci e singura afacere care merge din portofoliul lui Becali

Steaua a vândut de 78 mil. € în ultimii 10 ani. A vândut fotbaliști care au produs alte 50 mil.

Steaua nu valorează doar 57 de milioane de euro, valorează mult mai mult. Atenție: Steaua, nu FCSB!

Așa. Acum c-am lămurit cretinismul cu ”suflat în ciorbă lui Becali”, trecem la cealaltă prostie. Nu știu cum naiba s-a împământenit în unele grupuri neinformate ideea că eu ”m-am dat cu Steaua” după ce am susținut ”ideea de FCSB = Steaua”. Să vă spun cu liniuță, poate acum pricepeți.

1. Împreună cu al meu coleg Florin Marian am fost primii jurnaliști din România care am discutat cu Florin Talpan despre ceea ce urma să se întâmple. Am discutat, Florin înaintea mea, ne-am întâlnit de zeci de ori, am publicat ce era de publicat. Într-o perioadă în care alții doar preluau, pe ici pe colo, de la noi.

2. Am fost și încă suntem singura publicație de sport din România care folosește exclusiv FCSB atunci când vorbește despre echipa din Liga 1. Pentru că aia e decizia instanței, nu? Ei bine, noi am folosit FCSB din exces de zel încă de acum aproape trei ani (sper că nu greșesc), după ce am văzut prima dată actele lui Talpan. Singurele scăpări sunt fix asta, scăpări. Apare ”Steaua” în loc de ”FCSB” atunci când e vorba despre un citat, atunci când mai scapă neobservată o știre a câte unui junior sau fix din neatenție. În rest, preocuparea noastră este să respectăm ceea ce zice bunul simț și ceea ce spune nenea judecătorul. Steaua e a CSA-ului, FCSB e clubul din Liga 1 a cărui denumire completă e FC FCSB SA. Nu e ironie, sunt fapte!

3. Probleme cu suporterii Stelei am avut, punctual, și încă mai pot avea. S-o luăm pe rând, din ce am tot scris de-a lungul anilor. Cu explicații, ca să pricepem.

septembrie 2015 – după cum se poate vedea, eram FCSB-ist până în măduva oaselor. Pasajul e dintr-un text de pe blog în care penalizam eforturile făcute de jurnaliștii prieteni care se scandalizau la auzul intențiilor CSA.

Mi-e și frică să mă duc până la magazinul din colț că sigur sare un jurnalizd care țipă la adresa inițiativei Armatei de a face un club de fotbal pe la amatori. Problema lor e că acel club urmează să se numească, așa cum e LEGAL, Fotbal Club Steaua București. Adică să ia numele chestiei pe care o conduce acum Becali Gigi, om care a creditat în ultimii 12 ani echipa, dar care a finanțat în această perioadă jurnaliștii din presa de sport.

mai 2016 – într-o perioadă în care din discuțiile cu Talpan reieșea faptul că Becali e pe cale să ajungă la o înțelegere cu Boroi, am reacționat normal. Mai ales pentru că ideea lui Talpan era ca suma să fie una suficient de mare astfel încât înțelegerea să pice. Problema mea era nu că pica înțelegerea cu Becali, ci că Steaua risca să rămână doar un dosar într-un raft, nimeni nu s-ar fi putut atinge și echipa dispărea. Era un moment în care planul lui Talpan de a forma echipă se schimba de la o zi la alta, ajunsese să discute cu niște șoferi din Chiajna care i-au promis că îi aduc jucători ca să facă echipă…

Ce nu înțelege Talpan este că nu ar trebui să conteze ce vrea el. Nu înțelege nici că suma este complet inaccesibilă, iar aici nu mai vorbim despre Becali. Cine pe lumea asta vine să îi plătească CSA-ului 4 milioane de euro pe an ca să aibă dreptul să investească într-un club de fotbal precum Steaua? Nu sunt deloc de acord cu cedarea acestor privilegii lui Becali. Nici gând! Dacă le vrea, să plătească! Dar sumele trebuie să fie unele rezonabile, plătibile, ancorate la realitățile financiare ale fotbalului românesc!

august 2016 – după o serie lungă de discuții cu juristul suntem lăsați să înțelegem că lucrurile se vor împuți. Că nu mai are susținere, că de fapt Becali o să câștige procesele și că își va lua numele, sigla și restul. Discutăm, luăm decizia ca până la o hotărâre clară să scriem ”FCSB” în ProSport, însă mă poziționez altfel pe blog. Scriu despre pericolul ca Steaua să moară FCSB, despre puterea pe care o poate câștiga Becali de pe urma pasivității și despre lipsa de implicare a suporterilor, a lui Boroi. Evident, și despre Talpan, dar cu complicitatea lui Talpan. V-ați prins?

