web analytics
Motorsport

Suntem sălbatici rău. Mai sălbatici decât bulgarii

Că suntem ultima nație a Europei am mai zis, chiar de multe ori. Exista un mic debate în ceea ce-i privește pe bulgari. Ziceați că nu, că bulgarii sunt mai țampoi decât noi, că n-avem cum să fim ultimii. Ei bine, greșiți. Suntem ultimele jeguri ale continentului.

Am terminat cu introducerea mizerabilă, să trec la subiect. Tocmai am citit o demonstrație de fair-play cum rar mi-a fost dat să văd în sport și cum nu m-aș fi așteptat vreodată de la motorsportul din Balcani. Ce s-a întâmplat? În weekend, pe circuitul Motor Park România a avut loc o cursă moto. Sigur, nu vă pricepeți și nu aprofundez, ideea e că la cea mai importantă clasă au concurat cei mai buni doi români – Robert Mureșan și Cătălin Cazacu – cu cei mai buni doi bulgari – Martin Choy și Angel Karanyotov.

Robert Mureșan a câștigat cursa cu plecare din pole position, însă nu i-a fost ușor. Bulgarul Choy a avut un start mai bun și au existat câteva momente strânse în duelul lor, inclusiv câteva depășiri succesive. Cursa s-a terminat cu 1. Mureșan, 2. Choy, 3. Cazacu. Ce a urmat? O postare pe facebook a lui Choy, cel pe care mulți români îl dădeau drept pilotul care va mătura pe jos cu Mureșan. Ce zice Choy? Priviți și vă minunați:

Îl felicit pe Robert Mureșan pentru victorie, a fost complet meritată. De obicei, un loc doi în țări precum Bulgaria, Grecia, România este o pură tragedie, însă trebuie să fiu sincer și să spun că sunt mulțumit de mine. Nu am avut de mulți ani un asemenea competitor puternic și voi munci de două ori mai mult pentru a-l putea bate data viitoare

Asta zice bulgarul care a luat bătaie. Știți ce zic unii dintre românii care au venit la cursă? Că Mureșan e praf, că e pe pile, că e negru, că nu știe tabla înmulțirii cu 8, că se scobește în nas, că are NOS la motocicletă, că trișează, că etc. Ultimele mizerii suntem!

foto: Luminita Gemes

Duelul pe pistă între Choy (alb cu albastru) și Mureșan (alb, roșu și negru) foto: Luminita Gemes

2 comentarii

  • Cristi, trebuie sa afli niste lucruri. Eu iti inteleg nemultumirea dar lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Ai mailul meu la contacte aici, scrie-mi daca vrei sa iti explic mai pe larg

    • sunt convins ca sunt o gramada de aspecte pe care nu le cunosc. insa asta nu schimba cu nimic datele problemei, anume ca Muresan este contestat desi a demonstrat ca e cel mai rapid pilot roman. cateodata, sa stii, e mai bine sa vezi problema la suprafata, fara sa ai detalii de culise.

      altfel, da, iti voi scrie. vreau sa aflu ce ai de spus

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.