web analytics
Fotbal extern

Superb meci, frumoase execuții, dezgustătoare defensive

Știu că e greu să zici asta după ce bați de usuci Argentina, dar tot nu văd Franța suficient de solidă încât să zic: ”Da, domnule! Ăștia iau titlul mondial!”. Nu uitați că din minutul 25 până în minutul 55 tot Franța a fost pe teren. Iar dacă Argentina era o echipă cu fotbaliști pe toate posturile, putea să fie nasol pentru lezanfan.

Talentul lui Florinel Coman e dublat de o calitate mai prețioasă decât aurul. Pentru că un fotbalist foarte bun din 2018 care are și o viteză extraordinară merită bani mulți, salariu mare, așa cum e cazul lui Mbappe. Acum, că a avut norocul să îi aibă în față pe valoroșii Rojo și Tagliafico, bafta lui. Oricum, bun Florinel!

Golul 1: penalty făcut de unul dintre cei mai proști jucători de la acest CM. Golul 2: execuție. Golul 3: greșeală mare în apărare. Golul 4: execuție. Golul 5: greșeală în apărare, formalitate. Golul 6: pe contră, apărare de doi lei. Golul 7: pasă genială.

Fără să vreau să critic, însă pentru mine meciul ăsta a fost meciul în care s-a jucat ”cea mai proastă apărare”. Și au câștigat, așa cum probabil era și normal, argentinienii. Nu îmi pot imagina cum alte soluții decât băieții ăia nu există, la fel cum pe Pavard nu îl spală golul pentru prestația greșită, pentru felul complet aiurea în care a abordat ”problema Di Maria”. Cum nici pe ruptul ăla de Rojo nu îl spală golul cu Nigeria pentru ceea ce a făcut meciul ăsta. Catastrofă.

Vă cer și eu sfatul, că sunt depășit. Pavon și Perez de la Boca și River (sper, n-am chef să mai verific) sunt cele mai bune opțiuni pe care le are spoitoru` în lot? Că ok, nu vorbim neapărat post pe post acum. Dar dacă tu îl păstrezi pe bancă pe Dybala, dacă îl păstrezi pe bancă pe Higuain (fără să fiu fan al unuia dintre ei), înseamnă că ce trimiți pe teren e mai bun. Nu? Păi e?

Evident, prima reacție a fan clubului Ronaldo e să sublinieze faptul că Messi n-a jucat ce trebuie. Ok! Gata, v-ați liniștit? Sunteți fericiți? Așa e, Messi n-a putut să își califice echipa de unul singur, nu știe să se apere în locul lui Rojo și să închidă în locul ruinei Mascherano.

Bun pronosticul TVR. Înainte de meci, în studio auzeam doar: ”o să fie meci închis, să nu vă așteptați la goluri multe, o să fie urât, precaut”. 🙂

3 comentarii

  • Nu stiu de ce dar parca am avut gura aurita. Argentina out! Presimt ca voi avea bulan cu favoritele mele 😋.

  • Probabil Sampaoli baga de la Maradona…sa il joci 20 de min pe Dybala tot turneul…in viziunea lui prima liga din Argentina e mai buna ca Champions League.

  • Nu ti se pare ca la primul gol al Frantei era nevoie de VAR, faultul se produce inaintea liniei de 16! Atfel, da, aparari varza si un jucator imens pe teren, MBAPPE!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.