Aporo poro, vorba țiganului. Ăștia care au ales să bage capu-n nisip și să îl ia în brațe pe ”Steaua a dispărut, noi susținem Steaua și revenim pe stadion când va fi din nou Steaua ai cu stema și cu numele”, bla-bla. Cum credeți că o să apară clubul ăla? Din senin, așa? Adică cum o să stați voi acasă, într-o zi de vară, în timp ce vă cârpiți hanoracul Lonsdale, și o să auziți la știri: ”În altă ordine de idei, azi, prin concepție imaculată, în Ghencea a apărut clubul Steaua cu stema clasică și numele complet

septembrie 2016 – în ciuda a ceea ce ne spune, Talpan eșuează lamentabil în încercarea de a da start echipei. Asta pentru că are încredere în cine nu trebuie și pentru că nu are putere de decizie în sensul ăsta. Presiunile pe care le-a făcut, legal și cu ajutorul expunerii media, în fața lui Boroi nu au rezultat. Este anunțat eșecul, reacționez ca atare.

Echipă pentru fani în liga a cincea nu a apărut nici anul ăsta pentru simplul motiv că Talpan nu are putere de decizie și șefii lui nu vor asta. Vina lui Talpan e că știa că nu are susținere și că a distrus ce era știind că șansele să facă ceva erau spre zero. În ceea ce-l privește pe Talpan, să nu creadă că a scăpat. Sau că va scăpa fără să șterg cu el pe jos, așa cum nici Becali nu va scăpa.

septembrie 2016 – după ce e tăvălit, Talpan reacționează. Se ”aude” că echipa va exista pentru că au venit finanțatori. Un individ ciudat și cu trecut foggy de prin Drobeta Turnu Severin care e susținut, ne zic sursele din CSA, de liderii galeriei. Aici apare problema voastră, apare pentru că cei care l-au susținut, zicea CSA, sunt Lecce și Jan Pavel. Că nu vă place, asta e altceva. Un coleg de la ProSport a scris despre asta, eu am scris doar pe blog după ce am aflat cine e individul de pe Dunăre.

A venit salvarea de la suporteri, nene! Un individ care se crede mason, un băiat care transportă cartofi cu pluta pe Dunăre la Severin și care dă mesaje pe Facebook tuturor și-a găsit aliați în liderii suporterilor Stelei și vrea să facă o manțocărie cu CSA pentru a prelua ceva ce s-ar numi Steaua. Nu e drăguț? Să te dai cinstit, să bagi comunicate de presă scrise cu talent pe Facebook, să îți iei urmăritorii după tine doar pentru a-l înlocui pe Gigi Becali cu un alt dubios? Și dacă tot îl înlocuiești, cum să o faci fără să te bagi în conducere? Te bagi, lași tricoul negru și tragi pe tine cămașa, te joci de-a Argăseală. Păi nu erai tu cu ”un club curat înainte de toate”? Cum e curat, că l-ai adus pe unu despre care presa din Craiova scrie că are baruri în care se ”trage” direct de pe mese.

decembrie 2016 – e printre ultimele momente în care mă mai implic în caz. E perioada în care comunicarea cu Talpan se rezumă la indicațiile lui, evident refuzate, cu privire la titlurile pompoase pe care voia să le folosim. Adică să scriem noi cum ”l-a doborât pe Becali”, cum ”Talpan peste avocații latifundiarului” și alte lucuri de genul. În realitate, el bătea pasul pe loc și recunoștea asta. Recunoștea inclusiv că nu mai are cu ce să țină ridicat interesul suporterilor care îi susțineau demersul, recunoștea că vrea să facă o strângere de fonduri ca să facă echipă, aberație după aberație. E momentul în care mă îndrept împotriva celor care reacționau impulsiv, sărbătorind ruperea Stelei de Becali fără să le pese că viitorul clubului era în aer. Complet!

Talpanii, beți de fericire în acest moment, nu își dau seama în ce s-au băgat. Sau, mai repede, ce au făcut. Sigur, pentru toți agaricii analfabeți de pe facebook, toți boschetarii adolescenți cu pagini de stele libere, stele pe cer, uă dinamo și alte mizerii, situația e simplă. Își termină tura la Mega Image la așezat marfa în raft, apoi se cocoșesc pe facebook în ale ultraseriei. Evident, viitorul clubului la nivel înalt nu mai are voie să fie legat de Becali. Un individ care suge în permanență, care nu ține cont de tradiție, de istorie, de glorii, de culori și de suporteri nu are ce căuta cu un astfel de nume. Însă, din păcate pentru ei, viitorul nu e nici cu chetă publică la adunările din fața stadionului Steaua.

A urmat o perioadă lungă în care am abandonat subiectul. Inclusiv pe ProSport, s-a ocupat altcineva. N-am mai putut cu Talpan care nu făcea nimic, care nu făcea decât să-și imagineze titluri care-l avantajau. N-am mai putut nici să cer explicații, până una alta EU am fost în audiență la Ministerul Apărării ca să îl întreb pe ministrul lu pește ce căcat face cu Steaua. I-am abandonat și mi-am văzut de ale mele după ce, mulți poate nu știți, Boroi a făcut eforturi uriașe pentru a sabota totul și, mă gândesc eu, pentru ca numele să revină la Becali. M-am adaptat și situației ăsteia, întrebați-l pe Talpan, iar strategia a devenit: ”A, vor să se înțeleagă? Ok, dar să plătească, să aibă clauze solide, să respecte de e de respectat!”.

Totul până în primăvara lui 2017, atunci când m-a sunat un băiat cu inițiativă care mi-a spus ce plan are, cum urmează să revitalizeze galeria, cum are de gând să susțină clubul de fotbal, cum relaționează cu CSA. M-am dus la un meci de baschet, am discutat, le-am văzut intențiile, le-am acordat atenția justificată de interesul public de atunci și până azi.

E limpede? Nu se numește că m-am sucit, se numește că sunt primată vertebrată cu creier în cap și că reacționez la fapte, argumente și dovezi. Și că nu mă arunc ca prostul cu capul înainte, analizez situație pe măsură ce ea evoluează. Am susținut proiectul de la început pentru că l-am crezut legitim, am reacționat dur sau nu atunci când fie Talpan, fie Boroi, fie suporterii au fost pe arătură și voi continua să fac asta chiar dacă se supără lumea. Pentru că așa trebuie!

19 comentarii

 • Nu stiu daca merita sa scriu o replica sau …
  Nu inteleg cine i-a permis dlui Talpan si CSAului sa scoate NUMELE STEAUA DE PE CCE 1986.
  Acum, in OCTOMBRIE 2017 (!!!!!) numele STEAUA nu mai figureaza in analele competitiei Cupa Campionilor Europeni si a niciunei astfel de competitii!

  Vad ca dvs, jurnalistilor fripturisti de tipul Matei Udrea care o dati dupa cum bate vantul…si dvs mai aveti si tupeul sa scrieti aici ca nu sunteti nici incolo nici incoace…va merge brusc bine de cand un anume partid a decisi ca se pot cheltui bani publici pe ici pe colo.
  Imi place ca recunoasteti ca va dicta marele Talpan, colonel prin mila lui Dzeu, titlurile articolelor si continutul…e bine ca veniti in fata cu adevarul asta. Pana acum il ascundeati!
  Si repet, cine i-a permis lui Talpan sa stearga numele Steaua din analele competitiilor intercluburi si din competitiile interne???
  Si stiti ce e mai trist dle…Scutariu, daca erati jurnalist erati impartial. Asa…cand o dati dupa vant…dovediti ca sunteti un fripturist.
  E jenant sa vezi cum va treziti acum dupa 20 (DOUA ZECI) de ani sa sustineti ca Steaua nu e Steaua.
  Ba e Steaua dle fripturist!
  CSA e o echipa noua si ar fi trebuit sa-i plateasca ei drepturi de utilizare a numelui pentru fotbal echipei din LIGA1!!!
  CSA a bagat-o in datorii, a dat-o gratis AFCului, iar AFCul a devalizat-o complet…
  Stiti foarte bine ca exista un NUP dat in speta privatizarii sectiei de fotbal din 1998, insa, ca de obicei, utiati brusc…deh, nea Talpan nu mai scoate friptura!

 • Sincer eu mă bucur că ai scris articolul ăsta. În ultimele zile au apărut atâția gușteri pe pagina ta de fb încât nici nu am putut să mai citesc comentariile. Bine, majoritatea conturi false, postaci de meserie, dar gușterii ăștia merită articole de genul, ca la proști, mură-n gură. Totuși ei o să continue cu imbecilitățile pentru că ori nu citesc ori nu prea înțeleg multe. Cine te urmărește de mult timp și îți citește cu atenție toate articolele știe cam ce gândire ai și poziționarea ta în acest subiect. Nu trebuie să te justifici în fața nimănui ce faci pe blogul sau pagina ta de fb, dar uneori e nevoie de astfel de articole. Fie el gigist, talpanist, sudist, fcsb-ist si samd.
  Recunosc majoritatea citatelor postate din articolele citite aici și pot să confirm că sunt 100% reale si nealterate. Le-am citit la vremea lor, când au apărut și am înțeles de atunci cum stă treaba și cu fcsb, dar și cu CSA, ProSport samd. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, articolele tale au ajutat mai mult la înțelegerea situației, poate și decât informările CSA sau ce apărea prin presa. Prin urmare ProSport, a rămas cam singura presă sportivă pe care o mai citesc. Am renunțat și la Digi, Sport.ro, GSP, Telekom pentru mizeriile care se întâmplă acolo. N-aș fi crezut niciodată că jurnaliști tineri, de perspectivă sunt așa ușor de manipulat și folosit. Credeam că e meteahna veche a mamuților din presă, care au supt prea mult la viața lor si au devenit dependenți, dar fenomenul se răspândește rapid. Nu știu dacă pentru bani sau proasta pregătire/analiză, dar cert e că scade calitatea pe zi ce trece. Numai bine si baftă în tot ce faci.

  p.s. am murit la “mă exprim delicat” :)))))

  ps2: sunt foarte curios, în primăvara 2017, referitor la întâlnirea de la meciul de baschet si ideile prezentate, este vorba de Petrea? Dacă e altcineva nu mă interesează cine, dar dacă este Petrea m-as bucura. Multă vreme l-am considerat pe Boroi omul lui Becali. Era clar că erau în cârdășie, Boroi sabota clubul din interior, în interesul lui Becali și probabil avea și el de câștigat. Când a simțit că se împute treaba, și nu îl mai poate ajuta pe cioban s-a pensionat. Totuși nu am reușit să găsesc o conexiune directă între cei doi. Știu că se și întâlneau, discutau afaceri, strategii, dar nu am găsit nimic concret.

 • Pt cine ai scris asta? Pt aia care te “acuza”? pai…crezi ca inteleg ei? Stai relax, poti scrie 3 romane…tot iti gasesc nod in papura.

 • 2 greseli, Scutariule

  1. Ai incercat sa te justifici in fata unor oi. MARE GRESEALA! MARE, MARE, MARE! Stelistii au inteles ce ai spus, nu aveau nevoie de explicatii. Oile nu vor intelege niciodata, deoarece ele se inchina la domnul ne-a gigi.
  2. Eu sunt Talpan. Toti ar trebui sa fim Talpan. Ca nu e rusine sa fii Talpan. Ala si-a facut treaba si i-a batut pe hoti. A gresit cu anumite iesiri, a avut unele scapari, asta e. E om. Dar a facut treaba. Cati alti romani se pot mandri cu asta?

  • hahahahaah, je suis charlie. baaa, esti mai prost ca noaptea. je suis talpan, mancatias. talpan care a incheiat contracte pentru stadion, talpan care era prezent in loja lui becali pentru ca tinea cu botosaniul, talpan care manca friptura si bea vin pentru ca avea sponsor in loja. marsh, ma!!

 • Fara a fi avocatul nimanui, am 1 observatie si 1 intrebare:
  – Pentru stiinta ta, orice investitie se sustine prin fonduri care pot proveni din profiturile companiei ori din fonduri puse la dispozitie de terti (banci, actionari, alti creditori) – deci nu e nimic ilegal, imoral in banii dati de finantator;
  – daca peste cativa ani vei afla ca decizia instantei a fost “cu dedicatie”, celebrul talpan fiind doar o marioneta caruia i sa urcat celebritatea la cap si ulterior a fost adus cu picioarele pe pamant – vei putea spune ca echipa CSA e o fantoma?
  mersi

  • observatia e inutila, nu critic finantatorii in general. intrebarea e speculatie, puteai sa ma intrebi si daca o sa spun ca e fantoma daca aflu ca e finantata de Osama Bin Laden. Vorbim pe ce stim.

   • c’mon omule, tu ai zis mai sus “Gigi Becali nu a ”băgat” niciodată bani în Steaua. Clubul a fost împrumutat și de atunci e singura afacere care merge din portofoliul lui Becali”. legat de “vorbim pe ce stim” – sa vorbim si de ce era Steaua in 98? Vorbim si de ce Talpan/ARmata a semnat cu finantatorul pentru baza sportiva atatia ani? Vorbim si de cati bani a investit CSA in stadion in ultimii 15 ani? sau sunt speculatii?!?!

    • Ceea ce subliniam eu cu seria aia de articole, crezand ca e evident, e ca Becali mananca ciuperci pozand in salvator. Pentru ca expresia ”am bagat bani” a devenit marca inregistrata. Ori, la propriu, nu e deloc asa. El n-a salvat, a venit să facă bani. N-ar fi fost rău dacă nu era animagus, dar a fost.

     • Ai stiinta ca situatia echipei in perioada aia era una buna?eu imi amintesc ca CSA nu a platit pentru nocturna si tribuna si a fost executata silit.Banii din transferurile fratilor Ilie, Filipescu etc s-au dus la partid; lotul de jucatori din perioada aia nu avea cine stie ce valori care sa fie valorificate…mai mult, Steaua nu prea putea sa faca fata cu celelalte echipe in materie de sume de transfer (la achizitii ma gandesc)

 • Nu esti Talpinist, ai doar aspiratii talpiniste. Doar ca nici “sclavii lui Talpan” nu te accepta chiar daca tu incerci sa te pocaiesti lor (nu nega, am vazut cum lingi dos la Steaua Libera).

  Nici Stelist nu esti (cum spui tu, feceseb-ist ) … din motivele mai sus mentionate. Nu stau sa le reformulez.

  Imi pare rau sa-ti spun, esti doar un dobitoc.

  PS: Cei care-ti seamana (propagatorii de talpinism in presa):
  – Matei Udrea
  – Marius Doroftei
  – Viorel Grigoroiu

  • Mi-e greu sa accept mizerii de la sclavi anonimi. Sau poti ramane cacat anonim, dar explica-mi cumva aia cu ”ling in dos Steaua Libera”. Ca interactiunea mea cu ei e zero, asta dupa ce i-am demantelat.

   Nu comentez la ei, nu comenteaza la mine, nu citesc ce scriu ei decat atunci cand primesc 121423 mesaje si n-am de ales, moment in care ne mai intepam.

   So? Esti doar un anonim prost?

   • Prost? Faptul ca te critic (chiar daca o fac putin agresiv), asta ma face un om fara judecata, fara minte sau lipsit de inteligenta?

    Chiar mi se pare normal sa crezi asta. Doar din “articolul” tau imi pot da seama de nivelul tau de grandomanie si egocentrism. Iar cand o astfel de persoana este atacata (acolo unde-l doare), i se infige un pumnal de inferioritate in inimioara si incepe sa latre (daca e sa adaug: fara sa-si consulte neuronul).

    Legat de steaua talpi …. ah libera, minti fara rusine. Cu pagina de facebook le comentezi la articole, te justifici cum tu esti de partea ideologiilor talpiniste, cum ca nu esti de partea oierului … etc. Asa ca nu degeaba imi e scarba de tine. Asa cum imi este si de ceilalti trei propagandisti mentionati in comentariul anterior. Jigodie mica (o spun cu dragoste 😉 )

    Legat de identitatea mea.
    Hmmm … pot sa fiu un lucrator la mega-image, scos fresh dintru-un grup scolar fara bac (precum majoritatea sudistilor). Ce spui? As da un imbolt grandomaniei si egocentrismului din sinea ta sa ma persiflezi in fantezia ta de superioritate falsa?

    Sau as putea sa fi terminat Poli, Inginerie tehnica in telecomunicatii si si sa fiu la a doua facultate, Stiinte economice … de pilda.

    Fizic? As putea sa fiu gras, as putea sa fiu slab, as putea sa am o tija in cap.

    In fond ce importanta are acest lucru si nu te poti concentra doar pe cuvintele ce le citesti? Ai nevoie sa vezi persoana ce le trimite ca sa dai come-back-uri? Chiar daca eu am acces la informatie, nu am nevoie sa stiu cum arati sau ce pregatire ai. Nici nu ma intereseaza. Imi dau seama din postarile tale. Daca ma iau de tine, ma iau de opiniile, gandurile si parerile tale. Poate chiar si de caracterul tau.

    Cu dragoste de la un “sclav anonim”. FCSB e Steaua!

    • Atatea cuvinte alese cu grija, ti-ai constuit prin aceasta postare o imagine de anonim cu ceva creier in cap. Insa, ti-ai anulat tot avantajul si te-ai dus pe copca prin ultima fraza. FCSB este un acronim/slogan inventat de departamentul de marketing condus de Bobby Durbac pentru a sustine activitatea de marketing al clubului Steaua in perioada 2007-2008. Adica atunci cand parazitul Becali castiga cel mai mult de pe urma clubului. Prin acest acronim, clubul lui Becali inca mai spera sa paraziteze Steaua Bucuresti, dar raportul de forte s-a schimbat dramatic. Daca esti atat de prost incat iti dai echipa de suflet pe un loc in Liga 1 Burger sau cum se mai numeste, esti de-a dreptul un prostanac. Nimic mai mult, nimic mai putin.

     • Voi (tu si talpinistii) nu intelegeti ca noi, suporterii Stelei autentice nu sustinem o marca sau un patron. Sustinem o echipa iar formatia din liga 1 este cea care a continuat activitatea sportiva si este recunoscuta de toate “autoritatile cu jurisdictie in fotbal” (FIFA, UEFA, FRF, LPF… etc). Eu, cel putin, nu migrez dupa o marca comerciala.

      Iar analogia ta cu FCSB nu ma intereseaza. FCSB este numele asociatiei comerciale ce administreaza echipa si din nou, nu ma intereseaza acest aspect. Nu merg pe stadion sa sustin o marca comerciala sau o societate comerciala. Merg sa sustin Steaua autentica.

      Atata timp cat nu exista o decizie pentru falimentul echipei sau anihilarea ei sub orice forma, nu am sa cred ca echipa a incetata subit din existenta in 1998 sau 2003 si a reaparut brusc in liga IV acum. Singurele sentinte judecatoresti in acest moment sunt legate de marca comerciala si implicit de numele COMERCIAL (sa va intre bine acest termen in scafarlie).

      Fie ca va place sau nu, Steaua autentica este in mainile diabolice sau oneste a lui Becali.

      PS: Nu ii iau apararea lui Becali dar cei ce spun ca Becali este doar o lipitoare / un parazit sunt chiar penibili. Becali a cumparat prin, votul comisiei din 2003, pachetul majoritar de actiuni, prin urmare, legal, are dreptul sa faca ce vrea la echipa. Apoi are si dreptul moral atata timp cat echipa dadea faliment daca nu intervenea el.
      Voi nu intelegeti ca asta e capitalismul si principiul unei afaceri?
      Investesti o suma din care scoti profit.

    • Coaie, fc fcsb nu e Steaua Bucuresti si nu a fost niciodata! Ce crezi tu, mi se rupe! E parerea ta personala! Poti sa te uiti la Barca-Real si sa crezi ca e fc fcsb in ros-albastru! Scutariule. ia zi-ne cum era cu mistourile la adresa Steaua Libera? Vrei sa cautam prin arhiva despre Mega Image?

     • Nu te strofoca prea tare, cauta in articolul de ieri, ca le-am reluat. In mintea ta crezi ca ma ascund? Ca le regret si imi pare rau, a?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.